Kahdeksan vuotta allahinpilkka-syytöksistä vankina olleelle kristitylle vapauttava päätös Pakistanissa

Kristitty äiti oli yksin koko maata vastaan eikä yksikään feministinen järjestö tukenut häntä - nyt islamistit ovat luvanneet hänen päästään 50 miljoonan rupian (375 000 dollaria) palkkion

Ulkomaat su 04.11.2018 22:46

Pakistanin korkein oikeus on kumonnut keskiviikkona viiden lapsen äidin, Asia Noreen Bibin kuolemantuomion. Hänet määrättiin hirtettäväksi allahinpilkasta vuonna 2010 oikeudenkäynnissä ja hän on ollut vangittuna siitä asti.

Pakistan sijoittuu viiden kärkimaan joukkoon maailman ankarimmilla allahinpilkkalaeillaan. Niiden tarkoituksena on suojella mielivaltaisesti islamia, joka syrjii eri ryhmiä tavalla, jota ei voida hyväksyä. Tällaisia ​​lakeja käytetään nimenomaan kristittyjä vastaan.

Asia Bibi oli ensimmäinen nainen, joka tuomittiin kuolemaan allahinpilkkalakien nojalla.

Kesti 3 422 julmaa ja perusteetonta vankeuspäivää, ennen kuin hänen kuolemanrangaistustuomionsa on lopultakin kumottu.

Kristityn naisen vapauttamisesta uutisoivat Suomessa muun muassa Iltalehti, Yle ja Helsingin Sanomat.

Nyt oikeus on todellakin voittanut, toteaa italialainen kulttuurituottaja-kirjailija Giulio Meotti Gatestone -instituutin artikkelissaan "Asia Bibi julistettiin syyttömäksi allahinpilkkaan odotettuaan vuosia kuolemaa".

Bibin tappamista pidettiin oikeutettuna, koska hänen muslimityötoverinsa olivat loukkaantuneet siitä, että hän - "epäpuhdas" kristitty - joi vettä yhteisön kaivosta. Se oli liikaa myös Pakistanille, jossa kristittyjä vainotaan jatkuvasti.

Bibiä on nyt "pidetty salaisessa paikassa turvallisuussyistä". Islamistiset ovat jo uhanneet tuomareita, että jos hänet vapautetaan, vastuussa olevat kohtaavat "kauhean" lopun.

14. kesäkuuta vuonna 2009 Asia Bibi joi vettä yhteisestä kaivosta kuumana päivänä työskennellessään pellolla. Kaksi musliminaista väitti, että koska kristitty oli koskettanut kaivon veteen, koko kaivo oli nyt "haram" eli islamilaisen lain mukaan "kartettava".

Asia oli vastannut naisille sanomalla:

"Luulen, että Jeesus näkisi eri tavalla kuin Muhammad", että Jeesus oli "kuollut ihmiskunnan syntien puolesta ristillä".

Hän jatkoi kysymällä: "Mitä teidän profeetta Muhammad koskaan teki ihmiskunnan pelastamiseksi?" Tämä raivostutti naiset, he tönivät Bibiä ja sylkivät hänen päälleen.

Viisi päivää myöhemmin Bibin työskennellessä toisella pellolla joukko "kymmeniä miehiä ja naisia" tulivat vaatimaan Bibin kuolemaa, he hakkasivat häntä raa'asti ja veivät hänet kylään, missä poliisi pidätti hänet. Kylän imaami Qari Muhammad Sallam - joka ei ollut läsnä kaivolla tapahtuneen vesikiistan aikana - ja naiset, jotka väittivät Bibin saastuttaneen kaivon veden, kertoivat poliisipäällikölle, että Bibi oli "loukannut 'profeetta' Muhammadia".

8. marraskuuta vuonna 2010 - vain viiden minuutin neuvottelun jälkeen - Asia Noreen Bibi Pakistanin rikoslain 295 artiklan nojalla tuomittiin kuolemaan hirttämällä.

Asia Bibi tuomittiin kuolemaan, koska hän on kristitty ja hän oli janoinen.

Islamistit hurrasivat tuomiota. Asia Bibi oli yksin koko maata vastaan valmiina uhrautumaan sen heikon kristillisen vähemmistön puolesta lepyttääkseen islamistit. Bibin pidätyksen jälkeen hänen perheensä muutti 15 kertaa viidessä vuodessa. Viime viikkoina Asian on kerrottu kärsivän dementiasta. Kahdeksan vuoden eristysselli ja päivittäinen vaara tulla murhatuksi vankilassa, on ollut julma psyykkisen kidutuksen muoto. Hänen pelätessä joutua myrkytetyksi vankilassa, Bibin annettiin peräti valmistaa omat ateriansa.

Muutama päivä sitten Strasbourgissa pidetyssä täysistunnossa Euroopan parlamentin puheenjohtaja Antonio Tajani sanoi:

"Asia Bibi sai raivostumaan muutaman naisen ​​siitä, että hän oli juonut vettä kaivosta. Noiden naisten mukaan tällainen kosketus kristityn huulilla olisi saastuttanut veden. Häneen kohdistuneen hyökkäyksen ja allahinpilkasta tehtyjen ilmoitusten jälkeen Asia Bibi on vaarassa joutua hirtetyksi. Kysyn Pakistanin viranomaisilta... varmuuden vuoksi, että naisella voi olla mahdollisuus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ja välttää kaikenlainen syrjintä tai uskonnollinen ennakkoluulo."

Nyt kun Bibi vapautetaan, pelkona on se, että hänet voidaan murhata. Islamistit ovat luvanneet hänen päästään 50 miljoonan rupian (375 000 dollaria) palkkion.

Pakistanin Punjabin maakunnan kuvernööri Salman Taseer oli rohkea muslimi ja se maksoi hänen henkensä, kun hän vain ilmaisi tukensa Asialle: hänen oma henkivartijansa Mumtaz Qadri murhasi hänet, joka sanoi "tehneensä tämän, koska Taseer puolusti ehdotettuja muutoksia allahinpilkkalakiin".

Qadri piti Taseeria luopiona, sillä Taseer oli ottanut rohkeasti julkisesti kantaa maansa tiukkaan allahinpilkkalainsäädäntöön ja vastustanut sitä. Hänen "uskonnollinen", islamiin perustuva velvollisuus oli tappaa kuvernööri.

Qadrin toiminta jakoi mielipiteitä sekä Pakistanissa että Pakistanin maailmanlaajuisessa diasporassa, joten Qadri todettiin syylliseksi murhaan ja tuomittiin kuolemaan.

Asianajajien surmaaminen, jotka puolustavat kristittyjä ja muita allahinpilkasta syytettyjä, ei Pakistanissa ole millään tavalla harvinaista. Pakistanin liittovaltion vähemmistöasioiden ministeri Shahbaz Bhatti murhattiin, sillä hän puolusti Bibiä. Vaikka ketään ei ole virallisesti teloitettu Pakistanissa allahinpilkkarikoksesta, "monet on murhattu pelkästään heitä vastaan ​​tehtyjen syytösten perusteella".

Human Rights Watchin mukaan vuodesta 1990 lähtien ainakin 60 jumalanpilkasta syytettyä ihmistä on tapettu. Viime vuonna väkijoukko lynkkasi erään opiskelijan, kun hänen väitettiin syyllistyneen allahinpilkkaan.

Tuhannet äärimuslimimielenosoittajat Pakistanissa ovat viime viikkoina hyökänneet ja painostaneet tuomareita pitämään yllä kuolemantuomiota. Kaduilla mellakoidessaan he toistivat "hirttäkää vääräuskoinen Asia". Nyt pakistanilaisten islamistien mielestä Asia Bibin vapauttaneet tuomarit myös "ansaitsevat kuoleman".

Kristitty nainen ei ole turvassa, ellei hän pääse pois Pakistanista. Siksi Bibin on paettava maasta ja useat maat ovatkin jo tarjonneet hänelle turvapaikkaa.

Pakistanissa olevat kristityt ovat kohdanneet erityisen tappavia terrori-iskuja. Yksi islamisti itsemurhapommittaja esimerkiksi kohdisti iskunsa kristittyihin lapsiin ja teurasti heitä julkisessa leikkipuistossa.

