Tanskan sosiaaliviranomainen uhkaa ottaa lapsen huostaan islamkriitikolta

"Jaleh, käytökselläsi sosiaalisessa mediassa, et ole nyt toiminut sellaisena digitaalisena roolimallina lapsellesi, kuin kasvattivanhempien kuuluisi olla."

Ulkomaat ti 30.04.2019 00:39
Jaleh Tavakoli, rohkea tanskalais-iranilainen islam-kriitikko

"Jos ihmiset alkavat muuttaa laillisia, demokraattisia lausuntojaan, koska joku haluaa vahingoittaa heitä tai yrittää tappaa heidät, niin meillä ei ole enää demokratiaa. Emme saa hyväksyä sitä, että hyökkääjät ja murhaajat alkavat päättää, missä sanan vapauden rajojen pitäisi kulkea ...", sanoo Rasmus Paludan, tanskalaisen islamilaisvastaisen puolueen puheenjohtaja.

Tässä on perimmiltään kyse siitä, voidaanko sananvapaus säilyttää, riippumatta siitä ketä se milloinkin saattaa loukata, jopa silloinkin kun sen käytöstä voi seurata väkivaltaa ja mellakoita.

Tanskassa sananvapaus on ollut viime viikkoina esillä uutisissa.

Maaliskuussa Tanskan sosiaaliviranomaiset lähettivät uhkauskirjeen Jaleh Tavakolille, joka kirjoittanut useita julkisuutta saaneita islamia kritisoivia kirjoituksia. 

Sosiaaliviranomaiset uhkasivat lähettämässään kirjeessä ottaa huostaan Jaleh Tavakolin kasvattilapsen, koska Jaleh oli julkaissut sosiaalisessa mediassa videon, jossa islamilaiset terroristit raiskasivat ja murhasivat kaksi skandinaavinaista Marokossa. 

Sosiaaliviranomaiset kirjoittivat, että he eivät enää pidä Jalehin ja hänen miehensä vanhemmuutta riittävän "laadukkaana lapsille".

Kirjeessä todettiin myös: "Kasvatusperheellä on erityinen tehtävä erityistarpeita omaavien lasten hoidossa, joka edellyttää sitä, ettei perheen moraalia tai etiikkaa voida pitää kyseenalaisena".

Sosiaaliviranomainen mainitsi kirjeessään, että Tavakolia on syytetty - vaikkakaan ei tuomittu - Tanskan rikoslainsäädännön perusteella, koska hän on jakanut videon Louisa Vesterager Jespersenin murhasta.

Tavakoli selitti, että hän jakoi videon vain siksi, koska kansainväliset tiedotusvälineet kertoivat tanskalaisen naisen mestauksesta, mutta Tanskan tiedotusvälineissä ei ollut asiasta mitään mainintaa.

Sosiaaliviranomainen kirjoitti Tavakolille:

"Voi olla lapsellesi ongelmallista, että sinä, Jaleh, olet ollut syytettynä vakavasta rikoksesta jakaessasi videon osana julkista keskustelua ... ja siitä tavasta, jolla sinä, Jaleh, olet ilmaissut itseäsi jakaessasi tuon väkivaltaisen videon ... ja se seikka, että sinusta kirjoitetaan johtavissa tanskalaisissa tiedotusvälineissä, painetussa ja sähköisessä muodossa, voi kyseenalaistaa roolisi kasvatusvanhempana. ...  ja se, että sinä, Jaleh, lapsesi tärkeimpänä roolimallina, olet niin voimakkaasti ollut mukana tällaisen väkivaltaisen videon levittämisessä, voi aiheuttaa vaikeita tilanteita lapsellesi. Jaleh, käytökselläsi sosiaalisessa mediassa, et ole nyt toiminut sellaisena "digitaalisena roolimallina" lapsellesi, kuin kasvattivanhempien kuuluisi olla. Tämä sinun toimintasi voi hämmentää ja aiheuttaa vakavaa epävarmuutta lapselle siitä, kuinka toimia digitaalisessa maailmankaikkeudessa ... "

"Tämä on törkeintä viranomaistoimintaa mitä olen koskaan nähnyt", sanoi Tavakolia ja hänen mistään edustava tanskalainen lakimies Karoly Németh.

Sosiaaliviranomaisen kirje on aiheuttanut Tanskassa laajaa paheksuntaa, myös poliitikkojen keskuudessa. Viranomaiset ovat loiventaneet kantaansa sen jälkeen kun kirjeestä nousi kohu. Asian käsittely on kuitenkin vielä kesken.

 

Lähde: Gatestone Institute

Jukka Rahkonen ti 30.04. 00:39

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

su 18.08. 11:57

Mikko Paunio

Hussein Al Taee, Taqiya ja muslimipoliitikkojen perimmäiset lojaliteetit

su 18.08. 09:12

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

su 18.08. 04:14

Matti Viren

Väärään suuntaan

la 17.08. 22:11

Arto Luukkanen

Toverien valkopesu

la 17.08. 22:10

Timo Vihavainen

Vaikea tapaus

la 17.08. 22:07

Professorin Ajatuksia

Rinteen hallitus on marokkolaisen enon ja turkkilaisen espoolaismiehen kaltaisten asialla

la 17.08. 22:06

videot