Saksan kouluissa tilanne on kaoottinen

Suurkaupunkien kouluissa on kaoottiset olosuhteet, koska oppilaat eivät ymmärrä opettajiaan. Hampurissa on 191 peruskoulua, joissa maahanmuuttjalapset muodostavat enemmistön.

Ulkomaat ke 07.08.2019 23:42
Carsten Linnemannia on syytetty rasistiksi kun hän nosti esiin koulujen kaoottisen tilanteen

Saksassa elää yli 13 miljoonaa lasta, joista lähes viidellä miljoonalla on maahanmuuttajatausta. Focus-lehden siteeraaman Pisa-erityistutkimuksen mukaan heistä noin puolet suoriutuu koulusta hyvin heikosti.

Syynä tilanteeseen pidetään erityisesti huonoa saksan kielen taitoa. Saman tutkimuksen mukaan noin 80 prosentissa ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajaperheistä puhutaan kotona muuta kieltä kuin saksaa.

Saksassa syntyneissä, toisen polven maahanmuuttajaperheissä jokin muu kieli kuin saksa on kotikielenä edelleen joka toisessa perheessä.

Suurkaupunkien kouluissa vallitsevat Focus-lehden mukaan kaoottiset olosuhteet, koska oppilaat eivät ymmärrä opettajiaan. Esimerkiksi Hampurissa on 191 peruskoulua, joissa maahanmuuttjalapset muodostavat enemmistön.  65 hampurilaiskoulussa maahanmuuttajalasten osuus on yli 70 prosenttia.

Focus pitää skandaalina sitä tapaa, jolla asiaan huomiota kiinnittänyttä CDU:n liittopäivärayhmän vpj Carsten Linnemannia on yritetty teilata ja leimata muun muassa demarien taholta rasistiksi ja pötyä puhuvaksi populistiksi.

 

Asiasta raportoi Pertti Rönkkö saksasta.

Jukka Rahkonen ke 07.08. 23:42

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot