Junnila budjetista: Keskusta päästänyt samppanjasosialistit juhlimaan

Julkisuudessa on väitetty, että Keskusta on vasemmistohallituksen kynnysmatto. Väite on virheellinen, sillä rooli on luultua aktiivisempi.

Kotimaa ke 29.09.2021 21:49
Sampanjasosialistit skoolailevat sinun rahoillasi

Eduskunnassa käydään parhaillaan kiivasta keskustelua valtion ensi vuoden budjetista. Valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila (ps) on pettynyt budjetin valtavaan velanottoon ja varsinkin hallituspuolue Keskustan rooliin yli varojen elämisen mahdollistajana.

"Julkisuudessa on väitetty, että Keskusta on vasemmistohallituksen kynnysmatto. Väite on virheellinen, sillä rooli on luultua aktiivisempi. Keskusta toimii ovimikkona, joka on päästänyt samppanjasosialistit sisään juhlimaan. Ja laskun kuittaa keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Saarikko, joka tässä keltaisessa kirjassa esittää 6,9 miljardia euroa alijäämäistä budjettia, joka katetaan velalla", Junnila tylytti.

Valtiovarainministeriö arvioi talouden kasvavan tänä vuonna 3,3 prosenttia ja 2,9 prosenttia ensi vuonna. Euroopan komission heinäkuisen ennusteen mukaan bruttokansantuote kasvaa EU-alueella keskimäärin 4,8 prosenttia. Euro-alueeseen kuulumattomassa Ruotsissa talouden ennustetaan kasvavan jopa 4,6 prosenttia.

"Täällä on kasvusta otettu kunniaa, mutta muihin valtioihin verrattuna Suomi ei pärjää bruttokansantuotteen kasvussa EU:n keskiarvolle, eikä pärjää kasvussa Ruotsillekaan.  Karmeinta on, ettei kestävyysvaje tulevaisuudessakaan olennaisesti pienene, vaikka talous kasvaa. Ministeri Saarikko, miksi luovuitte talouskurista ja avasitte veronmaksajan piikin vasemmistoideologian toteuttamiseen", Junnila tivasi.

 

 

Jukka Rahkonen ke 29.09. 21:49

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot