Marssi elämän puolesta: "Tarve puolustaa syntymättömiä lapsia on suurempi kuin koskaan!"

Marssille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat puolustaa kaikkien ihmisten oikeutta elämään, niin syntymättömien kuin syntyneiden

Kotimaa su 05.09.2021 20:51

EU:n parlamentissa abortti on nyt tunnustettu ihmisoikeudeksi ja Suomessa aborttilakia ollaan löyhentämässä.

"Tarve puolustaa syntymättömiä lapsia on suurempi kuin koskaan!" julistaa Elämän puolesta -marssi tiedotteessaan - eikä siis syyttä suotta.

Syyskuun 11. päivä Helsingissä marssitaan elämän puolesta, uutisoi Seurakuntalainen.

Marssin tavoitteena on lisätä yhteiskunnallista keskustelua abortin kipeästä todellisuudesta, joka koskettaa hyvin monia suomalaisia, eikä siitä silti juuri keskustella. 

"Haluamme puolustaa elämää hedelmöittymisestä alkaen ja olla muistuttamassa, että jokainen ihmiselämä on ainutlaatuinen lahja", tiedotteessa korostetaan. 

Abortteja tehdään Suomessa vuosittain lähes 10 000 eli noin 30 lapsen elämä päättyy jokaisena päivänä aborttiin. 1970-luvulla säädetyn, vielä voimassa olevan eli nykyisen jo kyllä sallivan aborttilain jälkeen Suomessa on tehty yli puoli miljoonaa aborttia.

"Aborttien aiheuttama menetys on samaa suuruusluokkaa kuin väestömme ikärakennetta vääristävä syntyvyyden vaje", kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) huomauttaa vuonna 2018 julkaistussa Abortti - Mistä on kysymys? -kirjassaan.

Suomen eduskunta kävi loppukeväästä 27.5.2021 lähetekeskustelun koskien feminististä OmaTahto2020 -kansalaisaloitetta, jonka tavoitteena on höllentää Suomen aborttilainsäädäntöä entisestään. 

Lähetekeskustelun päätteeksi kansalaisaloite lähetettiin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan.

Egoistisesti nimetyssä OmaTahto2020 -kansalaisaloitteessa vaaditaan, että jatkossa abortin saamiseksi riittäisi raskaana olevan oma tahto. 

"Omaa tahtoa" on hoettu viime aikoina kaikkialla siinä ja tässä asiayhteydessä, missä vallankumoukselliset punaviherradikaalit operoivat aktiivisesti kristillistä etiikkaa ja ihmiskäsitystä vastaan.

EU:n parlamentti äänesti kesäkuussa esityksestä, jossa ehdotettiin seksuaali- ja lisääntymisoikeuksien tunnustamista ihmisoikeuksiksi. Näihin oikeuksiin katsotaan kuuluvan myös oikeus aborttiin.

Esitys hyväksyttiin 24.6.2021 ja esityksen takana oli Euroopan parlamentin Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunta. Mietinnön esittelijänä toimi kroatialainen europarlamentaarikko Predrag Fred Matić Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmästä (S&D).

Mietintö seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien tilanteesta EU:ssa naisten terveyden osalta meni läpi äänin 378-255.

Seksuaali- ja lisääntymisterveyttä koskevat oikeudet (Sexual and reproductive health and rights, SRHR) ovat pitkään olleet yksi kovimmista kiistoista EU-parlamentissa. Vuonna 2013 parlamentin jäsenet hylkäsivät samanlaisen mietinnön, jonka oli laatinut Edite Estrela, silloinen portugalilainen sosiaalidemokraatti-meppi.

Pro Life -järjestöt (suom. Elämän puolesta) ovat voimakkaasti kritisoineet tätä nyt Euroopan parlamentissa hyväksyttyä mietintöä abortin sisällyttämisestä ihmisoikeuksiin.

Tämä raportti on Päivi Räsäsen mielestä "vakava varoitus arvoilmapiirin muutoksesta".

"Tämä on todellakin poliittinen kannanotto Euroopan parlamentissa abortin määrittelyssä", Päivi Räsänen painottaa.

"Abortin saamisesta ja jopa abortin kannattamisesta tehdään ihmisoikeuskysymys. Abortin saaminen ja sen suorittaminen olisivat ihmisoikeuksia", Räsänen toteaa ymmällään.

Räsänen näkee, että kaikenlainen Pro Life -toiminta leimataan tässä esityksessä ihmisoikeuksien loukkaamiseksi. 

Hyvä esimerkki tästä leimaamisesta on vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala, joka EU-parlamentin kesäkuista äänestystä edeltävänä päivänä purki tuohtumustaan elämää puolustaviin henkilöihin leimaamalla "perinteisiä arvoja" kannattavat "hähmäisiksi vastustajatahoiksi", jotka ovat "muun muassa omineet ja uudelleenmääritelleet kansainväliseen ihmisoikeustermistön keskeisen 'oikeus elämään' -käsitteen, joka on mobilisoitu sikiön oikeuksien puolustamiseen heti hedelmöityksen hetkestä lähtien". 

Heidi Hautala panetteli 23.6.2021 julkaistussa blogielmassaan "Kasvava ihmisoikeuksien vastainen liike valtaa tilaa Euroopassa" Euroopassa yhä kasvavaa Pro life -toimintaa nimittämällä sitä "ihmisoikeuksien vastaiseksi liikkeeksi" kirjoittamalla muun muassa näin: 

"Kyseisen taantumusta ja 'perhearvoja' edustavan liikkeen verkosto on laaja ja ulottuu kauas ja korkealle myös Atlantin tuolle puolen. Sillä on yhteydet niin Yhdysvaltain äärioikeistoon, Venäjän eliittiin kuin Vatikaaniin ja se aktivoituu kansainvälisissä konferensseissa vastustamaan naisten oikeutta päättää omasta kehostaan. 

Liikkeen agendaan kuuluu vastustaa myös LHBTIQ-oikeuksia, mikä näkyi, kun Unkarin pääministeri Orbán säädätti lain, joka kieltää tuomasta niitä esiin. Hän haluaa myös poistaa kielestä gender-sanan, koska se ei edusta sukupuolen perinteistä määritelmää", Hautala halveksi.

Keihäänkärkenä blogielmassa Hautalalla oli kuitenkin huoli konservatiivimeppiryhmästä, joka olisi saattanut pystyä estämään Matićin mietinnön läpimenemisen.

"Vastaava operaatio onnistui vuonna 2013 kun parlamentti viimeksi äänesti edustaja Estrelan mietinnöstä. Nyt progressiivisten ryhmien on oltava valppaana ja torpattava yritys", Hautala hätäili.

Päivi Räsänen muistuttaa, että tässä nyt hyväksytyssä raportissa kuin myös OmaTahto-kansalaisaloitteen ympärillä käydyssä keskustelussa Suomessa on leimallista se, että ne jotka vahvasti puolustavat aborttia ihmisoikeutena, eivät osaa kuitenkaan määritellä sitä, mistä ihmisoikeudet alkavat.

Räsänen on jaksanut toistuvasti peräänkuuluttaa laajempaa keskustelua siitä, mistä ihmisen elämän ajatellaan alkavan ja tuonut rohkeasti esille sen peittelemättömän totuuden, että ihmisyksilön elämä todella alkaa hedelmöittymisestä.

Jos mepin - tässä tapauksessa Heidi Hautalan - kärkiteemana on pyrkiä riistämään kaikkein avuttomimpien ja viattomimpien vähimmäisoikeus - jokaisen lapsen synnynnäinen oikeus elämään, omaan henkeensä - on ihan jokaikisen muunkin aborttia puolustavan mahdotonta uskottavasti vaatia missään kohtaa kirkkain silmin kenenkään heikommassa asemassa olevan ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista.

Heidi Hautala puolustaa henkeen ja vereen tätä punavihreän ideologian kaikkein pyhintä ydintä eli syntymättömän elämän surmaamista.

Aborttipolitiikasta täysin tietämättömien harhaanjohtamiseksi ja tämän hirveyden peittelemiseksi ja ilmeisesti vasemmistoliberaalien syyllisyyden ja omantunnon kolkuttavan äänen hälventämiseksi, on abortille -- joka on suurin ihmisoikeusrikos ja kuolettavaa kajoamista lapsen kehoon -- keksitty kaunisteltu ja ylevä kiertoilmaisu: naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvät oikeudet.

Aborttiin eittämättä kiteytyvät kaikki ihmisoikeudet ja sen on kristallinkirkkaasti tiivistänyt kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka: 

"Ei ole mahdollista viedä syntymättömiltä lapsilta perustavia ihmisoikeuksia murentamatta samalla sitä perustaa, jonka varassa kaikkien muiden ihmisoikeudet lepäävät.

Kieltäessään syntymättömien lasten oikeuden elämään ja oikeuttaessaan heidän surmaamisensa, uusi tasa-arvoajattelu murentaa oikeusjärjestelmän perustaa: viattomien ihmisten surmaamisen salliva oikeusjärjestelmä kääntyy itseään vastaan ja muuttuu vääryyden lähteeksi. Oikeusjärjestelmän ytimeen tunkeutunut epäoikeudenmukaisuus laajenee vähitellen uusille alueille ja kohdistuu uusiin ihmisryhmiin."

Helsingissä 11.9.2021 järjestettävälle Elämän puolesta -marssille toivotetaan tervetulleeksi kaikki, jotka haluavat puolustaa kaikkien ihmisten oikeutta elämään, niin syntymättömien kuin syntyneiden.

Tapahtuma aloitetaan kokoontumalla Senaatintorille lauantaina 11. syyskuuta klo 13:00, jonka jälkeen kuljetaan Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalolle, missä kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) pitää puheen. Tilaisuuden arvioidaan päättyvän klo 16:00.

Marssin järjestävät Helsingin ja Kouvolan Elämän puolesta -ryhmät. Yhteistyössä tapahtuman järjestämisessä on mukana Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta ja Patmos Lähetyssäätiö.

Linkkejä:

Marssin Facebook-tapahtuma

Marssi Elämän Puolesta -Facebook-sivu

Marssi Elämän Puolesta -Instagram-sivu

 

 

Tytti Salenius su 05.09. 20:51

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot