Blogi: Heikki Porkka, to 10.11.2022 09:46

Kokoomus pettää AINA, jos pelkona on EU-komission tahdon kyseenalaistaminen

 

Kokoomus oli EU:n ennaltamisasetusta koskevan välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja eli sen alullepanija. Kokoomus on ikävä kyllä myös puolue, joka on jo ehtinyt peruutella saman välikysymyksen suhteen.

Kokoomus säikähti eilen (9.11.2022) eduskunnassa, kun välikysymyskeskustelussa vihjailtiin kokoomuksen olevan EU-kriittinen.

Kokoomus myös huijasi eilisessä keskustelussa.

Puolueen ensimmäisen puheenvuoron pitänyt Sanni Grahn-Laasonen vaati hallitusta sanomaan selkeästi EI komission esittämälle ennaltamisasetukselle.

Hieman myöhemmässä vaiheessa keskustelua kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo otti taka-askelia ja kertoi kokoomuksen vaativan vain muutoksia asetukseen, ei siis sen hylkäämistä törkeänä puuttumisena asioihin, jotka eivät kuulu EU:n toimivallan piiriin.

Kansanedustaja Lulu Ranne (ps) on täsmälleen oikeassa todettuaan puheessaan EU:n toimivan toistuvasti taktiikalla, jota Venäjä ja useat totalitarismiin kallellaan olevat valtiot käyttävät valtaa hamutessaan.

EU esittää ensin jotain, jonka seurauksena yksi tai useampi jäsenvaltio herää vastustamaan järjetöntä esitystä. Aiheesta keskustellaan, jonka jälkeen tehdään kompromissi.

Kuka voittaa ja ketkä häviävät? Keskushallinto (EU-komissio) kaappaa lisää valtaa ja itsenäiseksi väitetty jäsenvaltio (Suomi) menettää lisää itsemääräämisoikeuttaan. Ja tässä nimenomaisessa ennaltamisasiassa suomalainen metsänomistaja menettää määräysvaltaa omaisuuteensa ja sen hoitoon.

Älkää nyt ihmeessä uskoko, että kokoomus asettaa suomalaisen metsänomistajan EU-komission edelle, kun tulee tiukka paikka.

Petteri Orpo ja muutamat muut kokoomuksen kärkinimet haaveilevat Brysselin kultaisista oksista [kuten teki aiemmin Jyrki Katainen]. Kataisen tavoin kokoomuksessa on runsaasti henkilöitä, joille mammona on omaa maata ja itsenäisyyttä tärkeämpi asia.

Nykypäivän kokoomus on menettänyt täydellisesti ominaisuuden, jota puolueella oli vielä himpun verran ennen Kataisen puheenjohtajakautta. Itsenäisyys saa mennä lopullisesti, koska vain raha ja oma etu ratkaisevat.

EU-komissio puolestaan ei piittaa pätkän vertaa siitä, mitä mieltä Suomen kansan enemmistö on, eikä kansan enemmistön mielipiteestä tunnu piittaavan myöskään eduskuntapuolueiden konsensusrinki, jossa pääroolia esittävät SDP, keskusta ja kokoomus vihreiden, RKP:n ja vasemmistoliiton säestäessä.

Tänä aamuna (10.11.2022) paljastui, että Yle oli jälleen tehnyt taktisen valinnan sen suhteen, ketkä istuvat aamutelevision studiossa kommentoimassa ennaltamisasetuksesta syntynyttä välikysymystä ja siitä seurannutta keskustelua.

Läsnä olivat SDP, keskustan ja kokoomuksen edustajat. Konsensus jyrää.

Konsensus on Suomi-lähtöinen poliittinen päätöksentekojärjestelmä, jossa puolueet voittavat aina kansalaisten jäädessä maksajan ja kärsijän osaan. AINA. Konsensus tarkoittaa sitä, että puolueet pelaavat keskenään siten, että jokainen kokee saavansa jotain. Ja koska konsensuspäättäminen johtaa lähes säännönmukaisesti valtion / kuntien kulujen kasvuun, tarkoittaa se yleensä sitä, että kansa maksaa poliitikkojen suhmuroinnin.

Konsensuksen periaatteen mukaisesti puolueet kaappaavat itselleen tai EU:lle lisää valtaa pala kerrallaan.

Taitava konsensuskusettaja ymmärtää, että liian suurta palaa ei kannata saalistaa yhdellä kertaa, vaan eteneminen kohti päämäärää toteutetaan siten, että kansalaiset olettavat pienen tappion olevan merkittävän taistelun tuloksena saavutettu voitto.

Ylen aamutelevisiossa konsensuskolmikko suorastaan halasi toisiaan. Kokoomuksen Kai Mykkäsen puheesta jäi maku, jonka mukaan hallitus on nyt hyvällä linjalla ennaltamisasetuksen suhteen.

Mykkäsen habitus ei viestinyt rehellisyyttä ja varmuutta, vaan katseessa oli pälyilyä ja käytöksessä hermostuneisuutta. Ei tietysti mikään ihme, sillä kokoomus on jo ehtinyt vesittää liikkeelle panemansa välikysymyksen ennen kuin siitä äänestetään.

Mykkänen on puhdasverinen internationalisti ja ennen Ukrainan sotaa hän oli myös "Venäjän asiamies". Hän esti ministerinä lakiesityksen etenemisen, jolla pyrittiin ehkäisemään kaksoiskansalaisten (lue:venäläisten) pääsy Rajan korkeisiin virkoihin.

Lisäksi Mykkänen on jo vuosien ajan (ainakin kymmenen vuotta) pyrkinyt edistämään venäläisten viisumivapautta toverien Alexander Stubb ja Jyri Häkämies tavoin.

Kuten kokoomuksen EU-politiikasta on nähtävissä, puolue on EU:n mittaisessa kuvassa tukenut toistuvasti sosialistista kehitystä.

Eikö ole perin kummallista, että Suomessa kokoomus puhuu toistuvasti erilaisista verojen alentamisista, mutta samaan aikaan se tukee EU-tasolla politiikkaa, jonka myötä Suomelle tulee toistuvasti lisää maksuja, jotka ovat miljardiluokkaa. Yksi miljardi on tuhat miljoonaa = 1 000 000 000 €.

Keiden kontolle EU:sta tilattujen lisävelkojen maksaminen siirtyy? Muuta vaihtoehtoa ei ole kuin suomalainen veronmaksaja, joista osa kuvittelee edelleen, että Suomi on pakkosaumassa eikä voi muuta kuin hyväksyä ikuisen maksajan roolin.

Kaksilla rattailla kokoomus ratsastaa myös Suomen metsien ja energiapuun käytön suhteen, sillä EU-parlamentissa kokoomuksen Sirpa Pietikäinen on tehnyt jatkuvasti myyräntyötä täsmällään samalla tavoin kuin vihreiden Heidi Hautala ja Ville Niinistö.

Kehua ei voi myöskään kahta muuta kokoomusmeppiä, Henna VIrkkusta ja Petri Sarvamaata, jotka kumpikin äänestivät tyhjää, kun parlamentti esitti, että metsästä saatava biomassa eli puut, kannot tai oksat eivät olisi enää kelvollisia saamaan uusiutuvan energian tukea.

Sarvamaa tunnetaan lisäksi politiikasta, jolla hän on vaikuttanut negatiivisesti Suomen Nato-jäsenyyden etenemiseen.

Samaa voidaan tietysti sanoa selkärangattomasta Orposta, joka väitti Unkarin toimineen sopimusten ja sääntöjen vastaisesti turvapaikkakriisin aikana, vaikka todellisuudessa Unkari oli ainoa EU-maa, joka noudatti yhdessä sovittuja sääntöjä. Suomi sen sijaan toimi sisäministeri Orpon heikkouden johdosta VASTOIN kansainvälisiä sopimuksia ja suomalaisten turvallisuutta.

Aidoille oppositiopuolueille opiksi: älkää koskaan menkö mukaan kokoomuksen välikysymyksiin, sillä kokoomus on puolue, jolta puuttuu selkäranka, kun vastakkaisissa vaakakupeissa ovat Suomen etu ja EU-komission tahto.

Kokoomus taipuu aina ratkaisuun, jossa EU kaappaa lisää valtaa samalla kun Suomi menettää alati hupenevaa päätösvaltaa omiin asioihinsa.

Kokoomuksen nykyinen toimintamalli muistuttaa erittäin läheisesti SKDL:n (nyk.vasemmistoliitto) ja keskustapuolueen (nyk.keskusta) toimintaa neuvostoaikana, jolloin Moskovasta kysyttiin yleensä ensin lupa voidaanko jossain asiassa edetä julkisuuteen tulleella tavalla. Kummatkin, SDKL ja keskustapuolue saivat myös rahallista avustusta itänaapurista, SKDL jopa niin paljon, että Neuvostoliiton romahdettua romahti myös SKDL:n talous kaikilla sektoreilla.

Suomi on ajautunut nykyiseen munattomaan politiikkaan juuri siksi, koska neuvostoaikaa ei ole vieläkään avattu ja puitu avoimesti, kuten KAIKISSA muissa Neuvostoliiton vaikutuspiirissä olleissa valtioissa on tehty jo vuosia sitten.

Suomi-politiikan konsensusjengille EU on uusi Neuvostoliitto, jota kumarretaan vanhasta tottumuksesta, koska aito vastuunkanto on Suomen poliittisessa johdossa lähes tuntematon käsite.

Heikki Porkka to 10.11. 09:46

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

EU-vaalit, maahanmuutto, monikulttuurisuus ja poliittinen vastuu

pe 07.06. 10:17

Islamofobia, Yle, SDP, punavihreät ja Iltalehti

ti 04.06. 17:17

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06.2024 10:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44