Joka neljäs tanskalainen haluaa karkottaa muslimimaahanmuuttajat

Tanskalaisista neljännes ei halua elää samassa yhteiskunnassa muslimimaahanmuuttajien kanssa.

Ulkomaat su 27.10.2019 20:06

Tanskalaisten huoli siitä, että islamilaisista maista kohdistuva maahanmuutto muuttaa maan kulttuuria peruuttamattomasti, on korkeimmillaan 30 vuoteen. Mandag Morgen -lehden ja Aalborgin yliopiston professorin Jørgen Goul Andersenin tekemästä mielipidekyselystä käy ilmi, että neljännes tanskalaisista ei halua elää samassa yhteiskunnassa islaminuskoisten kanssa.

28 prosenttia kyselyyn vastanneista tanskalaisista oli joko täysin tai osittain samaa mieltä väittämän kanssa, että muslimimaahanmuuttajat tulisi poistaa Tanskasta. Vain 45 prosenttia kyselyyn vastanneista vastusti muslimien poistamista Tanskasta.

Jopa 39 prosenttia oli joko täysin tai osittain samaa mieltä väittämän kanssa, että muslimit, jotka eivät käy työssä, tulee poistaa maasta. 32 prosenttia vastanneista vastusti tätä.

Monikulttuurisuus pitää tapahtua turvattujen rajojen sisäpuolella

Nuoret ja iäkkäämmät kyselyyn osallistuneet suhtautuvat hieman eri tavalla siihen, mitä tanskalaisuus tarkoittaa.

– Nuoret painottavat maan kansalaisuutta, osallistumista verojen maksuun. Vanhemmat painottavat kristillisen arvomaailman jakamista ja tanskalaista alkuperää, professori Christian Albrekt Larsen Aalborgin yliopistosta sanoo.

Yllättävää tutkimuksessa on se, että nuoret eivät vaikuta yhtään sen innostuneemmilta avoimista rajoista kuin vanhemmat kyselyyn vastanneet.

– Nuoret ovat monikulttuurisempia, mutta ovat sitä mieltä, että sen pitää tapahtua turvattujen rajojen sisäpuolella, Larsen huomauttaa.

Mielipidekysely, johon otti osaa 5900 tanskalaista, toteutettiin ennen parlamenttivaaleja tänä vuonna.

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen su 27.10. 20:06

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot