Blogi: Heikki Porkka, to 06.04.2023 13:30

Arpapeliä, aitoa demokratiaa vai puoluediktatuuria - saako enemmistö sitä, mitä vaaleissa tilaa?

 

Tämän hetken Suomen poliittisten asetelmien perusteella vaikuttaa siltä, että sinipunahallitusta valmistellaan.

Samalla on todettava, että perussuomalaisten ei missään nimessä kannata tinkiä merkittävimmistä kynnyskysymyksistään, maahanmuuttopolitiikan selkeästä kiristämisestä ja ilmastotavoitteiden asettamisesta realistisiin mittasuhteisiin.

Ilmastotavoite on sinänsä vitsikäs sana, jonka nimiin on vannottu lähes "käsi raamatulla", vaikka tavoitteet ovat alusta pitäen perustuneet lukuisiin valheisiin ja liioitteluun sekä pyrkimykseen pysäyttää luonnon kiertokulku ja muutos, joka tapahtuu riippumatta siitä, mitä ihminen tekee tai jättää tekemättä.

Törkeimpänä pidän ilmastotavoitteiden läpi ajamisessa harjoitettua perusteetonta, valheisiin pohjautuvaa pelottelua, johon suomalainen media on osallistunut TÄYSIN kritiikittömästi.

Saastuttamisen, roskaamisen ja likaamisen vähentäminen / lopettaminen on hyvä tavoite, mutta että "ilmastotavoite".

No, kukin tavallaan ja ikävästi vaikuttaa siltä, että eduskunnan ylivoimainen enemmistö haluaa jatkaa kansalaisia kurittavaa politiikkaa myös tämän hulluuden osalta.

Vaikuttaa siis vahvasti siltä, että suuruudenhullut poliitikot kuvittelevat voivansa vaikuttaa avaruudellisiin asioihin.

Historian armoton peili kertoo, että utopistipoliitikot ovat aina tulleet kalliiksi kansalaisille ja sama peli jatkunee edelleen.

Vihreä siirtymä, olennainen osa "ilmastotavoitteiden" edistämistä, muistuttaa päivä päivältä enemmän neuvostoliittolaista politiikan teon tapaa, päätöksentekoa, jossa kansalaisten ylivoimaista enemmistöä ei kuunnella, vaan propagandakoneistot (puolueet + media) jauhavat yhden totuuden sanomaa piittaamatta siitä, että ympäröivä todellisuus ei tue niiden sanomaa.

Laajemmasta kansalaisten kuuntelemisen ja mielipiteen syrjäyttämisestä Euroopan poliittisen eliitin taholta kirjoitti 19.3.2023 Viron yleisradioyhtiön (ERR) radiouutisten päällikkö Indrek Kiisler ERR:n nettisivuilla otsikolla "Indrek Kiisler: milloin Viro oppii sanomaan ei Euroopan Unionissa"

Voitko kuvitella samanlaista otsikkoa esimerkiksi Jouko Jokisen tai Riikka Räisäsen kynällä kirjoitettuna Ylen sivuilla?

Tuskinpa, sillä Suomessa, vaikka maa on EU:n ikuinen nettomaksaja toisin kuin Viro, ei valtiollisessa mediassa pidetä sopivana kritisoida voimakkaasti EU-komission pähkähulluja esityksiä.

Indrek Kiisler viittaa tekstissään muun muassa EU:n energiatehokkuusdirektiiviin ja polttomoottoriautojen valmistuksen kieltämiseen tähtäävään prosessiin.

Kiisler kirjoittaa polttomoottoriautoja koskevan suunnitelman olevan kansalaisten enemmistön kannan vastainen ja sanoo päätöksen perustuvan enemmän ideologiaan kuin järkeen ja realismiin.

Hän kirjoittaa lisäksi, että esitys rakennusten kiireellisistä peruskorjauksista ei ole ainoastaan hurja tai raju, vaan yksinkertaisesti typerä.

Kiislerin kirjoituksen ensimmäinen kappale kuuluu seuraavasti (suomennos on omani, joten kannan vastuun mahdollisista virheistä):

”Olemme kovaa vauhtia lähestymässä pistettä, jossa mielikuva Euroopan unionista alkaa mennä alamäkeen jopa niiden silmissä, jotka ovat tähän asti arvostaneet jäsenyyden kiistattomia etuja. Virolaisille EU on ollut ensisijaisesti turvallisuuden ja eurooppalaisuuden viitekehys, mutta nyt siihen on ilmaantunut säröjä, joita on yhä vaikeampi korjata.”

Tekstissä Kiisler nälväisee Viron keskustapuoluetta edustavaa EU-komissaaria Kadri Simsonia ja sosialidemokraattimeppejä Sven Mikseriä ja Marina Kaljurandia.

Kadri Simsoniin hän liittää ylimielisen EU-komissioasenteen, jossa ei piitata esitysten seurauksista eikä oteta huomioon kenen rahoja komissio jakelee sinne sun tänne erilaisia tukia jaellessaan.

Kiislerin mukaan komissaaripestit ovat poliittisen pelin mukanaan tuomia paikkoja ilman kansan antamaa mandaattia.

Kiisler toteaa myös, että jakoon menevät rahat ovat todellisuudessa eurooppalaisten veronmaksajien rahaa, siis niiden, joiden mielipidettä ei ole kysytty komissaarien paikkoja jaettaessa ja rahan kylvöä harjoitettaessa.

Sosialidemokraattista puoluetta edustavien meppien Mikser ja Kaljurand osalta Kiisler kirjoittaa heidän edustavan "maailmankatsomusta, jonka mukaan yhteiskuntaa on mahdollista hallita ylhäältä alaspäin".

Ilmiselvä viittaus sosialistiseen maailmankatsomukseen, jossa kaikkitietävät johtajat kertovat tyhmälle kansalle miten heidän tulisi elää.

Ja kuten tiedetään, virolaisilla ei ole erityisen positiivisia kokemuksia sosialistien vallankäytöstä.

Kun mietin suomalaista politiikkaa, en voi välttyä ajatukselta, jonka mukaan kaikki muut tällä hetkellä eduskunnassa istuvat puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta noudattavat juuri tätä Kiislerin kertomaa sosialisteille ominaista ajattelutapaa kansalaisten ohjaamisesta ylhäältä alas katsoen.

Toki toisin väitetään sanomalla "olemme sinun puolellasi" tai "olemme kansanliike" tai "kannatamme aitoa demokratiaa" tai "pidämme vapautta suurena arvona" , vaikka todellisuudessa he ovat vain omalla puolellaan, eivät kannata aitoa vapautta ja demokratiaa, eivätkä edusta kansaa, vaan itseään, puoluetta ja sen ideologiaa.

Tänä aamuna (6.4.2023) kuulin Ylen uutisista, kun Ylen Viron kirjeenvaihtaja vertaili kokoomusta ja Viron suurinta puoluetta, Reformipuoluetta toisiinsa.

Tärkein jäi sanomatta, se, että todellisuudessa Suomen kokoomus on noudattanut käytännön politiikassaan samantyyppistä linjaa sosialidemokraattien kanssa.

Se, että nyt Suomessa puhutaan julkisen sektorin paisumisesta yli äyräiden, johtuu osittain siitä, että kokoomus on aiemmissa hallituksissa (Matti Vanhasen, Mari Kiviniemen, Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallitukset), erityisesti Vanhasen ja Kataisen johtamissa, jatkanut politiikkaa, joka on perustunut lainarahalla elämiseen ja maailmanparantamiseen.

Virossa en voi kuvitella edes sosialidemokraattien taholta yhtä vastuutonta talouspolitiikkaa, jota Suomessa on noudatettu pääministerien Vanhanen (kesk) ja Kiviniemi (kesk) sekä Katainen (kok) ja Stubb (kok) aikana. Puhumattakaan tietysti talouspolitiikasta, jota Sanna Marinin (sdp) hallitus on viime vuodet toteuttanut.

Virossa käydään parhaillaan hallitusneuvotteluja ja niiden tiimoilta jopa sosialidemokraattien edustaja on sanonut, että ainoat tavat saada talous takaisin raiteilleen [ilman lisävelkaa] ovat julkisen sektorin supistaminen ja leikkaukset.

Ja kuten tiedetään, pohjoisessa hyvinvointivaltiossa Tanskassa sosialidemokraattijohtoinen hallitus toteuttaa maahanmuuttopolitiikkaa, jota suomalainen media, vasemmistopuolueet, keskusta, rkp, kristillisdemokraatit ja kokoomuspuolue pitävät radikaalina.

Ruotsissakin kokoomuksen sisarpuolue Moderaatit on siirtynyt pikatahtia "tanskalaiselle" linjalle.

Mutta Suomessa kokoomus haluaa juuri sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, josta Tanska ja Ruotsi pyrkivät eroon!

Ei tätä voi järjellä käsittää eikä tarvitsekaan, sillä useat maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät päätökset on Suomessa tehty enemmän tunteella ja utopiaan uskomalla kuin korvien välissä olevia aivoja älykkäästi käyttämällä.

Kokoomuksen vahvasti kannattama vihreä siirtymä (ilmastopolitiikka) tuo yhä useammin mieleen Neuvostoliitossa noudatetun marxilais-leninistisen suunnitelmatalouden, jossa ideologisia poliittisia päätöksiä pyrittiin viemään loppuun asti piittaamatta siitä,

1) ovatko ne kansakunnan kannalta aidosti positiivisia,

2) onko niillä kansalaisten enemmistön kannatus ja

3) osoittaako ympäröivän maailman todellisuus päätösten perustuneen tosiseikkoihin.

Neuvostoliittolaisessa suunnitelmataloudessa poliittiset päätökset ja niitä seuranneet käytännön toimet eivät kovin usein vastanneet kansalaisten tarpeita ja toiveita, mutta siitä huolimatta valtiojohdolle uskollinen media julisti toistuvasti kuinka hienosti kommunistinen puolue kantaa huolta kansalaisten hyvinvoinnista.

Kuten alussa totesin, epäilen vahvasi, että sinipunaa pukkaa. Päätelmä liittyy ajatustapaan, jota punavihreät arvot omaavien kokoomuslaisten Kai Mykkäsen, Elina Valtosen ja Sanni Grahn-Laasosen ympärille koostuva ”arvoryhmä” edustaa.

Talouspoliittisesti he ovat eri linjalla kuin sosialidemokraatit, mutta tuhoavat talousteesiensä mahdolliset positiiviset tulokset "arvopolitiikalla", jota haluavat toteuttaa ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan kautta. Todellista hölmöläisten hommaa, jos minulta kysytään.

Kokoomuksen arvoista saa hyvän kuvan, kun muistelee eduskunnan päätöstä huonosti laaditusta translaista, jonka hyväksynnän puolesta kokoomuslaisten enemmistö äänesti.

Tänä päivänä voit vapaasti ”vaihtaa sukupuolta” kerran vuodessa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse operoida sukupuolielimiä millään tavoin eikä vastaanottaa hormonihoitoja, vaan pelkkä ilmoitus siitä, että koet itsesi vastakkaiseen sukupuoleen kuuluvaksi, riittää tietojen muuttamiseen. Ja mikäli tulet seuraavana vuonna katumapäälle, voit palauttaa itsesi takaisin siihen biologiseen ryhmään, jonka tunnusmerkit löytyvät alapäästä.

Paperihommia muutokset vaativat, mutta se on pieni ongelma sen rinnalla, että sinun pitäisi aidosti vaihtaa biologista sukupuolta, ei pelkästään sukupuoli-identiteettiä.

Aidon markkinatalouden kannalta kokoomusarvoja voi tarkastella EU:n elpymispaketin eduskuntakäsittelyn kautta, jolloin puolueen enemmistö, muun muassa kokoomusjohto kokonaisuudessaan, äänesti sen hyväksymisen puolesta.

Elpymispaketti on puhdasta sosialismia, mutta se ei tunnu "markkinataloutta" juhlapuheissaan edustavaa kokoomusväkeä kiinnostavan, koska Brysselin edessä on aina taivuttu ja taivutaan myös vastaisuudessa riippumatta siitä, millä tavoin päätös vaikuttaa Suomen talouteen ja mitä ideologista ajatustapaa se edustaa.

Jos kansalaisten vaaleissa osoittamaa tahtoa kuunneltaisiin, Suomen seuraava hallitus muodostuisi kokoomuksen ja perussuomalaisten ympärille, mutta rohkenen epäillä, että näin ei tule tapahtumaan. Olen tietysti mielelläni väärässä, kuten yllä olevasta tekstistä voi päätellä.

Heikki Porkka to 06.04. 13:30

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

Mitä Yle ei kerro, se sinun on syytä tietää antisemitismiin, homovihaan ja Ranskan mellakoihin liittyen

ti 04.07. 10:05

Suomalaiset ovat orjuuden maailmanmestareita

ke 14.06. 22:34

Yle - leikattavaa ja poistettavaa riittää

su 11.06. 11:49

Mitä Yle ei kerro, se sinun on hyvä tietää - maahanmuutto muslimivaltioista huolestuttaa Viron Suojelupoliisia

to 01.06. 12:02

RKP - maahanmuutto jäsenhankinnan välineenä

ke 17.05. 18:45

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09.2023 00:24

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Vaihtoehdot moninapaisessa maailmassa

ti 06.06.2023 16:58

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Klaus Schwabin ja Thierry Malleretin kyyninen "Suuri Kertomus" on kauhistuttavan "Suuren Resetin" toimeenpano-ohjelma

ti 19.09.2023 16:25

Heikki Porkka

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08.2023 15:45

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

Maahanmuuton seuraukset

to 28.09.2023 21:59

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44