Ihmissalakuljetusta järjestänyttä naista uhkaa 20 vuoden tuomio Italiassa

Saksalaisnainen toimi kahden laittomia maahantunkeutujia kuljettaneen aluksen kapteenina.

Ulkomaat la 15.06.2019 11:27

Italian valtio on nostanut syytteen saksalaista Pia Klempea vastaan laittomien maahantunkeutujien salakuljetuksesta. Mikäli hänet tuomitaan syylliseksi, hän voi saada enimmillään jopa 20 vuoden vankeustuomion sekä suuret sakot.

Asiasta kertoi Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Welle.

Klemp on toiminut kahden laittomia maahantunkeutujia salakuljettaneen aluksen, Iuventan ja Sea-Watch 3:n kapteenina. Myös laivojen miehistölle voidaan langettaa rangaistuksia.

Aluksilla on salakuljetettu yli tuhat ihmistä, jotka ovat ensin ihmissalakuljettajien organisoimina keikkuneet kumiveneissä aivan Afrikan rannikon läheisyydessä ja josta Klempen meritaksina toiminut salakuljetuslaivue on heidän salakuljetustaan jatkanut kohti Eurooppaa. Koko toiminta on alusta loppuun saakka sovittua, aikataulutettua ja organisoitua ihmissalakuljetusta. Ketään ei ole "pelastettu" merestä, vaan heidät on sovitusti otettu meritaksin kyytiin sovitusta paikasta sovittuna aikana.

Iuventa-alus on ollut Italian viranomaisten takavarikoimana kesästä 2017 alkaen. Klemp väittää käyttäneensä satoja tuhansia euroja omia rahojaan salakuljetustyön organisointiin, mutta todellisuudssa hänen tiedetään vastaanottaneen paljon maksusuorituksia salakuljetusta tukevilta ja organisoivilta tahoilta. Ihmissalakuljetusta on markkinoitu yleisesti myös "pelastustoimintana" ja tällä tavoin on huijattu ihmisiltä varoja rikolliseen toimintaan.

Italia on onnistuneesti tehostanut puuttumistaan ihmissalakuljetukseen osallistuvien meritaksien laittomaan toimintaan Välimerellä. Italian nykyisen hallituksen linja ihmisten salakuljetukseen on edellistäkin hallitusta ankarampi.

Klemp uhoaa Deutsche Wellen artikkelissa, että jos hänet tuomitaan ihmissalakuljetuksesta Italiassa, aikoo hän valittaa tuomiosta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle.

Jukka Rahkonen la 15.06. 11:27

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Iiris ja raiskausrikollisuus

Klo 13:05.

Jukka Hankamäki

Etnisiä eteisvärinöitä

ke 18.09. 23:03

Timo Vihavainen

Kasakat ilman kiilloitusta

ke 18.09. 23:01

Professorin Ajatuksia

Arvoitus

ke 18.09. 23:00

Petteri Hiienkoski

Sananvapaus on jakamaton

ti 17.09. 01:15

videot