PS:n Tavio: Päivi Räsäsen toistuvat kuulustelut ovat oire sananvapauden kriisistä

"Tavion mukaan valtakunnansyyttäjä alkaa näyttää poliittiselta toimijalta, mikä on omiaan heikentämään kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen."

Kotimaa ma 24.08.2020 23:13

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio puolustaa kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) sananvapautta. Tavion mukaan Suomeen on syntymässä itsesensuurin ilmapiiri, jossa ihmiset eivät enää uskalla ilmaista näkemyksiään poliisikuulustelun pelossa. Viimeksi tänään 20.8. uutisoitiin, että Räsänen joutuu kuulusteluun keskusteltuaan radio-ohjelmassa seksuaalivähemmistöistä. Epäilty rikosnimike on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Räsäsestä on käynnissä kaikkiaan neljä erillistä rikostutkintaa. (linkki)

Tavio nostaa esiin, että poliisi teki jo aiemmin päätöksen, että Räsäsen radiopuheista ei aloiteta esitutkintaa, mutta sittemmin valtakunnansyyttäjä määräsi esitutkinnan käynnistettäväksi vastoin poliisin päätöstä. Tavion mukaan valtakunnansyyttäjä alkaa näyttää poliittiselta toimijalta, mikä on omiaan heikentämään kansalaisten luottamusta oikeuslaitokseen.

– Vaikka Räsästä ei tuomittaisi, jo pelkkä pelko syytteeseen joutumisesta alkaa rajoittaa väkisinkin tavallisten ihmisten kirjoittelua ja yhteiskunnallista osallistumista, Tavio sanoo.

Tavion mielestä nykyinen rikoslain pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei ole täsmällisyydeltään rikosoikeudellisen laillisuusperiaatteen edellyttämällä tasolla.

– Kiihottamispykälä on muotoiltu liian väljästi. Se käytännössä johtaa eri vähemmistöryhmiä koskevan tiedon ja mielipiteiden ilmaisussa ennakko- ja itsesensuuriin, Tavio sanoo.

 

 

Jukka Rahkonen ma 24.08. 23:13

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot