Suomalaisten tutkijoiden julkaisu: ei todisteita ihmisen aiheuttamalle ilmaston-muutokselle

Turun yliopiston tutkijoiden julkaisussa todetaan, että ihmisen aikaansaannos 0.1 C lämmön noususta viimeisen sadan vuoden aikana on vain 0.01 C.

Kotimaa la 13.07.2019 00:07

Turun yliopiston tutkijoiden Jyrki Kauppisen ja Pekka Malmin 2. heinäkuuta 2019 tekemä julkaisu  on otsikoitu ‘Ei kokeellisia todisteita merkittävälle ihmisen aiheuttamalle ilmastonmuutokselle’.

Julkaisussa todetaan, että “Viimeisen sadan vuoden aikana lämpötilan voidaan osoittaa nousseen vain noin 0.1°C hiilidioksidin vaikutuksesta. Ja tästä ihmisen vaikutus on ollut enintään  0.01°C.”

Kauppinen ja Malmi päättelevät kokoamansa tieteellisen aineiston perusteella, että maapallon lämpötiloihin vaikuttaa eniten ilmakehän pilvipeite ja että “vain pieni osa” hiilidioksiidin määrän noususta on ihmisen aiheuttamaa..

Julkaisu kyseenalaistaa IPCC:n väitteet, joiden mukaan maapallon lämpötilan nousu johtuisi pääasiassa ihmisten toiminnasta.

Vaikka julkaisu ei ole vielä tässä vaiheessa laajuudeltaan varsinainen tutkimus eikä se ole käynyt vertaisarviointiprosessia läpi, tämä on jälleen yksi osoitus siitä, ettei ole olemassa "laajaa yksimielisyyttä" tutkijoiden keskuudessa ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, kuten jatkuvasti tiedotusvälineissä väitetään.

Se tutkijoiden joukko kasvaa jatkuvasti, jotka uskovat, että ilmaston muutoksia aiheuttavat pääasiassa luonnon omat ilmiöt ja voimat ja että YK:n ilmastomallit ovat epäluotettavia.

 

Edit 19.7. Korjattu uutisen sisältöä. Kyseessä ei ole vielä tässä vaiheessa vertaisarvioitu tutkimus vaan vasta Turun yliopiston tutkijoiden tekemä julkaisu.

Samaa kritiikkiä on tuonut esille myös Nobelisti Ivar Giaever  sekä  maaliskuussa tekniikan tohtori Jukka Leppälahti.

Tekniikan tohtori Antero Ollila kirjoittaa samasta aiheesta 15.7. "Kasvihuonekaasujen osuudet kasvihuoneilmiössä väärin ja oikein laskettuna".

 

Jukka Rahkonen la 13.07. 00:07

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot