Antisemitististen pilakuvien tähtäimessä Amerikka, Israel, juutalaiset ja Trumpin kannattajat

Perlmutter muistuttaa, että Hitler käytti näitä taktiikoita menestyksekkäästi ja myöhemmin myös islamistit omaksuivat ne.

Ulkomaat ke 08.05.2019 23:30

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kohdannut ala-arvoista ja ennennäkemätöntä vastustusta, halveksuntaa ja raivoa jo heti hänen virkaanastumisestaan lähtien - niin Amerikassa kuin Euroopassakin.

Huhtikuun 25. päivä vasemmistoliberaali amerikkalainen New York Times -lehti julkaisi antisemitistisen pilakuvan, jossa Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kuvattiin opaskoiraksi ja talutushihnan päässä on sokea Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Netanyahun kaulapannassa roikkuu daavidintähti, ja Trumpin päälaella on juutalaisten kipa-päähine.

Pilakuva herätti laajalle levinnyttä kritiikkiä ja New York Times päätyi pyytämään anteeksi ja lopulta poistamaan pilakuvan.

"Kuva oli loukkaava, ja sen julkaiseminen oli virhearvio", lehti twiittasi muodollisesti pahoitellen ja anteeksipyynnön kerrottiin julkaistavan myös kansainvälisessä painoksessa.

Lehti vakuutti olevansa sitoutunut varmistamaan, ettei mitään tällaista tapahdu uudestaan.

Rituaalisten murhien ja uskonnollisen terrorismin asiantuntija Dawn Perlmutter on sitä mieltä, että heti kun pilakuva tai salaliittoteoria syötetään internettiin, tämänkaltaiset anteeksipyynnöt vain edesauttavat propagandan leviämistä.

Dawn Perlmutter on väkivaltaisten rikosten ja rituaalimurhien symbolien, koodien ja tuntemattomien alueiden tutkimukseen, analysointiin ja tunnistamiseen erikoistuneen Symbol Intelligence Groupin johtaja ja hän on suunnitellut ja kehittänyt muun muassa terrorismin torjuntatyökalun, Jihad-ID - symbolisen tietokannan globaalin jihadin merkeistä, symboleista ja tunnisteista.

Perlmutter tekee selkoa Front Page Magazinen artikkelissaan antisemitismin symbolisesta sodankäynnistä, joka ilmenee ilkeämielisenä kuvakielenä ja sanoina - ja jonka tähtäimessä ovat Amerikka, Israel, juutalaiset ja Trumpin kannattajat.

Perlmutterin mukaan pilakuvat, sanat, kuvat, symbolit ja eleet, jotka yksittäin vaikuttavat vähäpätöisiltä, paljastavat kollektiivisesti salamyhkäisen antisemitismin toimintamallin.

Niiden selittäminen rennosti pelkiksi vertauskuviksi ja tahattomiksi töppäyksiksi ovat peitellyn agendan kaunistelua.

Perlmutter muistuttaa, että Hitler käytti näitä taktiikoita menestyksekkäästi ja myöhemmin myös islamistit omaksuivat ne.

"Muslimien antisemitismi omaksui propagandaansa monia natsien teemoja ja symboleja, strategian juutalaisten esittämisestä ​​likaisiksi, saastaisiksi, epäpuhtaiksi, hengenvaarallisiksi sairauksien ja mädännäisyyden aiheuttajiksi. Sekä natsien ideologia että islam perustuvat puhtauden oppeihin, mistä on seurauksena tietyn kielen, symbolien ja pelkojen käyttäminen ylläpitämään antisemitististä vihaa."

Juutalaisten leimaaminen saastaisiksi ja epäpuhtaiksi koiriksi on tehokasta, koska islamilaiset "puhtauden säännöt" iskostavat erityisen voimakkaan käsityksen moraalisesta inhosta, Perlmutter selittää ja huomauttaa:

"Antisemitistisiä salaliittoteorioita synnyttävää symbolista kieltä käyttävät taitavasti kongressin jäsenet Ilhan Omar ja Rashida Tlaib ja demokraatit antavat heille luvan nostattaa vihaa juutalaisia, Israelia ja presidentti Trumpia kohtaan."

Jihad Watchin johtaja Robert Spencer on taustoittanut 7.11.2018 artikkelissaan ”Our New Muslim Representatives” näiden Yhdysvaltain kongressiin valittujen vasemmistolais- ja Palestiina-henkisten musliminaisten liikkeelle panevia voimia ja motiiveja, ja osoittaa heidän olevan vakaumuksellisia Israelin vihollisia ja palestiinalaissyntyisen, yhdysvaltalaisen poliittisen muslimiaktivistin Linda Sarsourin "uskonsisaria".

Rasisti, juutalaisia vihaava palestiinalais-amerikkalainen, Trumpia vastustava rääväsuu Rashida Tlaib Michiganista ja veljensä kanssa naimisissa ollut, sharia-lakia ja homojen kivityskuolemaa ihannoiva Ilhan Omar Minnesotasta voivat Spencerin mielestä olla edustajainhuoneessa "todiste monimuotoisuudesta", mutta myös huolestuttava merkki identiteettipolitiikan päättymättömästä ylivallasta ja lisääntyvistä pyrkimyksistä saada Amerikan valtiorakennelma sekasortoiseen tilaan ja hajottaa se vihamielisiin osiin (balkanisoituminen).

"Omar ja Tlaib nauttivat suuresti valtamedian ylistäessä heitä, kun he toteuttavat äärivasemmistolaista, amerikkalais- ja Israelin vastaista toimintaansa", Spencer korostaa.

Väkivaltaisten rikosten ja rituaalimurhien symbolien ja koodien tutkimukseen, analysointiin ja tunnistamiseen erikoistunut Dawn Perlmutter puolestaan painottaa, että Ilhan Omar ja Rashida Tlaib muslimeina ymmärtävät kyllä epäpuhtauksien pelon ja ovat käyttäneet sitä aseena.

Perlmutterin mukaan islamilaisen epäpuhtauden symboleja ja tartunnan symbolismia esiintyy kaikkialla antisemitistisessä propagandassa sekä avoimissa että alitajuisissa kuvissa ja kielessä.

Tämän tästä Perlmutter kertoo nähneensä New York Timesin kaltaisten läntisten sanomalehtien tulkitsevan väärin muslimien usein käyttämiä kuvia verestä, sioista ja koirista sekä kaikista luonnostaan ​​epäpuhtaista saastaisista asioista.

"Lukuisat poliittiset pilakuvat, joissa viholliset kuvataan koiriksi, apinoiksi tai sioiksi, ovat symbolisia sodankäyntitapoja, joiden tarkoituksena on herättää alitajuisia vastenmielisyyden ​​tunteita, jotka taas herättävät pelkoa ja yllyttävät väkivaltaan", globaalin jihadin merkkeihin, symboleihin ja tunnisteisiin perehtynyt Perlmutter tietää ja lisää, että tämä sisäinen reaktio vetoaa tavalliselle tallaajalle vieraisiin, mutta islamissa hyväksyttyihin ajatuksiin siitä, että juutalaiset ovat peräisin apinoista ja sioista.

"Tämä ei ole pelkästään symbolista tai vertauskuvallista halventavaa puhetta, vaan perustuu uskomuksiin, että Allah muutti tottelemattomat juutalaiset apinoiksi ja sioiksi ja että nykyaikaiset juutalaiset kirjaimellisesti polveutuvat niistä."

Dawn Perlmutter alleviivaa, että juutalaisten kuvaaminen apinoiden ja sikojen jälkeläisiksi on arabi- ja muslimimaailman julkisessa keskustelussa erittäin laajalle levinnyttä, joten tästä syystä New York Timesin pilakuvakin esitti pääministeri Benjamin Netanyahun koirana, joka symboloi luonnostaan ​​saastunutta pahaa.

Perlmutter tunnistaa sen, että symbolisen sodankäynnin onnistumisen takaa parhaiten se, kun herätetään syvälle juurtuneita inhon tunteita ​​ja pelkoja tarttuvista epäpuhtauksista. Hän viittaa esimerkiksi muslimien mielenosoituksissa käytettäviin kenkiin, jotka ovat yksi muslimien epäpuhtauden tyypillisimmistä symboleista ja niitä hyödynnetään usein poliitikkojen häpäisemisessä.

"Koko muslimimaailmassa kenkiä pidetään rituaalisesti epäpuhtaina, ne suojelevat henkilöä joutumasta suoraan kosketuksiin ulosteiden, virtsan ja muiden islamilaisen lain mukaan nimettyjen "najisien" eli epäpuhtauksien kanssa."

Kenkien heittäminen ihmistä päin on nöyryytyksen malliesimerkki - länsimainen vastine olisi heittää ulostetta ja virtsaa "päin näköä". Kohdetta pidetään likaisempana ja epäpuhtaampana kuin kenkiä.

Tämän ajattelutavan perikuvallisena edustajana toimi joulukuussa 2008 irakilainen toimittaja Muntadhar al-Zeidi, joka heitti molemmilla kengillään presidentti George W. Bushia Irakin Bagdadissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa ja huusi arabiaksi: "Tämä on jäähyväissuukko, koira…"

Presidentti Bush oli tarpeeksi nopea ja vältti täpärästi kenkiä osumasta häneen, mutta Perlmutterin mukaan välikohtaus oli "symbolisesti onnistunut hyökkäys" ja saavutti tavoitteensa loukata Yhdysvaltain presidenttiä.

"Itse asiassa se oli tuplaloukkaus, koska presidentin kutsuminen koiraksi viittaa myös epäpuhtauteen ja likaisuuteen", Perlmutter tarkentaa.

Dawn Perlmutter valaisee, miksi islamilaisen lain mukaan "tosimuslimien" on suojeltava itseään ja heidän yhteisöjänsä tätä "saastumisen" uhkaa vastaan ja päästävä eroon siitä, kun saastuminen on tapahtunut.

Muslimien ajatusmaailmassa ja tässä tapauksessa nämä saastaiset asiat ovat juutalaisia, kristittyjä, Trump ja Israelin kannattajat.

Yhdessä sen perustavanlaatuisen uskomuksen kanssa, että epäpuhtaudet on puhdistettava, toisen luokittelu saastaksi helpottaa väkivallan tekemistä. Symbolisesti sen sijaan, että vahingoittaisit henkilöä, sinä vain poistat lian, "siivoat roskat", Perlmutter yksinkertaistaa.

"Haukkuminen ennen hyökkäystä ja sen aikana toimii symbolisesti keinona muuttaa väkivalta pyhäksi puhdistusrituaaliksi.

On tapahtunut monia antisemitistisiä väkivaltaisuuksia, joissa rikoksentekijä on käyttänyt ilmaisuja, kuten saastainen juutalainen, demonisoidakseen uhrinsa ja oikeuttaakseen hänelle tehtävän äärimmäisen julmuuden. Tällainen kiroaminen muuttaa mahdolliset katumuksen tunteet vanhurskaaksi teoksi", Perlmutter analysoi islamissa täysin hyväksyttäviä, sharia-lain oikeuttamia hirvittäviä raakuuksia ja lisää:

"Antisemitismi on todellisuudessa erittäin tarttuva virus ja amerikkalaiset kongressin jäsenet (Omar ja Tlaib) ja heidän propagandakoneistonsa, kuten New York Times, ovat kaikki taudin kantajia."

Aiemmin tänä vuonna Brasilian juutalaiset haastoivat oikeuteen pilapiirtäjän piirroksesta, jota pidettiin antisemitistisenä.

Pilakuvassa Netanyahu ja Brasilian uusi presidentti Jair Bolsonaro halaavat ja heidän käsivartensa ovat hakaristin muodossa. Brasilialaisen Aroeiran piirtämä kuva julkaistiin O Dia -lehdessä ja kuvia levitettiin sosiaalisessa mediassa.

On helppo ymmärtää, miksi antikristillisen hengen valtaamat mediat ja pilapiirtäjät kiristelevät hampaitaan ja pyrkivät tekemään kaikkensa mustamaalatakseen Trumpia ja Netanyahua, mutta nyt myös Brasilian uutta presidenttiä Jair Bolsonaroa.

Netanyahu nimittäin osallistui Bolsonaron virkaanastujaisiin 1. tammikuuta Brasiliassa, ja hän oli ensimmäinen istuva Israelin pääministeri, joka vieraili Latinalaisen Amerikan suurimmassa maassa. He kutsuivat toisiaan veljeksiksi ja lupasivat "uuden aikakauden ystävällisiä suhteita maidensa välille".

Brasilian presidentti teki vuorostaan kolmipäiväisen vierailun Israeliin, juuri ennen Netanyahun Likud-puolueelle voittoisia huhtikuun 9. päivänä pidettyjä parlamenttivaaleja ja vahvisti näin entisestään hyviä suhteitaan sekä Netanyahuun että Trumpiin. 

 

Tytti Salenius ke 08.05. 23:30

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Valheiden verkko

Klo 10:04.

Laura Huhtasaari

Keskusjohtoisuus ei ole ratkaisu

ti 07.07. 20:43

Henna Kajava

Rasismiin auttaa ainoastaan tiukka maahanmuuttopolitiikka

pe 03.07. 18:41

Tapio Puolimatka

Hermostuiko Seta uuden kirjani paljastuksista?

ke 01.07. 23:07

Juha Ahvio

Vaatiiko evankeliumi tukemaan marxilaista vallankumousta?

ke 01.07. 23:05

videot