Kauppalehti: Unkari ja Puola toteuttivat uhkauksensa tukipaketti vaakalaudalla

"Hyvä Puola ja Unkari! Te ajatte koko vanhan Euroopan suvereeneja arvoja."

Ulkomaat to 19.11.2020 21:54

Eeva Helena Oehlandt kommentoi Kauppalehden uutista Facebookissa 18.11.2020:

Puola ja Unkari löivät liinat kiinni. Nyt katsotaan kortit. Puolalla ja Unkarilla on selkärankaa (pisteet siitä) ja vipuvartta (Saksan teollisuuden alihankinta sijaitsee näissä maissa)

Kun Suomi on niin kovin tätä käärmettä ajamassa pulloon, niin voisiko joku vastata minulle pariin kysymykseen tämän tiimoilta. Se onnistuu varmaankin helposti.

1) Onko Romanian ja Bulgarian oikeusvaltioperiaate kunnossa ja korruptiota ei ole, vai mistä syystä nämä maat eivät esiinny ikinä kun vaaditaan oikeusvaltioperiaatteen noudattamista?

2) Onko oikein, että esim. Italia laskee veroja EU-elpymispaketin turvin, kun me vastaavasti nostamme, koska joudumme maksumiehiksi?

3) Millä tavalla aiotaan varmentaa ns. oikeusvaltioperiaatteen noudattaminen, kun se on käytännössä periaate, "yhteiset arvot" eli veteen piirretty viiva?

4) Miksi on ryhdytty jo ympäriinsä jakamaan EU-tukirahoja, vaikka mitään ei vielä ole kassassa näistä?

Mietin myös, että miten Ranska aikoo suhtautua tähän? Heillä kun vaikuttaa olevan niitä "haasteita" tässä "yhteisten arvojen" asiassa? Alla kaverin eli kansanedustaja Mari Rantasen seinältä:

"Ongelma on se, että oikeusvaltioperiaatteeseen on sidottu hähmäisesti "yhteiset arvot", joiden mukaan valtioiden ja kansalaisten tulee olla mm suvaitsevaisia. Tämä puolestaan sisältää kaiken mahdollisen vaikkapa massasiirtolaisuudesta ja Euroopan arvojen vastaisesta islamin tulkinnasta. Toisin sanoen jos puolustat tiukasti esimerkiksi oman valtion ja kansalaisten etuja etkä ota siirtolaisia vastaan "suvaitsevaisuuden" nimissä, et täytä oikeusvaltioperiaatetta."

Sitä ihmettelen suuresti, miten Suomi on näitä juttuja ajamassa etukenossa. Minua hävettää ensinnä lähihistorian tuntemuksen puute ex-itäblokin maiden osalta. Sitten ihmettelen, miten demariministerit ja kokoomuksen Sarvamaa ajaa äänekkäästi tätä? Nyt tulee melkoinen mahalasku ja hyvä niin.

Toisaalta ymmärrän tämän kun seuraan menoa Suomessa. Onhan täältä myyty avokätisesti armeijan strategisista pisteistä ja huoltovarmuusreittien varrelta tärkeitä kohteita suoraan Kremlin porukoille. Ollaan siis suvaitsevaisia, ,kilttejä, avoimia ja oikeusvaltioperiaate rulettaa oikein kunnolla. (Lukekaa ihmeessä Tuula Malinin teos Putinin pihapiirissä. itseltäni meni yöunet ihan kunnolla.)

Hyvä Puola ja Unkari! Te ajatte koko vanhan Euroopan suvereeneja arvoja. Ja meidän poliittinen harakkaparvi - vessan peiliin katsomisen paikka!!

 

Heikki Porkka kommentoi Eevan kirjoitukseen:

Erinomainen kommenttipuheenvuoro Eeva Helena Oehlandtilta. Suomi, tuo kokoaan suurempi vaikuttaja, tulee jälleen kerran saamaan nokilleen. Ikävä kyllä, suomalaiset säilyvät edelleen maksumiehinä, koska pääministeri Marinin mielestä suomalaiset ovat vauraita ja koska, kuten alussa totean, Suomen poliittinen eliitti taitaa ihan vakavissaan kuvitella, että Suomi on kokoaan suurempi vaikuttaja EU:ssa. Nolottaa seurata Sarvamaan ja kumppanien oikeusvaltiohehkutusta. Unkari ja Puola tekevät palveluksen länsimaailmalle.

 

 

Jukka Rahkonen to 19.11. 21:54

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Tuppurainen haluaa kivihiililauhdevoimaa ja WOKE Helsinki haluaa pistää kiinni tehokasta kivihiilellä tuotettua sähkön ja lämmön yhteistuotantoa

ti 16.08. 07:48

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23

videot