Tunnettu propaganda-asiantuntija: Pahin on vielä edessä globaalissa psykologisessa operaatiossa

"Covid-19 on luultavasti yksi suurimmista propagandaoperaatioista, jonka olemme nähneet historiassa sen globaalin luonteen ja siihen käytettyjen resurssien vuoksi"

Ulkomaat ti 31.08.2021 00:24

"Jokainen sotahistorian opiskelija sanoo: sodat eivät vain tapahdu.

Niitä ennakoi aina propagandaoperaatio, jonka tarkoituksena on pehmentää kohdetta, väsyttää ihmiset ja heikentää heidän taistelutahtoaan."

Näin kirjoittaa kokenut tutkiva journalisti ja kirjailija Leo Hohmann 10.8.2021 julkaistussa artikkelissaan "Tunnettu propaganda-asiantuntija: Pahin on vielä edessä globaalissa psykologisessa operaatiossa, jos ihmiset eivät kapinoi ja vastusta".

Leo Hohmann muistuttaa, että menestyneimmät operaatiot perustuvat tähän yksinkertaiseen strategiaan: tunnista vihollisesi, eristä, erottele ja sitten tuhoa.

Organization for Propaganda Studies (OPS) -propagandatutkimusjärjestön yhteisjohtaja Piers Robinson on kansainvälisesti tunnustettu propagandan asiantuntija, mutta ei minkä tahansa propagandan, Hohmann huomauttaa.

Robinson keskittyy konflikteihin ja sotaan sekä propagandan rooliin näissä puitteissa. Hän on myös apulaistutkija Working Group on Propaganda and the 9/11 ‘War on Terror’ -nimisessä propagandatyöryhmäyhteisössä ja on toiminut Naton johtajien neuvonantajana.

Professori Robinson toimi puheenjohtajana Sheffieldin yliopiston politiikan, yhteiskunnan ja poliittisen journalismin osastolla vuosina 2016-2019.

Hän puhui pitkään Covid-19:n propagandanäkökohdista 4. elokuuta 2021 Asia Pacific Todayn haastattelussa.

"Covid-19 on luultavasti yksi suurimmista propagandaoperaatioista, jonka olemme nähneet historiassa sen globaalin luonteen ja siihen käytettyjen resurssien vuoksi", Robinson toteaa.

"Alusta asti oli melko selvää, että propagandaa käytettiin."

Yhdysvalloissa yksi propagandan pääase on ollut koronatsaari, tohtori Anthony Fauci ja se, että valtamedia korotti tämän miehen lähes jumalan kaltaiseen asemaan kuunnellen hänen jokaista sanaansa ​​eikä koskaan vaatinut häntä antamaan tietoja hänen jatkuvasti muuttuvien julkilausumiensa tueksi. Jokaisella länsimaisella hallituksella on omat "Faucinsa", jotka pälpättävät alati vaihtuvaa, ristiriitaista tietoa, jonka tarkoituksena on pitää väestö varpaillaan, peloissaan ja hämmentyneenä, Hohmann sanoo.

Pelokas, päästään pyörällä oleva ja lopen uupunut yleisö kykenee vastustamaan vähemmän hallitukselta läjäpäin tulevia erittäin ankaria linjauksia, kasvomaskikäytännöistä ja alituisesta testaamisesta terveiden karanteeneihin ja pakollisiin joukkorokotuksiin.

Viimeisimmässä yrityksessään valmistella amerikkalaisia ​​entistä suurempaan lääketieteelliseen tyranniaan Fauci pääsi kansalliseen televisioon 8. elokuuta ja sanoi, että uusia Covid -rokotuskäskyjä on tulossa pian vyöryämällä, heti kun pistokset saavat Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (Food and Drug Administration, FDA) hyväksynnän, jonka hän odottaa tapahtuvan heti ensi kuussa.

Yritykset ovat jo kasassa. Forbes raportoi 8. elokuuta, että yritykset eivät pelkästään uhkaa erottaa rokottamattomat; ne ovat alkamassa ottaa käyttöön jopa 50 dollarin lisämaksun työntekijöille, vähentäen sen palkasta niiltä, jotka kieltäytyvät kokeellisesta rokotteesta.

Fauci on pitänyt kirjaimellisesti pelon vallassa amerikkalaisia 18 kuukauden ajan väsytystaktiikalla säännöllisesti propagoimalla.

Covid -narratiivia on hallittu huolellisesti alusta alkaen ja Robinson dokumentoi, kuinka esimerkiksi Iso-Britannian hallitus pyysi käyttäytymispsykologeilta asiantuntija-apua siitä, miten median avulla voidaan manipuloida yleistä mielipidettä lisäämällä Covid -pandemiaan liittyvää pelkoa.

Hän siteerasi Iso-Britannian hallituksen maaliskuun 2020 asiakirjoja, joissa viitattiin soveltavaa psykologiaa taitaviin ryhmiin. He auttoivat hallitusta laatimaan propagandasuunnitelman ohjatakseen pelkoihin perustuvaa narratiivia tavoitteena muuttaa käyttäytymistä.

Yksi tällainen ryhmä oli SPI-B tai Independent Scientific Influenza Group on Behaviors.

"Keskeinen osa SPI-B:n käyttäytymisen muuttamisstrategiaa oli vakuuttaa pelon avulla", Robinson kertoo.

Asiakirjan vakuutteluosassa todetaan: ”Merkittävä osa ihmisistä ei silti tunne itseään riittävän uhatuksi.”

Asiakirjojen liitteessä B luetellaan 10 vaihtoehtoa, joilla voidaan lisätä sosiaalista etäisyyttä julkisuudessa.

Vaihtoehto 2 neuvoo: "Käytä mediaa lisäämään henkilökohtaisen uhan tunnetta."

SPI-B-suositusten tarkoituksena oli lisätä henkilökohtaisen uhan tunnetta ja "käyttää purevia tunneviestejä". Siihen sisältyi iskulauseita, kuten:

- "Kuka tahansa voi saada sen. Jokainen voi levittää sitä.”

- "Älä aseta ystäviäsi ja perhettäsi vaaraan."

- "Pysy kotona perheesi takia. Älä vaaranna heidän henkeään.”

- "Jos menet ulos, voit levittää sitä. Ihmiset tulevat kuolemaan.”

Hysteeristen mediaotsikoiden käyttö oli toinen suuri osa strategiaa.

Teknologiajätit (Big Tech) suostuivat nopeasti hyväksymään kaikkien kilpailevien narratiivien sensuroinnin, jotka torjuvat pelkoon perustuvan lähestymistavan.

Jos se ei toimisi, psykologit kannattivat häpeää ja hyväksymistaktiikkaa.

SPI-B-psykologit tiesivät, että pelko yksinään ei vakuuttaisi kaikkia. Viestintä piti räätälöidä ottamaan huomioon erilaiset ”motivointikeinot”.

Näin ollen asiakirjassa ehdotettiin sekä yhteiskunnallisen hyväksynnän että paheksunnan käyttämistä hallituksen pakottamisen tueksi seuraavasti:

Vaihtoehto 6: Käytä ja mainosta sosiaalista hyväksyntää halutulle käyttäytymiselle.

Vaihtoehto 7: Harkitse lainsäädännön antamista vaadittavan käyttäytymisen pakottamiseksi.

Vaihtoehto 8: Harkitse sosiaalisen paheksunnan käyttämistä noudattamatta jättämisestä.

Ja siinä samassa kuin käskystä ”sankareiden ja covidioottien” narratiivi alkoi näkyä ”uutisissa”.

Sanan ”covidiootit” keksi keväällä 2020 The Economist, joka on maailman globalistieliitin virallinen lehti. Lehti kuvasi ”covidiotteja” seuraavasti:

"Sana 'covidiot' kuvaa kaikkia ihmisiä, jotka käyttäytyvät typerästi tai vastuuttomasti epidemian leviäessä. Joskus maaliskuun alussa sana syntyi, ja melkein yhtä nopeasti kuin virus levisi, niin esiintyi myös covidioottista käyttäytymistä.”

Kaksi kuukautta ennen viruksen löytämistä Kiinassa, Event 201 -tapahtumassa lokakuussa 2019 Yhdysvaltain hallinto osallistui vastaaviin keskusteluihin siitä, miten hallita median narratiivia Covidista. 

Suomessa Yle uutisoi Event 201 -tapahtumasta sen sijaan "pandemiaharjoituksena" ja tähtäimessä olivat luonnollisesti "salaliittoteoreetikot".

Saksassa yhtä salakavalat propagandastrategiat on dokumentoitu niin sanotussa "paniikkipaperissa", joka on julkisuuteen vuotanut Saksan sisäministeriön asiakirja, ja se osoittaa, että poliitikot ja valtamedia ajoivat väestön tarkoituksella paniikkiin.

Paniikkipaperissa kehotetaan muun muassa saamaan lapset tuntemaan olevansa vastuussa "vanhempiensa ja isovanhempiensa tuskallisen kiduttavasta kuolemasta, jos he eivät noudata koronasääntöjä", eli jos he eivät pese käsiään lakkaamatta, käytä kasvomaskeja ja vältä kosketusta isovanhempiinsa.

Tieteellinen näyttö osoittaa, että lapset eivät ole tehokkaita viruksen levittäjiä, mutta sen ei annettu häiritä pelkoon perustuvaa narratiivia. Heille pakotettiin maskit ja heiltä estettiin sosiaalinen kanssakäyminen, heidän koulunsa suljettiin, heidän sosiaalinen elämänsä tuhottiin, mikä johti ennätykselliseen määrään teini-ikäisten itsemurhia.

Robinsonille selvisi, että hallituksen äärimmäisillä toimilla ei ollut mitään tekemistä kansanterveyden kanssa.

"Yhä selvemmäksi on tullut se, että tämä ei johdu terveyskriisistä", Robinson painottaa. "Näemme perusteellisia muutoksia yhteiskunnassamme."

Näihin muutoksiin sisältyy kaikki digitaalisten valuuttojen ja skannattavilla QR -koodeilla varustettujen rokotepassien käyttöönotosta jumalanpalvelusten ja pienyritysten sääntelyyn.

Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) iski välittömästi covid -pandemiaan ”tilaisuutena” muuttaa vapaan maailman taloudellista, poliittista ja sosiaalista rakennetta. WEF:n, YK:n, Britannian kuninkaallisen perheen, Vatikaanin, Maailmanpankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston eliitit eivät piilottaneet innostustaan ​​maailmanlaajuisen pandemian mukanaan tuomasta ”mahdollisuudesta”. Itse asiassa he olivat hyvin avoimia asiasta, kirjoittivat kirjoja, pitivät puheita ja osallistuivat You Tubessa julkaistuihin mahtaileviin mainosvideoihin.

"Meillä näyttää olevan poliittisia toimijoita, jotka käyttävät olosuhteita häikäilemättä hyväkseen poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia tavoitteitaan varten", Robinson toteaa. 

”On todella selvää, että esimerkiksi Maailman talousfoorumin kaltaisilla organisaatioilla oli alusta alkaen hyvin selvä visio siitä, miten reagoida koronavirukseen, ja tarkkaan määritelty näkemys tulevaisuudesta, puhuen neljännestä teollisesta vallankumouksesta, älykkäistä kaupungeista ja niin edelleen. Näyttää siltä, ​​että sellaiset toimijat hyödyntävät Covidia huomattaviin poliittisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin rakennemuutoksiin.”

Propagandan rooli tulee silloin olemaan avainasemassa, koska se pakottaa ihmiset hyväksymään rajut muutokset ilman minkäänlaista valvontaa tai julkista keskustelua, sillä ihmiset ajattelevat, että tässä on kyse pelkästään viruksesta ja ihmiset ovat peloissaan.

"Olemme siirtymässä nyt melko huolestuttavalle alueelle hallitusten käyttäytymisen suhteen", Robinson arvioi.

Niitä, jotka puhuvat propagandaa vastaan, aletaan kohdella "toisina", muina ihmisinä.

Viruksesta tulee veturi ajamaan yhteiskunta rokotuspasseihin, digitaaliseen tunnistusjärjestelmään ja yhteiskunnalliseen pisteytysjärjestelmään, joka on samanlainen kuin mitä Kiinassa käytetään pitämään ihmiset kiinni hallituksen linjasta.

"Kaikki nämä näyttävät pyörivän yhteiskunnan suuren rakennemuutoksen, varallisuuden suuren uudelleenjaon, tehokkaamman valvonnan ja heikentyvän demokratian ympärillä", Robinson sanoo.

Kasvomaskeilla on myös ällistyttävän merkittävä rooli tässä propagandaoperaatiossa.

Laura Dodsworth haastatteli kirjassaan "A State of Fear: How the UK Government Weaponized  Fear During the Covid-19 Pandemic" Britannian hallituksen palveluksessa olevia käyttäytymispsykologeja. Se, mitä hänelle selvisi, oli hämmästyttävää: maski tarkoitti ensisijaisesti ihmisten pelon ylläpitämistä.

"Viruksen pitäminen päällimmäisenä ihmisten mielessä. Käyttäytymistieteilijät myönsivät, että siitä maskissa on lähinnä kyse. Kyse ei ole ihmisten suojaamisesta virukselta, vaan hallita heidän käsityksiään viruksesta”, Robinson alleviivaa.

Ajatus jaottelusta ja kontrolloinnista tulee Robinsonin mukaan yhä selvemmäksi siinä, miten väestö ja esimerkiksi ystävät ja perhe käännytetään toisiaan vastaan. 

"Olemme alkaneet nähdä sen viimeisten parin viikon aikana pakollisen rokotuksen suhteen”, Robinson huomauttaa.

Tällaiset sanomalehtiotsikot LA Timesilta ovat arkipäivää: ”COVID-19 -tapaukset lisääntyvät LA Countyssa, ja niitä ruokkivat 'äärimmäisen itsekkäät' rokottamattomat”

Valtamediat toimivat aktiivisesti sen puolesta, että olisi jopa enemmän rajoituksia kuin nykyisin hallitus on toteuttanut, kuten rokottamattomien estäminen lentoyhtiöiden lennoilta, ravintoloista, kaupoista ja periaatteessa kaikista julkisista paikoista, jopa ulkotiloissa pidettävistä urheilutapahtumista ja konserteista.

Kaikkialla nähdään rokottamattomien syyttämistä pandemian jatkuvasta pahentamisesta.

”Tämän pitäisi saada hälytyskellot soimaan kaikilla. Aletaan puhua eristämisestä; ihmisistä, jotka ovat epäpuhtaita ja epäterveitä - rokottamattomat vastaan rokotetetut”, Robinson painottaa.

Mikään näistä väitteistä ei perustu tieteelliseen tutkimukseen.

"Kaikki kuuntelemani järkevät epidemiologit ovat hyvin vakuuttuneita siitä, että tämä ajatus siitä, että rokottamattomat levittävät virusta, ei pidä paikkaansa tieteellisesti, mutta sellaista väitettä levittävät ihmiset, jotka ovat ajaneet agendaa väkisin alusta alkaen”, Robinson korostaa. 

Robinson näkee, että se on omiaan luomaan eripuraa, ja siinä käy tosi kurjasti, kun alamme erottaa ihmisiä ja käyttää tällaista kieltä. 

"Aika pelottavaa on kuitenkin se, että tällaista kieltä käyttävät ne ihmiset, jotka ovat ajaneet ankaria rajoituksia ja rokotteita kahden viime vuoden ajan”, hän lisää.

Esimerkiksi Fox Newsin entinen kommentaattori Piers Morgan ryhtyi Twitterissä ehdottamaan, että rokottamattomilta olisi evättävä sairaanhoito.

Robinsonin mukaan tiedämme historiasta, että tällainen puhe voi johtaa "hyvin ikäviin asioihin":

”Monilla nyt näkemillämme asioilla, esimerkiksi erityispasseilla, on yhtäläisyyksiä 1930-luvun Saksaan."

”Hyvin luotettavia ja arvostettuja tutkijoita mustamaalataan nyt valtamedioissa heidän rajoituksia vastustavien näkemystensä tai Covid-rokotteiden kyseenalaistamisen vuoksi. 

Ihmisten pitäisi pohtia, miksi erittäin arvostettuja tutkijoita alun alkaen [kuten Dr. Peter McCullough ja tohtori Robert Malone] on paneteltu, sensuroitu ja suljetaan pois keskusteluista. Se kertoo sinulle jotakin."

Kaikki instituutiot ovat osallisena propagandasotaan.

Valtamedian toimittajat toimivat läheisessä yhteydessä poliittisen vallan ihmisiin. He käyvät usein samoissa sosiaalisissa kokoontumisissa.

Heillä on Robinsonin mukaan "pohjimmiltaan sama näkemys".

"He ovat riippuvaisia ​​toisistaan ​​tietojen saamiseksi. Toimittajat eivät siis ole niin kriittisiä kuin niiden pitäisi olla eivätkä niin riippumattomia kuin niiden tulisi olla. Joten meille ei pitäisi olla yllätys, että kun kyse on Covidista, he ovat haluttomia vastustamaan hallituksen narratiivia.”

Akateemisissä piireissä olevat ihmiset pyrkivät myös itsesensuuriin ja paine johtaa laumasieluiseen ajatteluun.  

"Näemme lainsäätäjien ja parlamenttien olevan uskomattoman arkoja eivätkä ne osallistu sellaiseen demokraattiseen valvontaan kuin heidän pitäisi", hän sanoo. "Kaikki yhteiskuntamme instituutiot on taivutettu ​​tähän propagandakampanjaan."

Robinson näkee toivon pilkahduksen kuitenkin uusissa poliittisissa puolueissa, jotka ovat nousemassa valtaapitäviä vastaan, mutta on liian aikaista sanoa, vetävätkö ne ihmisiä tarpeeksi puoleensa, joka tarvitaan autoritäärisen suuntauksen kääntämiseksi takaisin kansakunnissa, joilla on pitkä vapauden historia.

”Suurin osa demokraattisista instituutioistamme on arvottomia ja sisällöttömiä. Meidän on saatava demokratia takaisin”, Robinson tähdentää.

Niillä, jotka taistelevat vastarintaa vastaan, on vain vähän aikaa saada viestinsä kuuluville, valistaa kansaa ja pysäyttää suunta.

"Koko elämäni aikana en ole koskaan kokenut mitään niin huolestuttavaa ja niin äärimmäistä kuin mitä näemme tällä hetkellä", Robinson jatkaa. ”Et voi luottaa paikalliseen poliitikkoosi tai valtamediaan, että ne tuovat nämä asiat esille."

Ihmisten täytyy lähteä liikkeelle ja ryhtyä järjestäytymään ja kommunikoimaan samanhenkisten ryhmien kanssa. Se on kaiken avain, Robinson näkee.

”Meidän on nähtävä, miten tämä kehittyy, ihmisten saaminen kaduille ja uudet poliittiset puolueet, jotka edustavat näitä näkemyksiä. Alkaako se muuttamaan näkemäämme suuntaa?”

Robinson kertoo, ettei uransa aikana koskaan ole nähnyt näin paljon herääviä ihmisiä.

”Kaikki hälytyskellot soivat jokaisella, jolla on tietoa historiasta ja propagandasta, miten hallitukset eivät aina toimi väestönsä parhaaksi."

Avoin Media on julkaissut 10.8.2021 kattavan käännösartikkelin propagandatutkija Piers Robinsonin You Tubesta poistetusta Asia Pacific Todayn haastattelusta otsikolla "Pandemia propagandaoperaationa".

 

 

Tytti Salenius ti 31.08. 00:24

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot