Terveitä nuoria tappava "selittämätön" uusi "kohtaus" hämmentää lääkäreitä

"Jokainen järkevä ihminen näkee selvästi sydäntulehdusta aiheuttavien rokotteiden ja nuorten ja terveiden ihmisten äkillisen kuoleman lisääntymisen välisen korrelaation"

Ulkomaat ke 29.06.2022 22:49

Oikea Media uutisoi 10.11.2021, että sydänkohtaukset terveillä nuorilla ja huippu-urheilijoilla näyttävät yleistyvän. 

Oikean Median uutinen perustui Celeste McGovernin 3.11.2021 julkaisemaan  LifeSiteNewsin artikkeliin "Todellinen pandemia on vasta alkamassa ja kyse on Covid-piikkien aiheuttamista sydänkohtauksista nuorilla".

Jälleen Celeste McGovern kirjoittaa, mutta tällä kertaa "hämmentyneistä" lääkäreistä, jotka ovat ymmällään "selittämättömästä" uudesta "äkillisestä sydänkuolemasta", joka tappaa terveitä nuoria ihmisiä.

Kyse on äkillisestä aikuisten sydänkuolemasta (Sudden Adult Death Syndrome) tai lyhyesti SADS. Aivan kuten SIDS  (Sudden Infant Death Syndrome)   - äkillinen imeväisikäisen kuolema/kätkytkuolema - kun terveet vauvat kuolevat äkkiarvaamatta. 

"Paitsi että tätä esiintyy aikuisilla, lapsilla ja myös teini-ikäisillä, vaikka nimestä se ei ilmene - vielä", Celeste McGovern huomauttaa.

Terveet nuoret kuolevat yhtäkkiä ympäri maailmaa, Daily Mail raportoi 8. kesäkuuta 2022 todeten, että tämän "arvoituksellisen oireyhtymän"  räjähdysmäinen kasvu ällistyttää lääkäreitä.

Daily Mailin artikkelissa kuvataan Catherine Keanen, 31-vuotiaan dublinilaisen naisen tapausta, joka käveli 10 000 askelta päivässä ja kävi säännöllisesti kuntosalilla, eikä vain enää herännyt yhtenä päivänä asuessaan ystäviensä luona.

"He kaikki tekivät etätöitä, joten kukaan ei oikeastaan kiinnittänyt huomiota, kun Catherine ei tullut aamiaiselle", Catherinen äiti Margherita sanoo. "He lähettivät hänelle tekstiviestin klo 11.20 ja kun hän ei vastannut, he vilkaisivat hänen huoneeseensa ja löysivät hänet kuolleena."

"Hänen ystävänsä kuuli ääniä hänen huoneestaan kello 3.56 ja ystävä uskoo nyt, että silloin hän kuoli."

Myös tohtori Joseph Mercola on kiinnittänyt huomiota tähän "lääketieteelliseen ilmiöön",  äkilliseen aikuisten sydänkuolemaan (SADS), josta hän on huomannut medioiden kaikkialla maailmassa alkaneen viime viikkoina raportoida korostetusti, mutta jättäen täysin huomiotta yhteyden koronarokotteisiin.

Mercola näkee sen "olevan selkeä yritys peitellä Covid-rokotekuolemiin liittyvää todellisuutta".

SADS on myös lyhenne sanoista "äkillinen sydänperäinen rytmihäiriökuolema" (sudden arrhythmic death syndrome), joka tunnistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1977. 

SADS:n (sekä äkillisen aikuisten kuoleman että äkillisen rytmihäiriön versiot) taustalla olevia tekijöitä ovat diagnosoimaton sydänlihastulehdus, tulehdukselliset tilat ja muut sairaudet, jotka aiheuttavat  epäsäännöllisyyksiä sydämen sähköjärjestelmässä ja laukaisevat siten sydämenpysähdyksen. Vaikka SADS:ia on tiedetty esiintyneen aiemminkin, "uutta on tämän aiemmin harvinaisen ilmiön yleisyys", tohtori Joseph Mercola painottaa.

British Heart Associationin mukaan Iso-Britanniassa todetaan vuosittain noin 500 SADS-tapausta. Iso-Britannian virallisia tilastoja tuottava, kansallinen tilastokeskus (Office for National Statistics, ONS) puolestaan ​​tuo julki paljon vähemmän tapauksia. ONS listaa kaikkiaan 128 SADS-tapausta (kaikki ikäryhmät, olivatpa ne sitten lueteltu sydämeen liittyviksi tai tuntemattoman tekijän aiheuttamaksi) vuonna 2016, 77 tapausta vuonna 2017, 70 vuonna 2018, 107 vuonna 2019 ja 139 tapausta vuonna 2020.

Vaikka tiedot SADS:in esiintyvyydestä vuosina 2021 ja 2022 ovat "kiven alla", tapaukset ovat  ilmeisesti lisääntyneet riittävästi aiheuttaakseen huolta joissakin maissa, Mercola arvelee. 

Ennen pandemiaa SADS oli lyhenne sanoista äkillinen rytmihäiriökuolema, joka oli epätavallinen ja siitä tehtiin vain vähän tutkimusta, paitsi että se selitti noin 30 prosenttia nuorten ennalta-arvaamattomista sydänkuolemista.

Mutta tätä nykyä se ei ole enää harvinainen: nuorten aikuisten äkillisiä kuolemantapauksia kertyy koko ajan lisää ympäri maailmaa. 

Oikea Media uutisoi joulukuussa 2021, että Iso-Britannian raporteissa oli myös pantu merkille "äkillinen kasvu puheluissa, joissa pyydetään ambulanssia sydämenpysähdyksen tai tajuttomuuden vuoksi" sen jälkeen, kun Covid-rokotteet otettiin käyttöön nuoremmilla aikuisilla ja alle 18-vuotiailla.

The Expose tarjoaa 6.6.2022 mahdollisuuden tarkastella sitä, mistä on kyse, kun analysoidaan ambulanssia koskevia hätäpuheluja, jotka kaikki on tallennettu yksityiskohtaisesti:

"Iso-Britannian kansallinen terveyspalvelu (National Health Service, NHS)   on vahvistanut vastauksena tiedonvälityksen vapautta koskevaan pyyntöön, että sydäntä heikentävän tilan edellyttämään välittömään hoitoon liittyvät ambulanssipuhelut lähes kaksinkertaistuivat koko vuoden 2021 aikana ja ne ovat edelleen kasvussa vuonna 2022. Huolestuttavimmat julkaistut luvut osoittavat kuitenkin, että ne ovat kaksinkertaistuneet myös alle 30-vuotiaiden keskuudessa."

Kaiken kaikkiaan hätäpuhelut sydämeen liittyvissä tapauksissa ovat nousseet räjähdysmäisesti ensimmäisestä koronarokotuspäivästä lähtien.

Nuoremmat amerikkalaisteinit alkoivat tehdä ilmoituksia "pelottavista" sydänongelmista ja muista vammoista lähes välittömästi sen jälkeen, kun lääkeyrityksille kiitollisuuden velassa olevat FDA ja CDC laajensivat Pfizerin Covid-rokotteen hätäkäyttölupaa 12–15 -vuotiaille nuorille viime vuoden toukokuussa.

Luvut ovat niin huolestuttavia, että esimerkiksi Australiassa Melbourne Baker Heart and Diabetes Institute on perustamassa uutta SADS-rekisteriä "saadakseen lisää tietoa" ilmiöstä ja seuratakseen ambulanssitietoja kuolemista, joihin lääkärit eivät yleensä törmää.

Australiassa tavataan noin 750 SADS-tapausta vuodessa. Yhdysvalloissa SADS:n aiheuttamien kuolleiden keskimääräisen vuotuisen määrän sanotaan olevan noin 4 000.

"Suurin osa näistä SADS-tapauksista, 90 prosenttia, tapahtuu sairaalan ulkopuolella - henkilö ei selviä - joten ambulanssihenkilökunta ja rikostutkinta hoitavat itse asiassa suurimman osan näistä potilaista", toteaa kardiologi Elizabeth Paratz Baker Heart and Diabetes Institutesta.

"Luulen, että jopa lääkärit aliarvioivat ongelmaa. Näemme vain ne 10 prosenttia, jotka selviävät ja ehtivät sairaalaan. Kohtaamme itse vain jäävuoren huipun."

LifeSiteNewsin Celeste McGovern muistuttaa, että Daily Mailin artikkelista "puuttuu selvästi se, minkä olisi pitänyt kiinnostaa kaikkia Covid-ajan lääketieteellisiä toimittajia ja varmasti jokaista lääkäriä":

"Maininta näiden ihmisten rokotustilanteesta, kuten Catherinen, jotka ovat kuolleet äkillisesti täysin odottamatta keskimääräistä enemmässä määrin.

Eivätkö he halua tietää mahdollista yhteyttä? Vai eivätkö he halua meidän tietävän?" McGovern peräänkuuluttaa.

Celeste McGovern havainnollistaa:

"Ihan kuin erittäin nopeasti kehitetty, voimakkaasti immuunivastetta ja geenejä muuntava, vielä kokeiluasteella oleva injektio --  jota ei ole koskaan ennen käytetty ihmisillä ja joka kaappaa solukoneistot tehtaillakseen piikkiproteiineja, (jotka nyt on tunnustettu Covid-19 -koronaviruksen tappavimmaksi osaksi)  ja liitetty kuolemaan johtaviin tulehduksellisiin sydänsairauksiin, kuten sydänlihastulehdukseen ja veren hyytymishäiriöihin -- ei voisi mitenkään liittyä selittämättömiin kuolemiin."

Koronapiikittämisen päästyä vauhtiin uutiset ovat pursunneet raportteja nuorista, terveistä ja useimmiten urheilijoista, jotka kuolevat "ilman syytä", ja lääkärit väittävät olevansa "hämmästyneitä". 

Australiassa, joka "sattuu olemaan" yksi maailman rokotetuimmista maista, jossa yli 95 % yli 16-vuotiaista katsotaan "täysin rokotetuiksi", lääkärit ja tutkijat kehottavat nyt kaikkia alle 40-vuotiaita tarkistuttamaan sydämensä, vaikka he olisivat terveitä ja hyväkuntoisia - koska he ovat vaarassa kuolla äkillisesti yllättäen. 

Australian hallituksen tuoreimman raportin mukaan kokonaiskuolleisuus on kasvanut yli 20 prosenttia viime vuonna. "Vuonna 2022 helmikuun 28. päivään mennessä kuoli 29 685 ihmistä... mikä on 5 052 (20,5 %) enemmän kuin historiallinen keskiarvo". 

Covid-kuolemat eivät selitä nousua, mutta kenelläkään ei ole vastauksia. Itse asiassa kukaan ei näytä edes kyseenalaistavan miksi, McGovern paheksuu.

"Jokainen järkevä ihminen näkee selvästi sydäntulehdusta aiheuttavien rokotteiden ja nuorten ja terveiden ihmisten äkillisen kuoleman lisääntymisen välisen korrelaation", tohtori Joseph Mercola huomauttaa.

Celeste McGovern katsoo, että lääkärien, jotka välittävät vain julkisesta asemastaan, on mahdotonta edes ajatella, että kokeellisella injektiolla - jonka on kehittänyt rikoksia uusiva lääkejätti, kuten Pfizer - voisi olla oma roolinsa joissakin "salaperäisissä" kuolemissa. 

"Daily Mailin artikkeli näyttää viittaavan siihen, että näitä nuorten, terveiden ihmisten outoja kuolemia on aina tapahtunut, emmekä vain ole panneet sitä merkille", McGovern pohtii ja jatkaa, että meiltä "on vain jäänyt huomaamatta" aiemmin, kun esimerkiksi lapset, kuten 12-vuotias kanadalainen tyttö tai 18-vuotias teini-ikäinen poika, kuolivat nukkuessaan. 

Ja että on normaalia, kun 13-vuotiaat kuolevat yhtäkkiä kesäleirillä, ja teini-ikäiset romahtavat yleisurheilukentillä, ja nuoret viljelijät kuolevat    kyntäessään peltoaan, ja nuoria merijalkaväen sotilaita kuolee lomalla ja lasten nuoret äidit eivät herää enää, ja nuoret urheilijat menehtyvät  sydäntulehdukseen äkkiarvaamatta.

Puhumattakaan kilpaurheilun hämmästyttävistä kuolemantapauksista nykyään. 

Urheilijoiden keskuudessa äkillisten kuolemantapausten ilmaantuvuus on historiallisesti vaihdellut välillä 1:40 000 ja 1:80 000. Analyysi kilpaurheilijoiden kuolemista vuosina 1980–2006 Yhdysvalloissa tunnisti   yhteensä 1 866 tapausta, joissa urheilija joko lyyhistyi sydänpysähdyksestä ja/tai kuoli äkillisesti. Tämä on 1 866 tapausta 27 vuoden aikana, mikä tarkoittaa, että vuosikeskiarvo on 69 Yhdysvalloissa.

Kansainvälisen olympiakomitean kokoamat tiedot osoittavat 1 101 äkillistä kuolemaa alle 35-vuotiailla urheilijoilla vuosina 1966-2004, mikä antaa meille keskimääräisen vuotuisen 29 äkillisen kuoleman kaikissa lajeissa. 

Samaan aikaan huhtikuussa One News Network kertoi, että maaliskuun 2021 ja maaliskuun 2022 välisenä aikana - yhdessä vuodessa - vähintään 769 urheilijaa oli kaatunut kentällä kilpailun aikana: jotkut kuolivat, osa vietiin sairaalaan.

Järkyttävintä on, että sydänpysähdyksen saaneiden keski-ikä oli vain 23 vuotta.

Kun otetaan huomioon tämä terveiden urheilijoiden ennennäkemättömän ongelman ajallinen yhteys koronarokotteiden maailmanlaajuiseen painostukseen, kaikki merkit viittaavat yhteen syylliseen: kokeelliseen rokotteeseen.

"Häpeällistä. Mutta ei mitään uutta. Ihan normaalia, meille kerrotaan.

Paitsi että se ei ole normaalia", Celeste McGovern pahoittelee. 

Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n luetteloimat sydän- ja verisuoniperäiset kuolemat nelinkertaistuivat vuosien 2009 ja 2020 keskiarvoon verrattuna viime vuonna 2021: pelkästään joulukuussa 2021 kuolleiden ammattilaisjalkapalloilijoiden määrä oli yhtä suuri kuin vuotuinen keskiarvo viimeisten 12 vuoden aikana, The Exposé  paljasti 23. tammikuuta 2022.

Pelkkää sattumaa, meille vakuutetaan, se vain sattui tapahtumaan juuri sen jälkeen, kun sydäntulehdukseen liittyvien kokeellisten mRNA-rokotteiden piikittäminen käynnistettiin voimalla ja ne määrättiin pakollisiksi useimmissa maissa ehtona urheilun harrastamiselle.

"Kaikki ammattilaisjalkapalloilijat polttavat pilveä. Se sen täytyy olla", Celeste McGovern kuittaa.

"Ehkä on normaalia 23-vuotiaalle romanialaiselle vesipalloilijalle poistua    altaasta kesken pelin ja kuolla. Ja luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka."

Ei ole mikään salaisuus, että uudet geeniä muuntavat mRNA-rokotteet liittyvät sydänlihastulehdukseen ja sydänpussintulehdukseen. Ja että nuoret miehet ovat erityisen haavoittuvia, vaikka se voi kohdata kenet tahansa.

Huolimatta kansanterveysviranomaisten vähättelevästä asenteesta koskien näiden tuskallisten oireiden vakavuutta, sydäntulehdus on hengenvaarallinen. Se heikentää sydänlihasta, voi johtaa aivohalvauksiin veren hyytymishäiriöiden seurauksena ja sydänkohtauksiin ja äkilliseen sydänkuolemaan. Sydäntulehdus aiheuttaa arpeutumista sydänkudoksessa, joka ei uudistu.

Good Sciencing, joka pitää tarkkaa kirjaa urheilijakuolemien kokonaismäärästä koronarokotuksen jälkeen, arvioi sydänpysähdysten tämänhetkiseksi määräksi 1 111 ja kuolemantapausten kokonaismääräksi 732. Useita kymmeniä muita odottaa vahvistusta siitä, että urheilija oli todella saanut koronarokotteen.

Koronarokotteet ovat selvästi kytköksissä sydänvaurioihin.

Frontiers in Sports and Active Living -lehdessä huhtikuussa 2022 julkaistu     uutisartikkeli korostaa Covid-rokotteiden aiheuttaman sydäntulehduksen ja urheilijoiden äkillisen sydänkuoleman välistä yhteyttä:

"Lisääntynyt Covid-peräinen SCD [äkillinen sydänkuolema, sudden cardiac death] näyttää johtuvan ainakin osittain viimeaikaisesta tartunnasta ja/tai rokotuksesta, joka aiheuttaa sydäntä vahingoittavan tulehdus- ja immuniteettihäiriön.

Epäterveellinen elämäntapa, joka pitää sisällään puutteellisen ruokavalion tai yliharjoittelun, saattaa olla myötävaikuttava tekijä. Näennäisesti lisääntynyt sydänlihastulehduksen ja sydänpussintulehduksen ilmaantuvuus Covid-19:n aikana ja rokotuksen jälkeisenä aikana sekä SCD muodostaa vakavan riskin paitsi urheilijoille myös kaikille muille ja tämä on syy huolestua.

Väestön ikääntyessä ja juoksun, pyöräilyn ja muiden kestävyyslajien suosion kasvaessa myös SCD-riskin taakka voi mahdollisesti kasvaa. Vahva panostus sekä terveyteen että kuntoon tulisi olla selväsanainen kansanterveydellinen viesti."

Seattlen lastensairaalan huhtikuussa julkaistussa tapaussarjassa tarkasteltiin 16 tapausta 12–17 -vuotiaista lapsista, 3–8 kuukautta sen jälkeen, kun heille oli kehittynyt sydänlihastulehdus Covid-19 mRNA -rokotusten jälkeen. 

Kaikissa tapauksissa, vaikka lapset paranivat kliinisesti, magneettikuvauksessa tuli ilmi edelleen sydämen poikkeavuuksia, ja heidän markkerinsa sydäntulehdukselle pysyivät koholla. Tutkijoille ei ollut selvää, mitä tämä merkitsisi näiden lasten sydämen terveydelle pitkällä aikavälillä. 

Tuoreessa tutkimuksessa, toisesta maailman eniten rokotetuimmasta maasta, tarkasteltiin Israelin kansallisten ensiapupalveluiden (National Emergency Medical Services, EMS) tietoja vuosilta 2019–2021, ja erityisesti hätäpuheluja sydämenpysähdyksen ja akuutin sepelvaltimo-oireyhtymän vuoksi 16–39 -vuotiailla. Puheluissa havaittiin 25 prosentin nousu tammi-toukokuussa 2021 verrattuna vuosiin 2019–2020.

Nuorten sydänongelmia koskevat hätäpuhelut liittyivät merkittävästi tälle ikäryhmälle annettujen ensimmäisen ja toisen rokoteannosten määriin, mutta niitä ei yhdistetty Covid-19 -infektioiden määrään, tutkijat havaitsivat. 

Heidän havaintonsa "herättää huolestuneisuutta rokotteen aiheuttamista ei havaittavissa olevista vakavista sydänverisuoniston haittavaikutuksista ja korostaa jo vakiintunutta syy-yhteyttä rokotteiden ja sydänlihastulehduksen välillä, joka on usein syy odottamattomaan sydänpysähdykseen nuorilla henkilöillä", he päättelivät.

Kuitenkaan massiivista maailmanlaajuista rokotuskampanjaa ei haluta keskeyttää ihmishenkien pelastamiseksi.

Celeste McGovern on kuitenkin huojentunut, että edes Australiassa lääkärit ovat alkaneet pitää lukua kuolleiden määrästä ja varoittavat hyväkuntoisia ja terveitä nuoria, että he voivat kuolla minä hetkenä hyvänsä, vaikka lääkäreillä ei ole aavistustakaan miksi.

Celeste McGovern palaa vielä SADS:n "edeltäjään", hänen alussa mainitsemaansa äkilliseen imeväisikäisen kuolemaan (SIDS, Sudden Infant Death Syndrome)/kätkytkuolemaan ja kysyy, mikä lienee todellinen syy siihen, että terveet vauvat alkoivat yhtäkkisesti ja salaperäisesti kuolla, mikä on "hämmentänyt" lääkäreitä ja tutkijoita vuosikymmenien ajan.

Yhdysvaltain tautikeskuksen (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) tutkimuksessa vuodelta 2019 tarkasteltiin raportteja rokotteen haittatapahtumien raportointijärjestelmässä (Vaccine Adverse Event Reporting System, VAERS) vuosina 1997–2013 ja siinä todettiin, että 1 469 kuolemantapausilmoituksen joukossa alle 17-vuotiailla lapsilla 1 166 (79,4%) sai useamman kuin yhden rokotteen kuolinpäivänä; 1 165 kuolleesta alle vuoden ikäisestä vauvasta  1 004 (86,2 %) oli saanut kuolinpäivänään useamman kuin yhden rokotteen.

Celeste MCGovern pitää tätä "järisyttävänä havaintona", mutta CDC:n "asiantuntijoiden" johtopäätös oli vielä järkyttävämpi: 

"Emme havainneet mitään sellaisia käytäntöjä, jotka viittaisivat rokotusten ja kuolemantapausten väliseen syy-yhteyteen."

McGovern kirjoittaa:

"Eivät tietenkään. He kutsuvat sitä SIDS:ksi ja syyttävät pinnasänkyjä ja vauvoja itseään vatsallaan nukkumisesta. He käynnistivät hallituksen ohjelmia saadakseen vauvat nukkumaan selällään ja sivuuttivat sen, että vauvoja kuoli lisää, kun heidän kampanjansa epäonnistui ja vauvoille annettujen rokotteiden määrää lisättiin huimasti."

Neil Millerin vuoden 2021 VAERS-tutkimus vahvisti "hämmentävien" selittämättömien vauvakuolemien tapahtuneen ajallisesti hyvin pian heille annettujen voimakkaasti immuunijärjestelmää muuntavien injektioiden jälkeen.

Ja nyt ollaan valmiita hyväksymään Covid-rokotteet jo kuuden kuukauden ikäisille vauvoille. 

6 kuukauden - 4-vuoden ikäisten lapsiemme piikittäminen geenimanipuloiduilla koronarokotteilla on "erittäin, erittäin vaarallista". 

"Edesvastuutonta. Tälle ei ole mitään järkevää perustetta."

Näin varoittaa luonnollisen immuniteetin puolestapuhuja, kliininen epidemiologi, tohtori Paul Elias Alexander (täällä ja täällä)  -  joka työskenteli johtavana asiantuntijana Yhdysvaltain sosiaali  ja terveysministeriössä (U.S. Department of Health and Human Services) Trumpin hallinnon alaisena Covid-19 -pandemian aikana, 17.6.2022 päivätyssä LifeSiteNewsin artikkelissaan "Isot lääkeyhtiöt ja hallinnon virkamiehet kertoivat minulle pelkäävänsä Covid-rokotteiden tappavan terveet lapset".

Hän alleviivaa, että yksikään terve lapsi Yhdysvalloissa tai Saksassa, Ruotsissa tai missään muuallakaan, "ei ole kuollut Covidiin Covid-tartunnan jälkeen. Ei kukaan!"  

Tohtori Paul Elias Alexander vakuuttaa, ettei Yhdysvaltain hallinnossa ole ketään, maailmanlaajuisestikaan tai kansanterveyden alalla, joka voisi puhua koronasuluista ja mRNA Covid -rokotteesta kuten hän, sillä hän työskenteli siellä heidän kanssaan - kuuli ja näki kaiken.

"He pelkäsivät Covid-rokotteista (mRNA) aiheutuvia joukkokuolemia ja autoimmuunia tuhoavia sairauksia tulevina vuosina ja että terveet lapset tulevat kuolemaan – ei ehkä, vaan 'kuolevat'. 

Järkyttyneenä sain kuulla heiltä, ettei rokotteen turvallisuutta tutkita...   jotta mitään mahdollisia turvallisuusignaaleja EI havaittaisi.

Varoitan, että nämä injektiot tappavat normaalit terveet lapset. Niitä ei ole asianmukaisesti turvallisuustestattu."


 

Tytti Salenius ke 29.06. 22:49

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot