Kansanedustaja Jenna Simula blogissaan:"Isänmaallisuus alkaa maistua, kun naapuri käy sotaa"

"koen, että isänmaallisuutta vaalineet kansallismieliset ihmiset on rauhan aikoina työnnetty nurkkaan: on natsiteltu ja leimattu"

Kotimaa ke 27.04.2022 15:09
Kansanedustaja Jenna Simula (Ps). Lähde: Youtube

Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän pohtii isänmaallisuudelle ja kansallismielisyydelle rakennettua negatiivista kuvaa, jolla on leimattu perinteisiä arvoja kannattavia henkilöitä vuosikausien ajan. Kirjoitus on vastine toimittaja Inkeri Harjun Helsingin Sanomissa (22.4.2022) julkaistuun kolumniin, jossa Harju yhdistää esimerkiksi isänmaallisuuden suvaitsemattomuuteen ja äärioikeistoon ja nyt häpeää isänmaallisia tunteitaan Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

- Miksi? Koska hän kuvittelee isänmaalliset setämiehiksi, natsikulkueissa tallustaviksi junteiksi, joiden mielestä nainen kuuluu hellan ja nyrkin väliin. Tämä hänen mielikuvansa on hänen ja hänen oman kuplansa luoma. Hänenkaltaisensa ihmiset ovat itse työntäneet isänmaallisuutta tunnustavat ihmiset natsilokeroon. Sinne, missä me sivistymättömät junttisuomalaiset olemme, koska olemme sitkeästi puolustaneet suomalaisten asiaa, sitä, että meillä on oikeus omaan kansallisvaltioomme, omaan päätöksentekoon, omaan kieleen ja kulttuuriin. Koska ajattelemme, että ensisijaisesti on huolehdittava omasta kansasta, suomalaisista, Simula vastaa kirjoituksessaan.

Blogissaan Simula painottaa kansan yhtenäisyyttä, joka punnitaan etenkin kriisitilanteissa. Yhtenäisyyttä on kuitenkin vaalittava jo silloin, kun on rauhallista ja vakaata.

- Sen sijaan koen, että isänmaallisuutta vaalineet kansallismieliset ihmiset on rauhan aikoina työnnetty nurkkaan: on natsiteltu ja leimattu. Jos olet kantanut leijonaa kaulassasi, sinua on pidetty rasistijunttina, jos olet kertonut olevasi ylpeä suomalaisuudesta, on vähätelty ja kerrottu, ettei suomalaisuutta ole, tai että meidän pitäisi tuntea itsemme eu-kansalaisiksi, Simula jatkaa.

Simula muistuttaa, että kriiseissä katseet kääntyvät olennaiseen. Autamme ukrainalaisia, koska Ukraina taistelee meidänkin puolestamme. Samalla mietitään ydinasioita myös kotimaassa: suomalaisten ja Suomen turvallisuutta, omaa maanpuolustustamme, huoltovarmuuttamme, energiaratkaisujamme ja ruoantuotantoa.

- Nyt mietitään niitä asioita, mistä me perussuomalaiset olemme puhuneet myös rauhan aikoina juuri siksi, että ne ovat kaiken perusta. Olen pelkästään iloinen siitä, että nyt kansallismielisyyden ja isänmaallisuuden arvo ymmärretään. Josko tämän myötä myös perussuomalaisten lokerointi loppuisi, ja näkemyksiämme kunnioitettaisiin aiempaa paremmin. Emme me näistä asioista huviksemme ole puhuneet, vaan rakkaudestamme kotimaata ja Suomen kansaa kohtaan. Minä en ole koskaan hävennyt olla isänmaallinen, kirjoittaa Simula lopuksi.

 

Linkit kirjoituksiin:

Inkeri Harjun kolumni: https://www.hs.fi/nyt/art-2000008746228.html

Jenna Simulan blogikirjoitus: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ainoahelmi/isanmaallisuus-alkaa-maistua-kun-naapuri-kay-sotaa/

 

Jukka Rahkonen ke 27.04. 15:09

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot