PS-Nuoret vetoavat poliitikkoihin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseksi

Helsingin PS-Nuoret: On aivan uskomatonta, että poliitikot vain katsovat sivusta, kun yhteen uskonnolliseen ryhmään kohdistuu näin vakavaa häirintää

Kotimaa pe 06.12.2019 11:55
Helsingin juutalainen seurakunta

Antisemitismi on ollut kasvava ilmiö Suomessa jo muutaman vuoden ajan. Tämä on tänäkin vuonna näkynyt erityisesti Helsingin juutalaiseen seurakuntaan ja Israelin suurlähetystöön kohdistuvana häirintänä ja ilkivaltana.

Helsingin juutalainen seurakunta käyttää yli 200 000 euroa vuodessa turvallisuusmenoihinsa. Seurakunta on varautunut jopa terrori-iskuihin, eikä pysty järjestämään yhtään tilaisuutta ilman perusteellista vartiointia. Helsingin juutalainen seurakunta on joutunut järjestämään keräyksiä turvallisuusmenojensa kattamiseksi.

”Helsingin PS-Nuoret on hyvin huolissaan juutalaisyhteisön turvallisuudesta. On aivan uskomatonta, että poliitikot vain katsovat sivusta, kun yhteen uskonnolliseen ryhmään kohdistuu näin vakavaa häirintää.” toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Teppo Marttinen.

Helsingin PS-Nuoret katsoo, että Helsingin kaupungin tulisi resursoida budjetistaan osa juutalaisen seurakunnan turvallisuuteen. Seurakunnan turvallisuusmenot ovat aivan kohtuuttoman suuret. Helsingin juutalainen seurakunta on Suomen ainoa juutalaisen elämän keskus, jonka yhteydessä toimii juutalainen päiväkoti, koulu, synagoga ja seurakuntakeskus.

”On varsin häpeällistä, mikäli Helsingin kaupunki ei suostu tukemaan kulttuurillisesti näin tärkeän kohteen toimintaa, mikä joutuu käyttämään suuren osan budjetistaan turvallisuusjärjestelyihin. Helsingin PS-Nuoret katsoo, että kaupungin on selkeästi näytettävä, ettei Helsingissä ole tilaa juutalaisvastaisuudelle.” sanoo Helsingin PS-Nuorten hallituksen varajäsen Juha Karjalainen.

 

Jukka Rahkonen pe 06.12. 11:55

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Koronaviruspandemia syynä "nuorison" väkivaltaiseen käyttäytymiseen ja uhoon?

pe 31.07. 10:55

Tapio Puolimatka

Päivi Räsänen perusteettoman kritiikin kohteena

ke 29.07. 23:29

Arto Luukkanen

Vuorovedet vaihtuvat - SDP:n alamäki alkaa

ke 29.07. 23:26

Timo Vihavainen

Epäkorrekteja kuvauksia

ke 29.07. 23:24

Professorin Ajatuksia

Suomalaisten tahdon mukaista politiikkaa

ke 29.07. 23:23

videot