Blogi: Heikki Porkka, ma 28.03.2022 13:02

Punakaartipäätösten Suomi

 

Luutnantti Lammio Tuntemattomassa sotilaassa:

”Tämä ei ole mikään punakaarti, jossa komppanianpäälliköt valitaan huutoäänestyksellä.”

Riippumatta siitä, pidätkö Lammion tyylistä, on hän ajatuksensa kanssa oikeassa, ollaan sitten missä tahansa yhteisössä tekemässä päätöksiä. Edellyttäen tietysti, että noudatetaan demokraattiseen oikeusvaltioon kuuluvaa kulttuuria.

Ihmisiä ei sivistysvaltiossa pitäisi valita tehtäväänsä / erottaa tehtävästään sen perusteella mitä mieltä median tai sosiaalisen median hyeenat ovat asiasta.

Yhdysvalloista rantautunut woke-ideologia cancel-kulttuureineen saapui aikaa sitten Suomeen eikä sen voittokululle näy loppua.

Woke saapui metoon myötä, jonka jälkeen käynnistyi massiivinen cancelointi-kierre, jossa sosiaalisen median ja valtamedian "hyvät ihmiset" käyvät kiinni kohteeseensa kuin sika limppuun tavoitteenaan kohteena olevan henkilön maineen totaalinen pilaaminen ja hänen poistamisensa tehtävästään.

Woken ja cancel-kulttuurin vahvimmat edistäjät Suomessa ovat olleet Sanoma Oy suurimpine julkaisuineen (HS, Iltasanomat) ja koko kansan kustantama Yleisradio, jonka törkein teko on toistaiseksi kohdistunut Aku Louhimieheen.

Tänään saimme kuulla Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen erosta, joka toteutui hänen omien sanojensa mukaan omasta tahdosta. Palaan Lehtimäen tapaukseen hieman alempana tässä tekstissä.

Sosiaalisen median ja valtamedian hyville woke/cancel -ihmisille kelpaavat vain puhtoiset persoonat.

Tosin siten, että henkilön puhtoisuus määritellään woke-asteikolla, jonka mukaan suurinta uhristatusta omaavat, kuten tummapintaiset (tai sellaisiksi itsensä nimenneet), seksuaalivähemmistöläiset (tai sellaisiksi itsensä nimenneet) ja muut mitä erilaisimmat vähemmistöt sekä feministien änkyräkaarti (intersektionaaliset feministit), nauttivat suurinta sananvapautta, joka pitää sisällään oikeuden solvata varsinkin valkoista heteromiestä, jonka uhristatus on puhdas nolla.

Korkean uhristatuksen omaaviin henkilöihin ei kohdisteta massiivista raivoa, jonka tarkoituksena on suistaa kohde pois tehtävästään.

Muistelkaapa esimerkiksi seksuaalivähemmistöläisen vihreän Pekka Haaviston tapausta, kun hän sekä valehteli että rikkoi lakia ulkoministerin roolissa.

Kohdistivatko massamedia ja sosiaalisen median änkyräosasto massiivisen raivon Haavistoon vaatimuksenaan ministerin eroaminen, koska tämä oli ministerinä toiminut perustuslain hengen ja kirjaimen vastaisesti?

Maan perustuslakia kunnioittavassa sivistysvaltiossa valtamedia olisi painostanut ministeriä niin kauan, että tämän olisi ollut pakko jättää tehtävänsä.

Mutta ei Suomessa, joka elää edelleen hallinnon ja virkamieskunnan osalta neuvostoaikaa.

Tiedättehän periaatteen, jonka mukaan kansakunnan poliittisen kaapin päällä olevat voivat tehdä periaatteessa lähes mitä tahansa, koska kaverit ja toverit hallituksessa ja eduskunnassa antavat tulitukea.

Haavisto ei suinkaan ole ainoa ministerin tehtävässä julkisesti valehdellut henkilö viime vuosilta.

Petteri Orpo (kok) valehteli ministerinä ainakin pariin kertaan. Hän väitti vuonna 2015, että kansainvälisten sopimusten mukaan Suomen on pakko ottaa Ruotsista suuntautuva invaasio vastaan, vaikka kansainväliset sopimukset olisivat nimenomaan sallineet käännyttämisen rajalla.

Lisäksi hän valehteli EU:n sisäministerien enemmistön olleen taakanjaon kannalla, vaikka totuus oli täysin toisenlainen.

Orpo jatkoi tehtävässään ja nousi kaiken päälle hiukan myöhemmin ministerihierarkiassa ylemmäs valtiovarainministerin tehtävään.

Orpo ei tietääkseni kuulu mihinkään vähemmistöön, mutta hän oli punakaartin (someänkyrät ja massamedia) mielestä oikealla asialla, joten punakaartilaiset huusivat Orpon hallituksen parhaaksi ministeriksi.

Heteromies, jolla ei ole minkään sortin uhristatusta woke-hierarkiassa, on yleisimmin henkilö, joka hoitaa hommat kuntoon, kun tarvitaan tekijää jonkin konkreettisen ongelman hoitamiseen, kuten erilaisten remonttien tekoon tai sotimiseen.

Toki naisistakin löytyy tekijöitä, mutta selkeänä vähemmistönä he ovat raskaiden ja vaarallisten töiden osalta, joita yhteiskunnassa on pakko tehdä, jotta kansakunnan ja kansalaisten elämä on helpompaa ja inhimillisempää.

Naisten "etuna" on kuitenkin sukupuoli, kun ajatellaan asioita woke-ideologiaan kuuluvan uhrihierarkian näkökulmasta.

Kukapa ei muistaisi esimerkiksi pääministeri Sanna Marinin (sdp) ainaista puolustusmekanismia, joka käynnistyy, kun hänen tai hänen johtamansa hallitusviisikon toimiin kohdistuu kritiikkiä.

Naisvihaa, ilman muuta, ainakin Marinin mielestä.

Ymmärtääköhän Marin itse, että ikuisella sukupuoleen vetoamisella hän nimenomaan saattaa aiheuttaa tai lisätä mahdollista naisvihaa?

Tuskin ymmärtää, sillä jos ymmärtäisi, ei hän toistuvasti vastaisi hallituksen toimintaan kohdistuvaan kritiikkiin väittämällä sen olevan naisvihaa.

Ja kuten tiedämme, interseksionaalinen feminismi on sisäänkirjattuna hallituksen ohjelmaan. Vihreiden äitiyslomalla oleva puheenjohtaja Maria Ohisalo on todennut, että intersektionaalinen feminismi on hallituksen tasa-arvo-ohjelman kantava ajatus.

Punakaartipäätös toteutui myös silloin, kun Pori Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsala sai potkut lausuttuaan "väärän" mielipiteen homoseksuaaleihin liittyen.

Ruotsala on kertonut olevansa kristitty, joka on tietysti punakaartin silmissä merkittävä pahe sen lisäksi, että hän on valkoihoinen heteromies.

Viimeisin punakaartin haluama asia toteutui tänään, kun Mika Lehtimäki kertoi eroavansa välittömästi omasta tahdostaan.

Tapahtumat ovat lyhyesti kerrottuna sujuneet seuraavasti. Lehtimäki on lähettänyt kahden naispuolisen vastaanottajan näkökulmasta loukkaavia viestejä heille. Lehtimäki on asian myöntänyt ja asia on käsitelty Olympiakomiteassa pienessä piirissä. Päätöksenä varoitus Lehtimäelle. Huomionarvoista on, että Lehtimäki on pyytänyt toimintaansa (viestittelyään) kohteilta anteeksi ja myös saanut anteeksi.

Mutta tämä ei riittänyt hyvien ihmisten punakaartille, sillä massamedia aloitti Lehtimäkeä kohtaan selkeän jahdin, jonka lopputuloksen näimme tänään.

Jep. Suomi on ollut jo pitkään yhteiskunta, jossa pienikin virhe voi johtaa radikaaliin ratkaisuun.

Woke-väki käy armotta kimppuun, jos kohdehenkilö kuuluu sopivaan viiteryhmään. Mikään ei auta, ei edes se, että virheen tehnyt henkilö saa varoituksen, pyytää anteeksi ja saa anteeksi. Woke-väki on päätöksensä tehnyt ja vie sen loppuun veren maku suussaan.

Kuka on seuraava kohde? Tai pitäisikö kysyä, kuka on seuraava valkoihoinen heteromies, joka joutuu punakaartin raivon kohteeksi ilman mahdollisuutta puolustautua saati saada anteeksi?

Huomaa, että en puolustele Lehtimäen viestittelyä. Miten edes voisin, koska en tiedä millaisia viestejä hän on lähetellyt.

Kritisoin ja suhtaudun erittäin negatiivisesti tapaan, jolla Olympiakomitea (käytännössä kokoomuksen Jan Vapaavuori), massamedia ja somen änkyrät ovat tapahtumien kulkuun suhtautuneet.

Loppujen lopuksi vaikuttaa siltä, että ainoa suoraselkäinen henkilö tämän vyyhdin ympärillä on ollut Mika Lehtimäki itse. Siis henkilö, jonka median ja somen punakaarti huusivat pois tehtävästään.

Lehtimäki pyysi anteeksi, sai anteeksi ja poistui estradilta, koska ei halua yhteisön (huippu-urheilu, Olympiakomitea) kärsivän hänen hölmöilystään.

Pitäisikö suomalainen yhteiskunta sittenkin jollain tavoin nollata, jotta kansalaisten oikeustaju ja oikeudenmukaisuus anteeksiantoineen palaisivat edes lähelle inhimillistä tasoa?

Lisäys 30.3.2022:

Yleisradion 29.3.2022 kertomien tietojen mukaan Lehtimäen tapaukseen liittyy muutakin kuin tekstiviestin lähettelyä.

Muutin otsikkoa poistamalla siitä Mika Lehtimäen nimen. Tekstin muihin kohtiin ei ole tehty muutoksia, sillä muiden kuin Lehtimäen osalta kerrotut asiat pitävät paikkansa. Lehtimäen kohdalta harkitsen tekstin sisältöä vasta sitten, kun tiedetään varmuudella mitä on tapahtunut.

Ylen uutisen mukaan on tapahtunut myös jonkinlaista fyysistä kontaktia. Tarkemmin asiasta ei ole kerrottu.

Kirjoitan toisen lisäyksen heti, kun selviää tarkoin ja varmuudella, mikä on totuus. Varsin selvältä vaikuttaa, että olympiakomitean johto ei ole käsitellyt tapausta asiallisesti kaikkia osapuolia kuullen.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori on sanonut, ettei edes tiedä keitä ovat kaksi olympiakomiteassa työskentelevää naista, joita asia koskee.

Näyttää siltä, että olympiakomitea on epäonnistunut täydellisesti sekä viestinnän että tapahtumien asiallisen selvittämisen suhteen. Ei ole normaalia, että ongelmia ratkotaan kuulematta kaikkia osapuolia. 

Erittäin huonosti hoidetusta tapahtumien selvittelystä ja käsittelystä ovat vastuussa Lehtimäen varoituksesta päättäneet olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori, 1. varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo ja 2. varapuheenjohtaja Sari Multala. Vapaavuori ja Multala ovat politiikasta tunnettuja persoonia, kummankin puolueena kokoomus.

Olympiakomitean hallituksen muut jäsenet eivät olleet tietoisia Lehtimäen saamasta varoituksesta, vaan siitä tiesivät vain toimitusjohtaja Mikko Salonen ja edellä mainittu puheenjohtajisto.

 

 

Heikki Porkka ma 28.03. 13:02

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Röyhkä, Porkka, Kurikka ja kumppanit sosialistista totalitarismia vastustamassa

to 24.11. 18:59

Miksi maahanmuutosta kirjoittaminen on vähentynyt ja miksi Yle on Suomen vaarallisin media

ke 23.11. 10:56

Kokoomus pettää AINA, jos pelkona on EU-komission tahdon kyseenalaistaminen

to 10.11. 09:46

Venäjämieliset uussuomettuneisuuden pauloissa

la 05.11. 11:08

Etnojengit ovat Suomessa, vastuu on päätöksiä tehneillä poliitikoilla

ti 01.11. 11:07

Orpo, Sarvamaa ja unkarilainen tuoremehu

ke 26.10. 11:36

Arvojen pohjasta aitoihin arvoihin - vallankumous käynnissä

ti 27.09. 12:24

Äärioikeistolainen, laitaoikeistolainen

ma 26.09. 16:53

Virossa oikeus kumosi jo kolmannen kerran koronarokotteista kieltäytyneiden irtisanomispäätöksiä

su 25.09. 17:24

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11.2022 19:47

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05.2022 17:31

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Globalismi oli kaunis ajatus

ti 15.11.2022 19:33

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11.2022 03:41

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Sota-Lintilän horinat - Taivaan lahja Putinille?

su 11.09.2022 13:29

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hups, Maailman Talousfoorumin (WEF) dystooppinen Suuri Resetti taisi juuri sortua omaan näppäryyteensä?

su 20.11.2022 14:41

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11.2022 11:17

Tapio Puolimatka

Translain uudistus luo juridisen fiktion ehdoilla elävän yhteiskunnan

ti 25.10.2022 07:00

Olli Pusa

Suomi ja korruptio

to 24.11.2022 23:32

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Modernin maailman syntysijoilta

ti 18.01.2022 23:48

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44