Missä länsi oli silloin? Giulio Meotti peräänkuuluttaa.

Ranskalainen pappi Pierre-Hervé Grosjean kysyi Le Figarossa:

"Kuinka ihmisoikeuksien maa voi olla hiljaa tällaisen vääryyden edessä? ... Kuinka joku voi haluta pelastaa Irakin kristityt Isisin barbaareilta, ellei kukaan pysty pelastamaan kristittyä liittoutuneen maan laeilta? ... Vääräuskoiset ystävät, hänen kohtalonsa koskettaa myös sinua: hänen kohdalla kyse on jokaisen vapaudesta ja ihmisarvosta, jota sinä puolustat. Sanasi on kallisarvoinen ja rohkea, vaikenemisesi olisi kauheaa."

Mutta asiasta vaiettiin eikä kukaan lähtenyt Euroopan kaduille vastustamaan Asia Bibin vangitsemista, Giulio Meotti korostaa:

"Yksikään merkittävä länsimaalainen ​​kolumnisti ei kirjoittanut artikkeleita julistaen "Je Suis Asia Bibi"."

Länsimaiset sekulaarit ihmisoikeusryhmät, jotka ovat aina valmiita ja halukkaita ottamaan minkä tahansa asian vastuulleen, katosivat kentältä. Aktivisteilla, jotka vapauttavat terroristeja suhteellisen mukavasta vankilasta Guantanamo Baysta Kuubassa, ei ollut aikaa vaatia Asia Bibin vapauttamista. Yksikään feministinen järjestö ei tukenut tätä kristittyä äitiä, Giulio Meotti huomauttaa.

Oikea Media on kirjoittanut kuolemanvaarassa Pakistanissa olleen kristityn äidin tapauksesta ja siitä, kuinka feministit lyövät kyllä kättä päälle islamistiterroristien kanssa ja näin tekemällä he paitsi sulkevat silmänsä naisten kärsimiltä julmuuksilta, he myös hyväksyvät ja kannattavat islamilaisen sharia-lain sortavia käytäntöjä.

Oikea Media on kertonut myös 17-vuotiaasta kristitystä pojasta, jonka muslimiluokkatoverit hakkasivat kuoliaaksi pakistanilaisessa koulussa sekä kristitystä pariskunnasta, joka joutui 1 500-1 600 muslimin lauman hakattavaksi ja heidän vaatteensa revittiin päältä ja heidät heitettiin uuniin palamaan elävänä.

Giulio Meotti mainitsee Gatestone -instituutin artikkelissaan myös YK:n, joka juuri tuomitsi Ranskan sen laista kieltää niqab, mutta pysyi vaiti Asia Bibin tapauksessa.

"Se oli pelkuruuden salaliitto", Meotti kiteyttää.

Vuosia ikkunattomassa sellissä ja nyt Asia Bibi on voittanut häntä havittelevat teloittajat, mutta Meotti muistuttaa, että kristittyihin kohdistuva epäoikeudenmukaisuus ja vaino kuitenkin jatkuvat lännen raukkamaisen hyssyttelyn myötä ja että Asia Bibin tapaus on myös "tarina lännen moraalisesta itsemurhasta":

"Missä meidän filosofimme, humanistimme ja toimittajamme ovat olleet näiden viimeisten yhdeksän epäoikeudenmukaisten vuosien aikana? Tällainen surullinen välinpitämättömyys tuhoaa lännen."

Meottin mukaan "kaikkein ironisinta" on se, että vain muutama päivä sitten "niin kutsuttu" Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (ECHR) puolusti samantapaista jumalanpilkkalakia.

Meotti pitää Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiota "sanoinkuvaamattomana".

Itävallassa Itävallan vapauspuolueen (FPÖ) konferenssissa, jonka otsikkona oli "Perustietoja islamista", luennoitsija halusi varoittaa alaikäisten avioliiton harjoittamisesta islamissa Muhammadin esimerkin avulla. Naisluennoija tuomittiin siitä, että hän kritisoi Muhammadin avioliittoa kuusivuotiaan tytön kanssa ja islamin profeetan seksuaalista täyttymystä tytön ollessa 9-vuotias:

"Miksi me kutsumme sitä, jos se ei ole pedofiliaa?"

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin vahvisti itävaltalaisnaisen tuomion, joka julkaistiin torstaina 25. lokakuuta.

Euroopan laki- ja oikeuskeskus (ECLJ) oli puuttunut tapaukseen. ECLJ:n johtaja ja oikeustieteen tohtori Grégor Puppinck totesi, että ainoa todellinen syy tähän päätökseen on muslimien pelko.

Puppinck pitää tätä "todella vakavana päätöksenä":

"Ensinnäkin, koska se alistuu muslimien suvaitsemattomuuteen ja jopa väkivaltaan kritiikin edessä, ja antaa periksi lujalle sananvapauden puolustamiselle islamin suhteen."

Oikeustieteen tohtori Puppinck alleviivaa, että itse asiassa muslimit juuri sillä väkivallalla oikeuttavat ja vaativat, että heidän uskomuksensa suojataan paremmin kritiikkiä vastaan.

"Syvällisemmin" tämä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisu on Puppinckin mukaan myös erittäin vakava siksi, että siinä asetetaan "keskinäisen suvaitsevaisuuden" ja "rauhanomaisen rinnakkaiselon" tavoitteet ajatuksen- ja ilmaisunvapaudesta uskonnollisiin kysymyksiin. Se mahdollistaa tukkimaan suun islamin kritisoinnilta "yhdessä elämisen nimissä" ja tämä on vastoin länsimaista nykyaikaa.

"Euroopan ihmisoikeustuomioistuin olisi oikeuttanut myös Charlie Hebdon sarjakuvapiirrosten syylliseksi tuomitsemisen", Puppinck tietää ja katsoo, että "tässä tapauksessa tuomioistuin päätti puoltaa muslimien näkemystä... sharia-lain mukaisesti":

"Lyhyesti sanottuna Euroopan ihmisoikeustuomioistuin puolustaa niitä, jotka rienaavat kristinuskoa, mutta tuomitsee islamia pilkkaavat."

Oikeustieteen tohtori Grégor Puppinck on "yllättänyt nähdessään", että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin - ylikansallinen tuomioistuin, joka valvoo Euroopan ihmisoikeussopimuksen noudattamista - haluaa ylläpitää "jumalanpilkkarikosta", vaikka kaikkialla Euroopassa se halutaan poistaa vähitellen.

Yhdysvaltojen kansainvälisen uskonnonvapauden komission (The U.S. Commission on International Religious Freedom, USCIRF) vuonna 2017 julkaisemassa laajassa raportissa verrataan jumalanpilkkalakeja sellaisiin indikaattoreihin kuten sananvapaus, uskonnonvapaus, lain ympäripyöreys, rangaistuksen kovuus, ryhmien syrjintä ja valtion uskonnon suojelu. Suurin osa tutkimuksessa olevista laeista ei onnistunut suojelemaan sananvapautta, ne olivat epämääräisesti muotoiltuja ja aiheuttivat kohtuuttoman ankaria rangaistuksia "loukkaajille".

Raportissa todettiin, että 71:ssä maailman 195:stä maasta on jumalanpilkkalakeja, joissa rangaistukset vaihtelevat sakoista vankeuteen ja kuolemaan.

USCIRF:n puheenjohtaja Daniel Mark korostaa, että uskonnonvapauden pitäisi suojella ihmisten oikeuksia ilmaista ajatuksiaan ja uskoaan - jopa sellaisia, joita muut saattavat pitää herjaavina.

"Jumalanpilkkalakien kannattajat väittävät, että niitä tarvitaan uskonnonvapauden suojelemiseksi, mutta nämä lait eivät johda sellaiseen lopputulokseen. Jumalanpilkkalait ovat lähtökohtaisesti virheellisiä. Ne usein kannustavat väärinkäytöksiin ja johtavat pahoinpitelyihin, murhiin ja väkijoukkojen hyökkäyksiin. Kaikkialla missä niitä on, ne olisi kumottava", Mark painottaa.
 

 

Tytti Salenius su 04.11. 22:46

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

Klo 08:02.

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot