Blogi: Tapio Puolimatka, to 07.07.2022 09:23

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

Julkaisen professori Douglas Farrow'n luvalla suomennoksen artikkelista, joka on alun perin julkaistu sivustolla Douglas Farrow (academia.edu).  Useiden kristillisten medioiden päätoimittajat Sari Savela (Seurakuntalainen), Kirsi Rostamo (Radio Dei) ja Jouni Lallukka (Perussanomat) ovat yhteisessä julkilausumassaan pitäneet tätä artikkelia niin ongelmallisena, että he päätyivät poistamaan sitä esittelevän blogin Seurakuntalaisen sivuilta. He kirjoittivat julkilausumassaan: "Farrown tekstissä esitettiin lähes pelkästään virheellisiä väitteitä, jotka ovat vastoin sitä laaja-alaista ja maailmanlaajuista lääketieteellistä tutkimusnäyttöä, mikä koronasta tiedetään. Blogin sisältämät väitteet vastustavat lähes kauttaaltaan viranomaisten ja lääketieteen ammattilaisten asiasta antamia tietoja, neuvoja ja toimintaohjeita." Nyt Oikean Median lukijoilla on mahdollisuus arvioida tämän lausuman todenperäisyyttä lukemalla Farrow'n artikkelin. Suomennos on alun perin julkaistu Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta — globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä • Tapio Puolimatka

Nowa Huta, uusi terästehtaiden kaupunki, rakennettiin tyhjästä Krakovan laitamille vuodesta 1949 alkaen lähinnä Neuvostoliiton propagandatarkoituksiin, mutta myös raskaan teollisuuden sijoituspaikaksi. Sen proletaariasukkaiden oli tarkoitus toimia vastapainona historiallisen kaupungin yhteistyöhaluttomalle porvaristolle. Vaikka se ei ollutkaan ilmeinen paikka terästuotannolle, terästuotantoa siellä oli oleva. Propagandatavoitteiden onnistuminen ei ollut yhtä varmaa. Lopulta itsenäinen itsehallinnollinen ammattiliitto “Solidaarisuus” saisi yliotteen, ja itse rautaesirippu romahtaisi.

Valtion ateismi määräsi, että tämän utopistisen kaupungin vaikuttavaan arkkitehtuuriin ei kuuluisi kirkkoja. Kaupungin oli määrä olla kaupunki kansalle, jonka ainoat jumalat olisivat stalinismin jumalat. Vuoteen 1960 mennessä kansalaiset kuitenkin anoivat lupaa rakentaa kirkko. Risti pystytettiin ilman lupaa, ja messuja pidettiin ulkona, jopa pakkasessa. Aina kun viranomaiset poistivat laittoman ristin, se korvattiin nopeasti uudella. Rakennuslupa saatiin lopulta, ja vuonna 1967 Arka Panan  (« Herran arkki ») kirkon rakentaminen alkoi. Kymmenen vuotta myöhemmin Karol Wojtyła vihki sen käyttöön, vain vuotta ennen kuin hänestä tuli paavi. Herran arkki oli selvinnyt vedenpaisumuksesta ja tullut lepäämään Nowa Hutan sydämeen. 

Siirry eteenpäin noin viisikymmentä vuotta. Kiinan kommunistit ovat idän uusia hallitsijoita johtajanaan mies, joka ei murhanhimossaan hävinnyt Stalinille. Pii on uusi vallan symboli ja väline. Idän ja lännen välille on muodostumassa outo akseli. Sen ääni ei tule teräksestä, joka rytmikkäästi kolisee terästä vasten. « Vyöhyke ja tie » -hanke (Belt and Road project) tuottaa teräksen kolinaa edelleen runsaasti, mutta sen edessä, takana ja yläpuolella on datan humina, joka virtaa aaltoina piin ja satelliittien, valokuitujen ja 5G-viestintätornien muuten hiljaisessa maailmassa. Uusi globaali kaupunki, näkymätön ja lähes voittamaton Baabel, on rakentumassa. Siinä on tilaa kirkoille. Kirkot on todellakin ajettu sen muurien sisäpuolelle tai houkuteltu sen porteille, jossa niistäkin tulee näkymättömiä, vaikkakaan tuskin voittamattomia.

Piimaailma on propagandan maailma par excellence. Ne, jotka määräävät sen, mikä on oikea kertomus, hallitsevat kaikkea, ja täällä on täysin mahdollista hallita kertomusta, kuten olemme äskettäin oppineet. « Täytä alue informaatiotulvalla », kuten sanonta kuuluu. Vastakertomukset ovat määritelmän mukaan “harhatiedotusta”, ja harhatiedotus voidaan eliminoida algoritmisilla toimenpiteillä tai muilla sensuurin muodoilla. Enää ei ole tarpeen tuhota kirkkoja puskutraktoreilla tai evätä rakennuslupia. Annetaan niiden toimia tietoverkkoavaruudessa, jossa niitä voidaan valvoa ja rangaista, jos ne poikkeavat liikaa hyväksytystä kertomuksesta. Arkki voi sijaita kaupungissa, mutta kaupunki avaa ja sulkee sen ovet.

Kristityillä on joskus taipumus ajatella, että helluntai kumosi Baabelin lopullisesti ja loi uuden maailmanjärjestyksen, johon Jumalan valtakunta voitiin rakentaa. Ne, jotka ajattelevat näin, sekoittavat kuitenkin asioita. Helluntai loi uuden liiton yhteisön, Messiaan uudistaman liiton. Se aloitti prosessin, jossa kutsua tulla Jumalan valtakunnan kansalaiseksi laajennettiin koskemaan koko maailmaa, ensin juutalaisia ja sitten kreikkalaisia ja barbaareja. Tässä mielessä ja vain tässä mielessä Baabelin liitto kumottiin. Kirkko on vaihtoehto Baabelille. Se on todellinen rauhan tyyssija, pysyvä turvapaikka niille, jotka sitä haluavat. “On joki, jonka virrat ilahduttavat Jumalan kaupunkia”, sanoo psalmisti. Vaikka kansakunnat raivoavat ja valtakunnat horjuvat, “Jumala on sen keskellä, se ei horju”.

Baabel on siis myös vaihtoehto kirkolle, joka tarjoaa maailmalle omanlaistaan rauhaa ja turvallisuutta. Olemme todistaneet tuoreita yrityksiä rakentaa Baabelia vuosituhansien ajan, mutta emme ole koskaan nähneet nykyisen kaltaista yritystä. Onko rautaesirippu revennyt? Kaikkien verhojen on määrä repeytyä! Onko kansakunta valloittanut kansakunnan? Maailmanlaajuinen teknokratia, joka ei tunne rajoja, valloittaa kaikki kansakunnat. Niiden perustuslait ja lait on nyt siirretty syrjään puolentoista vuoden ajaksi maailmanlaajuisen poikkeustilan vuoksi (Carl Schmittin termiä käyttäen), jossa hätätilavaltuudet ja asetuksiin perustuva hallinto ovat uusi normaalitila. Sekä luonnolliset oikeudet että lailla taatut vapaudet on pakkolunastettu. Osaa niistä tarjotaan nyt takaisin sillä ehdolla, että valta siirretään pysyvästi teknokraateille. Näin asiat toimivat Baabelissa.

Vacina Salva  

Euroopan komissiolle laadittiin vuonna 2018 yksityiskohtainen etenemissuunnitelma tästä vallansiirrosta, ja syyskuussa 2019 The Global Preparedness Monitoring Board, « maailmanlaajuinen valmiudenseurantalautakunta », jonka puheenjohtajana toimii Victor Dzau, mies, joka sijoittuu lähelle edellä mainitun akselin keskipistettä), määritteli laajemmat periaatteet juuri ennen kuin painettiin liipaisinta vallansiirron käynnistämiseksi. Kyseisen etenemissuunnitelman mukaan terveydenhuolto on digitalisoitava. Kansalaisille on annettava henkilötunnukset, ja heistä on tehtävä rokotepassin haltijoita, joiden avulla heidän liikkumistaan kotimaassa ja ulkomailla voidaan seurata ja valvoa. “Rokote-epäröintiin” on puututtava, sillä Jumalan antama luonnollinen immuunijärjestelmä on korvattava keinotekoisella immuunijärjestelmällä, joka on riippuvainen suurista lääkeyhtiöistä ja joka vaatii jatkuvaa korjailua säännöllisten tehosterokotusten avulla. (Israelissa jotkut ovat
menossa kohti neljättä Pfizer-annosta.) Tämä helpottaa ihmiskunnan laajamittaista siirtymistä digitaalisen identiteetin alueelle ja tehostetun biovalvonnan piiriin. Vastustajille, joita meidät opetetaan pitämään kansan vihollisina, suunnitellaan internointileirejäGemeinnutz geht vor Eigennutz (« yhteinen hyvä tulee ennen omaa etua »), kuten Hitler sanoi.

Liipaisimesta vedettiin syksyllä 2019, kun SARS-CoV-2 joko karkasi tai vapautui Wuhanin laboratoriosta. Tämä viruksen geneettistä rakennetta muuttavan tutkimuksen tuote — ei ole väärin kutsua sitä bioaseeksi — soveltui hyvin tarkoitukseensa. Pahan flunssan tavoin se tappoi hyvin iäkkäitä ihmisiä. Jos he eivät kuolleet koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, heidät joskus kuolettavasti huumattiin tai jätettiin vaille nesteytystä. Tauti uhkasi myös niitä, joilla oli liitännäissairauksia. Se ei ollut kohtalokas tai edes erityisen vaarallinen valtaosalle ihmisistä, nuorille ei lainkaan. Mutta sen tappamisprosenttia parannettiin määräyksillä, jotka kielsivät varhaishoidon, ja sitä parannettiin edelleen kutsumalla koronakuolemiksi sellaisia kuolemia, jotka eivät todellisuudessa olleet koronakuolemia. Samaan aikaan tapauslukuja paisutettiin paljon käyttämällä epäsopivia PCR-testejä, mikä antoi vaikutelman, että monet terveet ihmiset olivat sairaita. Tämä ruokki jatkuvaa pelonlietsontakampanjaa, jolla luotiin hämmentynyt ja mukautuva kansa, joka oli valmis siihen, mitä oli vielä edessä.

Jotkut pelkäävät, että valmisteilla oli myös paljon vakavampi bioase. Se nimettiin “rokotteeksi”, vaikka se ei ole rokote perinteisessä mielessä vaan (muodossa tai toisessa) kokeellinen geeniterapiahoito. Kokeilun aiheuttamien valtavan korkeiden haittavaikutusten ja kuolemantapausten olemassaolo on kielletty tai jätetty huomiotta, kun taas itse viruksen vaikutuksia on liioiteltu suuresti. Harhatiedotus- ja ilmiantajasodat ovat niin kuumia, että julkisuudessa on hyvin vähän sellaista, jonka voi ottaa todesta, riippumatta siitä, kumpaa puolta informaatio edustaa. Kaikki tämä oli välttämätöntä, jotta geenihoitoja voitiin mainostaa “ihmeinä”, niiden tuottajia ylistää pelastajina, niiden arvostelijoita sensuroida ja ottaa käyttöön pakkorokotuksia.

Rio de Janeirossa sanat Vacina Salva (« rokote pelastaa ») heijastettiin kaupungin yllä kohoavaan Jeesuksen patsaaseen. Vaikka tämä rienaava kuva kyseenalaistettiin, se ei herättänyt voimakasta vastalausetta kirkoissa, jotka niin helposti alistuivat pelkokampanjaan ja etsivät tällaista pelastajaa. Ne asettuivat nopeasti rokotuskampanjan taakse eivätkä kiinnittäneet huomiota siihen, että jopa terveet ihmiset, joilla ei ollut todellista riskiä SARS-CoV-2:n suhteen, kärsivät tai kuolivat nyt suurissa (joskin epätarkasti tiedossa olevissa) määrissä näistä “rokotteista”, jotka eivät ole rokotteita. Jopa yhteys aborttiin ja barbaariseen sikiötutkimukseen jätettiin huomiotta. Kaiken kukkuraksi monet kristityt korkeissa ja vähemmän korkeissa asemissa ovat asettuneet tukemaan pyrkimystä jakaa yhteiskunta rokotettuihin ja rokottamattomiin ja asettaa jälkimmäiset samanlaisen uhkavaatimuksen kohteeksi kuin Israelissa. Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö monet uskonnolliset yhteisöt, jos rokotuspassit otetaan menestyksekkäästi käyttöön, ainoastaan kieltäisi rokottamattomilta erityisiä virkoja, kuten jo nyt tapahtuu, vaan myös kieltäisivät heitä osallistumasta yhteisiin kokoontumisiin ja turvautuisivat siihen kuvitelmaan — joka luotiin aiemmin kaikkien osallistumisen kieltämiseksi — että etäosallistuminen on pätevä osallistumisen muoto.

Jos rokotteet pelastavat, rokotepassit orjuuttavat

Sanotaan, että pandemiassa oli kaiken aikaa kyse rokotteista, ja tämä on perusteltu väite.  Itse asiassa koko pandemia on niin ilmeisen suunnitelmallisesti toteutettu, aina pandemian eri vaiheissa käytyjä keskusteluja myöten, että tätä väitettä on vaikea kiistää. Suuret lääkeyhtiöt aikovat rikastua paitsi rokotteiden maailmanlaajuisella käyttöönotolla myös myymällä jatkuvasti tehosterokotuksiksi kutsuttuja aneita. Ja Rokotusliittouma Gavin lääkejohtajat näyttävät järjestäneen itselleen pysyvän vastuuvapauden kaikista kielteisistä seurauksista.

Vielä dramaattisempi väite on, että prosessin lopullisena vaiheena on väestön vähentäminen ilmastonmuutoksen torjumiseksi; että geenihoidot on tarkoituksellisesti suunniteltu vahingoittamaan hedelmällisyyttä, lyhentämään elämää ja jopa tappamaan. Ilman todisteita tätä syytettä ei kuitenkaan pitäisi esittää. Turvallisesti voidaan väittää, että näiden hoitojen takana olevat ihmiset, vaikka he haluavatkin esiintyä hyväntekijöinä, olivat myös tukahduttamassa sellaisia varhaisia hoitoprotokollia, jotka olisivat voineet pelastaa monia ihmishenkiä, mutta jotka olisivat samalla tehneet mahdottomaksi antaa heidän uusille ja tuottoisille lääkkeilleen myyntilupaa. Voidaan myös väittää, sillä todisteet ovat ylivoimaisia, että he ja heidän edustajansa ovat kertoneet laajalti levitettyjä valheita yksi toisensa jälkeen — “vielä kaksi viikkoa, jotta saadaan tartuntakäyrä tasoitettua” on varhainen esimerkki — samalla kun he ovat vaientaneet vastustajansa ja uhkailleet vihollisiaan. Voidaan väittää, että ansaitessaan miljardeja dollareita he ovat tuhonneet miljoonien, ellei miljardien ihmisten suunnitelmat, oikeudet, vapaudet, terveyden ja elämän vakauden. Miten voimme sitten olla varmoja siitä, etteivät he aikoneet aiheuttaa vahinkoa eivätkä vain sietäneet sitä?

Oli miten oli, yksinkertaisin selitys ei aina ole paras selitys. Mielestäni ei riitä, että tyydymme puhumaan yleisestä ahneudesta, uusien rikkauksien vuorista tai meren ja maan lämpötilan noususta, jonka kanssa tämän rikkauden on taisteltava — kyltymättömästä rakkaudesta rahaan tai kohtalokkaasta uskonnollisesta kiihkosta pelastaa planeetta. Näiden samojen miesten yhteydessä meidän on puhuttava myös päättäväisyydestä saavuttaa täydellinen hallinta ihmiskunnasta perustamalla maailmanlaajuinen teknokratia. Ja ratkaiseva väline tähän eivät ole itse rokotteet vaan rokotepassit. Voimme olettaa, että jälkimmäisen vuoksi SARS-CoV-2 tuotettiin, pandemian liipaisinta painettiin ja oletetut vastalääkkeet lähetettiin vinkuen markkinoille.

Rokotepassit esitetään ainoana käyttökelpoisena tienä takaisin lupausten maahan, josta meidät on karkotettu. Todellisuudessa nämä passit vievät meidät kohti digitaalista diktatuuria, jota länsimaiden valovoimaisimmat ihmiset tavoittelevat ja josta kiinalaiset herrat jo jossain määrin nauttivat. Niillä saavutetaan kaksi asiaa. Ensinnäkin niiden avulla on mahdollista pakottaa noudattamaan sekä paikallisia että maailmanlaajuisia määräyksiä, mikä muuttaa länsimaisen yhteiskunnan yhdessä yössä suhteellisen yksilönvapauden alueesta sellaiseksi, jossa kaikki ja mitä tahansa voidaan kieltää kaikilta, jotka eivät noudata määräyksiä. Toiseksi ne mahdollistavat aikanaan ihmisen identiteetin täydellisen digitalisoinnin siten, että laajoja reaaliaikaisia tietoja kaikista ihmisistä on saatavilla niille, joilla on etuoikeutettu pääsy. Tämä antaa harvoille mahdollisuuden manipuloida, jopa hallita mikrotasolla, monien päätöksiä. “Kansalainen” pelkistetään joukoksi biometrisiä tietopisteitä.

Kaikkien, jotka epäilevät tätä tavoitetta ja ottavat mieluummin täydestä sen, mitä tämän pelottavan uuden maailman kannattajat sanovat, pitäisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä he sanovat.  Olisi myös hyvä lukea uudelleen, mitä nykyaikaiset profeettamme ovat sanoneet, alkaen Dostojevskista ja Solovjovista aina Lewisin teokseen Piinattu planetta asti. Tai yksinkertaisesti pysähtyä miettimään, mitä ympärillämme todella tapahtuu. Täällä Kanadassa viikoittainen SARS-CoV-2:een kuolleiden määrä 100 000:ta ihmistä kohti on tällä hetkellä nolla. Silti etenemme eteenpäin rokotepassien kanssa ikään kuin olisimme jonkin tappajataudin kourissa. Lisäksi Kanadassa kuten Amerikassakin, kuten Charles Eisenstein on vakuuttavasti perustellut, me vaalimme joukkomentaliteettia, jossa rokottamattomia pidetään syntipukkina virusmuunnosten aiheuttamien tartuntojen lisääntymiseen — vaikka tämä lisääntyminen, kuten arvostetut tiedemiehet ovat jo jonkin aikaa varoittaneet, johtuu mitä todennäköisimmin sellaisten ihmisten massarokotuksista, joita ei olisi pitänyt rokottaa ja jotka ovat joutuneet rokotuksen vuoksi vaaraan. Pelon ja vihan lietsominen maskittomia ja rokottamattomia kohtaan kääntää sopivasti huomion pois jo tehdyistä petoksista‘ ja väärinkäytöksistä, mutta se myös kiristää rokottamattomien ruuvia, jotta he liittyisivät passijärjestelmään.

Passi/digitaalinen henkilöllisyysjärjestelmä on lähitavoite. Se on aina ollut tavoite. Sen vuoksi niinkin erilaisissa paikoissa kuin Ranskassa ja Australiassa ihmisiltä evätään nyt oikeus käyttää julkisia liikennevälineitä tai ostaa bensiiniä tai jopa mennä supermarketteihin etsimään elintarvikkeita.  Sen vuoksi valtioita ja kokonaisia maita suljetaan yhden tai kahden tartunnan takia. Sen vuoksi rokottamattomia pyydetään tai käsketään pysymään poissa jopa jumalanpalveluspaikoilta. Virukselta suojautuminen ei vaadi näitä asioita — jo ajatus on järjenvastainen — niitä vaatii pikemminkin passijärjestelmän käyttöön ottaminen. Tämä järjestelmä on nimittäin seuraava olennainen askel kohti biodigitaalista yhteensulauttamista (biologisten ja digitaalisten järjestelmien lähentämistä toisiinsa), jota uudet herrat tavoittelevat, lähentämistä, joka “muuttaa tapaa, jolla elämme, työskentelemme ja jopa määrittelemme sen, mikä on luonnollista tai inhimillistä”. Kuten Tse Hao Guang toteaa hyväksyvästi artikkelissaan Bio-surveillance in the Era of COVID-19: “Tarve varmistaa turvallisuus ja järjestys suoremmalla ja hienojakoisemmalla ihmiskehojen valvonnalla on johtanut näihin uusiin menetelmiin merkitysten ymmärtämiseksi.”

Noin viikko sitten Yhdysvalloissa ja Kanadassa julkaistiin samanaikaisesti ilmoituksia, joiden mukaan liittovaltion määräyksellä rajoitetaan paikallisten lainkäyttöalueiden välistä kotimaanmatkailua kaikkien niiden osalta, joilla ei ole vaadittavaa rokotustodistusta. Vaikka molemmissa maissa on yhä enemmän todisteita siitä, että rokotteet ovat tehottomia ja että ne vaativat jatkuvasti tehosterokotuksia, joista jokainen lisää niiden mahdollisesti kohtalokasta mikroveritulppavaikutusta, molemmissa maissa on tarkoitus panna täytäntöön valtakunnallisesti säännellyillä aloilla rokotusten pakottamista koskevat määräykset. Jotkut piispat ovat hypänneet mukaan ja luoneet rinnakkaisia pakkoja hiippakunnissaan ja käyttäneet rangaistustoimenpiteitä maallisten viranomaisten tapaan. Koko väestöä kattavat pakkorokotukset voivat hyvinkin seurata, päätellen viimeisimmästä meemistä, joka on löytynyt kuin itsestään puhuvien päiden suusta kaikkialla ja jossa vaaditaan “näiden kaikkein tutkituimpien rokotteiden” täyttä hyväksyntää. Suojatulta annetaan niiden turvaksi, jotka aikovat määrätä toimeksiantoja vastentahtoisille kansalaisille — vastentahtoisille, koska kukaan ei tiedä lähetti-RNA-hoitojen pitkäaikaisvaikutuksia ja koska niiden lyhytaikaiset vaikutukset antavat riittävästi aihetta huoleen.

Samaan aikaan Quebecissä — vastaavaa tehdään Ontariossa ja muualla — ilmoitettiin myös, että vuoteen 2025 mennessä ei digitalisoida ainoastaan terveydenhuolto, vaan kaikki kansalaisten liiketoimet ja virallinen asiointi, jotka tehdään riippuvaisiksi henkilötunnuksesta ja QR-koodista. Tämä hanke, jossa Kiina on edelläkävijä, on herättänyt huolta tietoverkkoturvallisuudesta ja luonnollisesti myös yksilönvapaudesta. Jälkimmäistä huolta ei oteta huomioon sen enempää täällä kuin muuallakaan, ja sekä kannattajat että vastustajat lietsovat ensin mainittua huolta. Maailmanlaajuisen pandemian kukoistaessa mukavasti samalla kun virusmuunnos toisensa jälkeen pulpahtaa esiin,  maailman huippujohtajat käyttävät samaa sotapelien lähestymistapaa, jota he käyttivät itse pandemiaa edeltävässä vaiheessa. Tällä kertaa mörkö on “tietoverkkopandemia”, jälleen yksi maailmanlaajuinen katastrofi, jossa he ratsastavat apuun.

He hallitsevat jo psykologisten operaatioiden puolen, kuten Laura Dodsworth on dokumentoinut. Viljeltyään pelkoa lakkaamatta lähes kahden vuoden ajan he nyt pyytävät meitä täysin luottamaan itseensä, kuten tässä tekstissä 9. heinäkuuta 2021 julkaistusta Cyber Polygon -toimintaohjelmasta:

Kun kriisi tulee ja tarvitsemme apua, on kaksi tärkeintä tunnetta, jotka saavat ihmiset turvautumaan toisiinsa – luottamus ja pelko. Me pyydämme apua niiltä, joihin luotamme ja teemme sen pelosta, että emme selviä tilanteesta yksin. Pelko on kuitenkin helposti tarttuva tunne, luottamus vaatii enemmän aikaa ja vaivaa rakentuakseen. Pandemian aikana todistimme tietoverkkorikollisuuden kasvua ja kokoonnuimme yhteen tämän uhan torjumiseksi. Mutta mikä ohjaa ja vaikuttaa maailmanyhteisöön tämän kriisin jälkeen? Pystymmekö rakentamaan luottamusta ja yhdistämään voimamme tietoverkkorikollisuutta vastaan, vai tarvitsemmeko uuden kriisin yhdistämään meitä jälleen kerran?

Viimeisen rivin sisältämä uhka ei jää huomaamatta tarkkasilmäiseltä lukijalta. Vähemmän tarkkasilmäisille olisi ehkä syytä huomauttaa, että herra Schwab lupasi vuonna 2016, että kymmenen vuoden kuluessa tulee olemaan siruja aivoissa tai ihon alla. Nämä sirut takaavat tietynlaisen turvallisuuden käyttäjän päässä. Huomaa, että toisesta päästä eli järjestelmän hallitsijoiden päästä ei ole puhuttu paljoakaan. Vanhaan kysymykseen Quis custodiet ipsos custodes (”kuka tarkkailee tarkkailijoita”) ei ole annettu vastausta. Tämä on tulevaisuus, sanotaan, eikä muuta ole.  Luottakaa vain meihin.

Ei ole epäilystäkään siitä, että voimme luottaa heihin tältä osin: Tulee lavastettu tietoverkkoturvallisuuskriisi, jossa tavallinen internet-viestintä on hylättävä. Se palautetaan vain “turvalliselta” pohjalta, mikä edellyttää digitaalista passijärjestelmää, joka ulottuu fyysisen terveyden lisäksi myös mielenterveyteen, jos näin voidaan sanoa — kehon lisäksi myös mieleen. Pääsyä virtuaalitiloihin valvotaan samalla tavalla kuin pääsyä fyysisiin tiloihin. Kirkot, jotka asiaa sen enempää pohtimatta luopuivat jälkimmäisestä tavoitellessaan hätäisesti “turvallisuutta” — miten on mahdollista, että juuri kirkoista, joilla on ristit ja krusifiksit, on tullut turvallisuuden puolustajia? — pyrkivät kiireesti palauttamaan edellisen takaisin hinnalla millä hyvänsä.

Entä sen jälkeen? Olimmepa valmiita tai ei, kehojen internetiä ollaan rakentamassa ja vakuutetaan, että se tulee muuttamaan elämämme. Se todellakin muuttaa sitä, ja monien mielestä parantaa sitä. Mutta näillä parannuksilla on hintansa. Fyysisten rajojen lisäksi poistuvat myös muut rajat, jotka muokkaavat elämäämme ja antavat sille merkityksen ja tarkoituksen. Enää ei noudateta sitä, mitä katolilaiset kutsuvat toissijaisuusperiaatteeksi. Tekoäly syrjäyttää mahdollisimman pitkälle luonnollisen älyn, aivan kuten keinotekoinen immuniteetti on korvaamassa luonnollisen immuniteetin. Kehon asioiden tavoin myös mielen asioita hallitaan ja järjestellään uudelleen digitaalisesti. Transhumanistisia unelmia tavoitellaan yhä määrätietoisemmin, vaikka (kuten Steve Fuller on selittänyt) näiden unelmien toteuttaminen edellyttää vakavaa “moraalikokeilua”.

Tällainen on maailma, johon rokotepassit antavat pääsyn. Ne, jotka luulevat niiden olevan vain väliaikainen toimenpide, jonka avulla voimme palata entiseen elämään, ovat pahasti erehtyneet. Epäilemättä he ovat samoja ihmisiä, jotka luottavat täysin siihen, että heidän toinen “rokotuksensa” oli viimeinen, jota heiltä vaaditaan, tai että vastuulliset tahot ovat aivan valmiita luopumaan hätätilavaltuuksista, joihin he ovat tarrautuneet kahden vuoden ajan.  

Herran arkki

Kuten Tocqueville tunnetusti ennusti, vaikka hän ei aavistanutkaan teknologiaa, johon se tukeutuisi, on syntymässä uudenlainen tyrannia, joka ulottuu huomattavasti laajemmalle kuin kaikki edeltäjänsä. Entisaikojen tyrannia “sorti raskaasti joitakin, mutta ei ulottunut moniin”. Tämä tulee muuttumaan. “En epäile”, kirjoitti Tocqueville, “etteivätkö hallitsijat nykyisen kaltaisina valistuksen ja tasa-arvon vuosisatoina helpommin pysty kokoamaan kaiken julkisen vallan omiin käsiinsä ja tunkeutumaan yksityisten etujen piiriin säännöllisemmin ja syvemmin kuin yksikään muinaisajan hallitsija on koskaan pystynyt tekemään.”

Tämä uudenlainen tyranni rakentaa uutta kaupunkia, piistä koostettua Nowa Hutaa. Ja hän tekee sen tuottamansa kriisin avulla. Koska uusi kaupunki on teknisesti niin ylivertainen, siihen ei sen valtavan vaurauden ja voiman takia vaikuta maltillistavasti  Tocquevillen ehdottama tekijä. “Sama tasa-arvo, joka helpottaa despotismia, lieventää sitä”, hän väitti, niin että ihmiset alistuvat pikemminkin koulumestareille kuin oikukkaammille despooteille. Tämä pitää ehkä paikkansa länsimaissa, jossa Davosin  mallin mukaan rakennettu globalistinen valtio on hyvin pitkälti holhousvaltio. Se ei kuitenkaan juuri lohduta niitäkään, joita ei järkytä se, että “valistunut” ihminen palaa takaisin aikoinaan halveksittuun murrosikäänsä. Se, mitä lännessä, kuten idässäkin, tapahtuu, on selvästi yhtä tunteetonta kuin laskelmoitua.

Niin sanottu pehmeä tyrannia on jo nyt osoittautunut kovakouraiseksi ja järkyttävällä tavalla tuhoisaksi ihmiselämälle ja toimeentulolle, laeille ja kulttuurille. Tocqueville oli varmasti oikeassa siinä, että “joka päivä se tekee vapaan tahdon käytöstä vähemmän hyödyllistä ja harvinaisempaa; se rajoittaa tahdon toimintaa pienempään tilaan ja varastaa pikkuhiljaa jokaiselta kansalaiselta vapaan tahdon käytön”.  Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että “se ei murra tahtoa” tai että “se harvoin pakottaa toimimaan”. Päin vastoin, se pyrkii selvästi rikkomaan tahtoa ja pakottamaan toimintaan. Kuten eräs vitsiniekka sanoi, Tolkienia lainaten: “Yksi piikki hallitsee heitä kaikkia. Yksi piikki löytää heidät. Yksi piikki vie heidät pimeyteen ja kahlitsee heidät.”

Ja onko Herran arkki todella läsnä tässä syntyvässä Nowa Hutassa? Totta kai on, mutta se ei sijaitse leirissä, jonka lippu on Vacina Salva (« rokote pelastaa »). Se ei sijaitse terveys edellä -harhaopin kirkossa, joka osoittaa sielunsa tasapainottomuuden turhassa yrityksessään pelastaa ruumis. Kolmen Itsen Isänmaallinen Liike tai mikään sen länsimainen vastine ei tarjoa sille kotia. Oikeassa kirkossa sanotaan aina luottavaisesti: “Herra Sebaot on meidän kanssamme, Jaakobin Jumala on meidän turvamme.” Todellisessa kirkossa ei etsitä muuta turvapaikkaa, vaikka kaikkien vapautta rakastavien kanssa tehdäänkin yhteistyötä. Laiton risti, laiton kokoontuminen, laiton messu riittää tarvittaessa Herran Arkki -kirkossa.  Jos teknokraattien tyrannia aiotaan voittaa, se voitetaan juuri näin. Sillä Jumala on näköjään lähettänyt kansoille eksytyksen, jotta ihmiset “uskoisivat valheen, ja niin he saavat tuomionsa”.

Douglas Farrow on teologian ja etiikan professori McGillin yliopistossa Montrealissa ja 1. ja 2. tessalonikalaiskirjeen Brazos Theological Commentary -kirjan kirjoittaja.

Käännös DeepL, muokannut Tapio Puolimatka. Tekijän tekijänoikeus, 29. elokuuta 2021.

Jälkisanat, tiivistelmän sijasta.

Kuinka helppoa on luottaa valheeseen ja kuinka tuhoisa se on vaikutuksiltaan, sen on osoittanut vuosi, joka on kulunut Tessalonikalaiskirjeen kommentaarini julkaisemisen jälkeen. Huolellisesti järjestetyn pelkokampanjan ohjaamina kokonaiset kansakunnat ovat kuvitelleet olevansa kuolemanvaarassa pelkän koronaviruksen vuoksi, ja ne ovat vastanneet juuri kampanjoijien toivomalla tavalla — monet uhraavat vapautensa, varallisuutensa, ruumiinsa ja jopa henkensä rikastuttaakseen ja voimaannuttaakseen harvoja. Myös kirkot ovat alistuneet tähän kampanjaan ja lopettaneet sananpalveluksen ja sakramenttien toimittamisen, kun niiltä on sitä pyydetty. Veli on piiloutunut veljeltä ja lapsi vanhemmalta. Kaikenlaisia perustuslaillisesti ja kanonisesti laittomia asetuksia on annettu ja niitä on noudatettu. Pekingin menetelmistä on tullut globalistien menetelmiä, joilla edistetään heidän suurta uudelleenjärjestelyään.  Tieteelliset ja eettiset normit on hylätty. Ryhmäajattelu ja joukkomoraali ovat päässeet valtaan. Valtaapitävät ihmisten joukossa ovat vehkeilleet ilkeimpien byrokraattien kanssa paimentaakseen ihmiskunnan kohti molempien toivomaa digitaalista diktatuuria. Edellisten keskuudessa puhutaan transhumanistisesti otsaan tai käsiin istutettavista tietokonesiruista. Kehojen (ja muiden asioiden) internetiä ollaan rakentamassa. Totuus on sitä, mitä johtajat sanovat sen olevan; kaikki muu on väärää tietoa, jolta he suojelevat meitä. Ja millaisia pelejä he pelaavatkaan totuudella ja väärällä tiedolla! En näe tässä mitään muuta tai yhtään vähempää kuin mitä Paavali ennusti 2. Tessalonikalaiskirjeessä, vaikka en teeskentele tietäväni, miten asiat kehittyvät tästä eteenpäin. Minua rohkaisevat ne, jotka vastustavat, olivatpa he sitten kristittyjä, juutalaisia tai ketä tahansa muita, ja olen kiitollinen tieteentekijöille ja lääkäreille, jotka ovat puhuneet asiasta, vaikka ovat joutuneet maksamaan siitä kalliin hinnan, samoin kuin tavallisille ihmisille, jotka osoittavat rauhanomaisesti mieltään tai lakkoilevat tai turvautuvat oikeustoimiin. Hitlerin kerrotaan sanoneen kenraaleilleen Puolan ryöstön aattona, että heidän puolellaan ei tarvitse olla oikeutta, vaan ainoastaan halu voittaa. Ihmiset, joiden kanssa olemme tekemisissä, ovat hyvin samanlaisia, kuten Hitler itse viimeisenä päivänään ennusti. Silti ei ole vielä liian myöhäistä, että “kansa, joka tuntee Jumalansa”, “pysyy lujana ja ryhtyy toimeen”, ja saattaa olla, että Jumalan armosta “he saavat vähän apua” (Dan. 11). Tähän prosessiin valitettavasti osallisen yliopistoni tunnuslauseen mukaan Domino confido (”Herraan minä luotan”).

Tapio Puolimatka to 07.07. 09:23

Tapio Puolimatka

Tapio Puolimatka on suomalainen kasvatustieteen professori. Hän toimii kasvatuksen teorian ja tradition professorina Jyväskylän yliopistossa

tuoreimmat

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08. 19:21

Transideologia vie yhteiskuntaa totalitaristiseen suuntaan

to 27.07. 08:58

WHO:n kansainvälinen pandemiasopimus

to 18.05. 19:39

Eduskuntavaalit 2023 ovat vaalit perheiden tulevaisuudesta

su 12.03. 05:13

Translain uudistusesitys ajaa miesten etuoikeuksia

ke 18.01. 15:42

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Translain uudistus luo juridisen fiktion ehdoilla elävän yhteiskunnan

ti 25.10. 07:00

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06.2024 10:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44