Blogi: Mikko Paunio, la 23.10.2021 14:41

David Shor: USA 2024: Trump presidentti ja republikaaneilla voi olla Senaatin superenemmistö

Lokakuun 8. päivänä julkaistiin The New York Times’n kolumnistin Ezra Kleinin pitkä arvio USA:n demokraattien ankeastakin ankeammasta tulevaisuudesta. Se on herättänyt melkoisen keskustelun, koska presidentti Joe Bidenin suosio on yhdeksässä kuukaudessa romahtanut jopa reilusti alle 40 % (Zogby 36,4%), mikä on ennen kuulumatonta vasta valitulle presidentille USA:n poliittisessa historiassa.

Suosion laskua kuvataan Washington Examiner lehdessä vertauksella Titanicin uppoamiseen.

Suosion taustalla on ilmiöitä, jotka kaikki olisi oikeilla politiikkavalinnoilla ollut estettävissä: löysän raha- ja epäviisaan energiapolitiikan aiheuttama nyt käsistä karkaava inflaatio (erityisesti bensa hinta); Bidenin hallinto on vaikeuttanut USA:n öljyntuotantoa niin, että USA ei enää ole omavarainen kuten se oli Trumpin aikaan ja Biden kerjää nyt OPEC’lta lisää tuotantoa sitä saamatta. Bidenin hallinnon laitonta siirtolaisuutta ja avoimia rajoja suosiva politiikka, jonka myötä USA:han tulee tänä vuonna 150 maasta kaksi miljoonaa laitonta siirtolaista etelärajan kautta, on avannut erityisesti riippumattomien silmät, mutta myös esimerkiksi vähemmistöjen. Laittomia siirtolaisia kuljetetaan etelärajalta öisin eri puolille USA:ta jopa Yhdysvaltain ilmavoimien koneilla. Kartellit eli ”kojootit” eli ihmissalakuljettajat ovat tienanneet miljardeja tästä Bidenin hallinnon Avoimet rajat politiikasta, jota oligarkki George Soroksen järjestöt ovat edistäneet. Afganistanin katastrofi, demokraattien hallinnoimien suurkaupunkien tyrmistyttävät murhaluvut ja ”ota rahat pois poliiseilta” politiikka, vanhempien tyrmistys heidän lastensa saamasta äärivasemmistolaiseen kriittiseen rotuteoriaan pohjaavasta valkoisia syrjivästä ja syyllistävästä woke-opetuksesta ja yleinen tympääntyneisyys äärivasemmistolaista wokeilua kohtaan ovat jouduttaneet Bidenin hallinnon suosion syöksyä pohjamutiin.

Lisänä rikkana rokassa on se, että 58 % amerikkalaisista on sitä mieltä, että Joe Bidenilla on sellaisia vanhuuteen ja kognitioon liittyviä ongelmia, että hän ei ole kykenevä suoriutumaan tehtävistään. Eilinen CNN:n Townhall oli niin paha katastrofi, että valtamedian Newsweek raportoi Bidenin käytöksen omituisuudet.

Yleinen tympääntyneisyys näkyy nyt siinä, että nuoret miehet hoilaavat eri urheilutilaisuuksissa ympäri maata jopa presidentti Bidenin läsnä ollessa Washington DC:ssä: ”F..k Joe Biden” ”laulua”, joka on muuntunut ”Let’s Go Brandon” hoilailuksi ja viraalisesti suosituiksi rap-lauluiksi (mm. iTunes ykköshitti), t-paidoiksi ja lippalakeiksi.

Let’s Go Brandon huudahdus juontaa NASCAR-autokisan voittajan Brandon Brownia haastattelusta NBC:n urheilu-uutisissa suorassa lähetyksessä. Haastattelu ei mennyt niinkuin Strömssössä. Naistoimittaja luuli, että taustalla nuoret miehet hoilasivat ”Let’s Go Brandon” ”laulua” juhliakseen hänen kisan voittoa. Tosiasiassa TV-katsojat kuulivat, että nuoret miehet hoilasivat ”F..k Joe Biden” ”laulua”. Sittemmin tämä ”lipsahdus” on toistunut kansallisille (engl. national) urheilu-uutisille mm. hiljattain Bostonissa pelatussa Red Sox joukkueen base ball ottelussa.

Ezra Kleinin pitkä artikkeli perustuu David Shor nimisen Barack Obaman 2012 kampanjan mielipidemittauksen ihmelapsen ja hänen demokraattipuolueessa vaikuttavien kolleegojen väittelyyn siitä, miten demokraattipuolueen totaalinen romahdus voidaan välttää. En mene syvällisesti väittelyn hengästyttäviin detaljeihin, vaan koetan isolla pensselillä kertoa, miksi vaalimatematiikka on nyt jyrkästi demokraatteja vastaan; vaikka demokraatit voittaisivat enemmistön äänet 2022 kongressin välivaaleissa ja 2024, heille voi käydä silti hyvin huonosti.

Demokraatit ovat paniikissa.

Vasemmistolainen Politico lehti on kuvannut Shorin esiin nostamaa ilmiötä jutulla, jonka lehti on otsikoinut:

”Demokraateilla on yliopisto-opiskelijaongelma”.

Erityisesti kaksi seuraavaa ilmiötä ajaa Shorin mukaan nyt republikaanien laariin:

1) Nuorten ei-yliopistokoulutuksen saaneiden erityisesti (myös rodulliset vähemmistöt) tasainen maantieteellinen sijoittuminen vähemmän urbaaneihin osavaltioihin ja korkeasti koulutettujen nuorten sijoittuminen vähälukuisempien suurkaupunkien esikaupunkeihin ja

2) osavaltiot äänestävät nyt toisin kuin aiemmin lähes yhtenevästi aina saman puolueen presidenttiä ja senaattoria; aiemmin tilanne on toisin. Länsi-Virginian nyt Joe Bidenin lainsäädäntöagendalle (erit. USA:n Vihreän siirtymä) harmaita hiuksia aiheuttava Joe Manchin on tästä poikkeus. Enää ei pienissä osavaltioissa äänestetä demokraattia presidentiksi ja republikaania senaattoriksi niin kuin vielä 2000-luvun alussa.

Wokeilun loppu häämöttää

Mitkä ovat sitten David Shorin neuvot demokraateille?

On ryhdistäydyttävä nyt heti ja tehtävä kompromisseja puolueen sisällä. On lakattava puhumasta mm. ”toksisesta” ilmastonmuutoksesta ja maahanmuutosta on vaiettava. Ilmastonmuutos aiheuttaa negatiivisia mielikuvia, koska se on valkoisen nuoren eliitin ylläpitämää keskustelua, joka vaikeuttaa ja uhkaa jokapäiväistä elämistä erityisesti köyhemmissä kansan osissa. Shorin mukaan demokraattien on myönnettävä, että he ovat menettäneet otteensa kansan syvistä riveistä ja heidän on nyt koetettava keinolla millä hyvänsä saada yhteys takaisin tähän peruskannattajakuntaan. Tämä ei tule olemaan Ezra Kleinin mukaan helppoa, koska nyt valtaa demokraateissa pitävät liberaalit (=äärivasemmistolaiset woke-toimijat; kirj. lisäys) eivät ole valmiita tekemään kompromisseja.

Koko demokraattien lainsäädäntöagenda, jolla he kuvittelivat sementoivansa vallan eli erityisesti HR1/S1, joka olisi taannut oikeuden äänestää ilman henkilöllisyystodistusta ja 3,5 triljoonan dollarin Sovintopaketti (engl. Reconciliation package; sisältää mm. em. Vihreän siirtymän ja 10 miljoonalle laittomalle siirtolaisille myönnettävän kansalaisuuden sekä ilmaista kivaa kaikille) ovat kovassa vastatuulessa, koska demokraattisenaattorit Joe Manchin (Länsi-Virginia) ja Kyrsten Sinema (Arizona) eivät pakettia tue.

Woken loppu häämöttää ja hyvä niin.

Mikäli Shorin ennustus/skenaario jopa Senaatin republikaanien superenemmistöstä (60-40) vuonna 2024 toteutuu, demokraateilla ei ole turvanaan edes ns. Filibuster-jarrutusmekanismia, jonka poistamista he omista valtapoliittisista syistä nyt vaativat omassa lainsäädäntöagendassaan.

Moni poliittinen toimija Suomessa laillani on varoittanut tämän vasemmistolaisen ääriajattelun vaaroista. Viimeeksi keskustapuolueen merkittävä taustavaikuttaja yhteiskuntatieteiden tohtori Risto Volanen vetosi suomalaisiin:

”Älkää perääntykö woke-diktatuurin edessä”.

 

https://www.nytimes.com/2021/10/08/opinion/democrats-david-shor-education-polarization.html

https://www.washingtonexaminer.com/opinion/washington-secrets/biden-down-to-36-sinking-like-the-titanic

https://www.newsweek.com/joe-biden-town-hall-strange-moments-cnn-anderson-cooper-1641533

https://www.politico.com/news/2021/10/15/inflation-2022-516064

https://www.verkkouutiset.fi/historioitsija-varoittaa-alkaa-peraantyko-woke-diktatuurin-edessa/#a168ddab

https://www.washingtonexaminer.com/opinion/washington-secrets/biden-down-to-36-sinking-like-the-titanic

https://www.newsweek.com/joe-biden-town-hall-strange-moments-cnn-anderson-cooper-1641533

https://www.politico.com/news/2021/10/15/inflation-2022-516064

https://www.verkkouutiset.fi/historioitsija-varoittaa-alkaa-peraantyko-woke-diktatuurin-edessa/#a168ddab

Mikko Paunio la 23.10. 14:41

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Äärivasemmisto ja vihreät liittoutuivat oligarkkien kanssa ja paljastivat vanhan epädemokraattisen luonteensa

to 04.05. 19:11

Miksi trans-kids ilmiötä ja pedofilian laillistamista valtavirtaistetaan jopa osaksi YK:n Agenda 2030:tä? - Tässä selkäpiitä kylmäävät vastaukset

to 27.04. 18:50

YLE:n eilinen inkluusio-MOT oli vastemielistä propagandaa

ti 18.04. 09:24

Humanitaarisista syistä Suomeen oleskeluluvan saaneet ovat tehneet kymmeniä tuhansia matkoja kotimaihinsa viimeisten vuosien aikana

su 16.04. 11:52

By purposfully increasing capital costs of nuclear energy and waste incineration with EU s Taxonomy regulation this will make them economically non-viable

su 16.04. 11:10

Komissaari Jyrki Kataisen, SITRA:n ja Klaus Schwabin vihreän vehkeilyn tuhoisat seuraukset EU:ssa - Ydinvoiman ja jätteenpolton pääomahuollon vaikeuttaminen Suuren Resetin tavoite

la 15.04. 10:24

SITRA, komissaari Jyrki Katainen ja Maailman talousfoorumi vievät meidät Vihreän siirtymän sijaan kohti Vihreää tuhoa

ma 10.04. 12:03

Kielitaidottoman perusterveydenhuollon lääkärikäynnin palveluseteli Helsingissä on kaksinkertainen arvoltaan johtuen tulkkauksen tarpeesta

to 30.03. 18:35

Hyvät Helsingin yliopiston edustajat (cc. Helsingin Sanomien Noona Backgren ja Pekka Paunio),

ti 21.03. 16:29

Olin Life Siten päätoimittajan John Henry Westenin ja Frank Wrightin podcast-haastattelussa

to 16.03. 19:33

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Todisteet: Väitteet Trumpin Venäjä-kytköksistä olivat valheita

la 27.05.2023 12:08

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Länsimaiden harhautumisen synkkä logiikka

pe 26.05.2023 14:00

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Kokoomus ei ole talouspuolue sen enempää kuin muutkaan

ti 14.02.2023 12:04

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Äärivasemmisto ja vihreät liittoutuivat oligarkkien kanssa ja paljastivat vanhan epädemokraattisen luonteensa

to 04.05.2023 19:11

Heikki Porkka

RKP - maahanmuutto jäsenhankinnan välineenä

ke 17.05.2023 18:45

Tapio Puolimatka

WHO:n kansainvälinen pandemiasopimus

to 18.05.2023 19:39

Olli Pusa

Työperäinen maahanmuutto

pe 21.04.2023 09:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Suurista erehdyksistä

to 23.02.2023 21:02

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44