Blogi: Olli Pusa, ti 27.08.2019 04:28

Ylen aivopesu ja valehtelu

Taas tuli hieman seurattua Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan ohjelmia. Tiivistelmänä voi sanoa, että ohjelmat ovat röyhkeää valehtelua, väärennöksiä ja aivopesua.

Jokin aika sitten kirjoitin siitä, kuinka media Yle muiden joukossa, valehtelivat Grönlannin sulamisesta. Uutiset tuuttasivat juttua, kuinka Grönlannin jäätiköt sulavat ja ihmiskunta hukkuu sulamisvesiin. Jutut olivat satua. Todellisuudessa kyse oli aivan normaalista kesän sulamisilmiöstä. Jos Grönlannin jäätiköt sulaisivat sitä vauhtia kuin kesäisin tapahtuu, olisi niistä 1000 vuoden kuluttua sulanut 4%. Suomessakin on tapana, että lumi ja jää sulaa kesällä ja jäätyy talvella. Sama tapahtuu Grönlannissa ja todellisuudessa Grönlannin jäätiköiden koko on viime vuosina kasvanut.

Nyt kohun aiheeksi oli nostettu Brasilian ja Amazonin väitetyt metsäpalot. Julistettiin, että ”maailman keuhkot”, jotka vastaavat 20% maailman hapentuotannosta, ovat tulessa ja meiltä loppuu happi. Esimerkiksi Ranskan presidentti Macron julisti tällaista. Samalla hyökättiin Brasilian presidenttiä vastaan ja syytettiin häntä ”maailman keuhkojen” tuhoamisesta. Macron julisti, että Brasilian kanssa käytävää kauppaa koskeva sopimus irtisanotaan ja brasilialaisen lihan tuonti Eurooppaan lopetetaan. Jotkut suomalaiset keskustan ministerit huusivat samassa kuorossa. Ilmeisesti heillä on valtava tarve yrittää näyttää perinteisille kannattajilleen, että ajavat heidän asioitaan?

Mikä on siis todellisuus? Poimin eri puolilta tietoja asioista. Ensiksikin Amazonia ei ole maailman keuhkot. Sen osuus maailman hapen tuotannosta lienee n. 6%. Se ei kuitenkaan lisää maailman happivarantoja, koska tuo happi kuluu Amazoniassa lahoavien kasvien myötä. Macronin julistus oli siis puppua.

Edelleen tuo puhe maailman hapen loppumisesta on puppua. Maailman happivaranto on syntynyt hyvin pitkän ajan kuluessa eikä se ole joidenkin metsien hapentuotannosta kiinni. Jos maailman hapentuotanto loppuisi, kestäisi miljoonia vuosia, ennen kuin siitä tulisi ongelma ihmisille.

Entä sitten Brasilian sademetsien palot? Todellisuudessa Amazoniassa ei pala metsät vaan kyse on maatalousmaan kulottamisesta. Se on tehtävä tähän aikaan vuodesta, koska pian sateet tekevät sen mahdottomaksi. Nasan raporttien mukaan palojen määrä on normaali ja alle 15 viime vuoden keskiarvon. Pientä vuosittaista vaihtelua toki on, tänä vuonna hieman enemmän kuin viime vuonna.

Siis koko juttu on alusta loppuun samanlaista valetta kuin kertomukset Grönlannin jäätiköiden sulamisesta. Macron ja suomalaiset ministerit julistivat, että brasilialaisen lihan tunti lopetetaan ja että asia nostetaan G7-maiden kokouksen listalle. Ranska isännöi kokousta ja tuolla tempulla Macron kalasteli ranskalaisten lihantuottajien suosiota.

Lopputulos oli nolo mahalasku. G7-maat totesivat, että voivat auttaa Brasiliaa palojen hallinnassa 20 miljoonalla eurolla. Siis ryhmän suuret pistivät eurooppalaiset uhoajat kuriin. En muista, että koskaan tuossa lähes miljardia teollisuusmaan asukasta edustavassa ryhmässä olisi alennuttu tekemään päätöksiä noin pienistä summista. Kyse oli selvästi vain yrityksestä pelastaa Macronin kasvot.

Siitä huolimatta Yle raahasi studioon vihreän ministeri Haaviston ja jonkun noubodyn yliopistolta. Nuo kaksi yrittivät nostattaa Brasilian paloja ongelmaksi. Studiossa esiteltiin dramaattista kuvaa paljoalueista punaisella merkittynä. Kuva ei lainkaan vastannut muualta löytyviä kuvia. Esimerkiksi Afrikassa tilanne metsäpalojen suhteen on paljon pahempi kuin Brasiliassa, mutta se ei Ylen ”studioväkeä” kiinnostanut. Kaikkiaan tuosta tuli suorastaan säälittävä kuva. Haavisto esiintyy tärkeänä EU:n puheenjohtajamaan ulkoministerinä. Todellisuudessa hän taitaa olla kutakuinkin ulkona siitä, mitä isommat maat päättävät.

Kaiken tuon taustalla on selvästi se, että Brasiliaan valittiin jokin aika sitten uusi presidentti. Tämä ei ole ollut EU-johtajien mieleen ja hän on ollut liian läheinen USA:n kanssa. Hän on myös irrottanut Brasilian ilmastosopimuksista, joka raivostuttaa ilmastokohellusta ajavia EU-johtajia. Todellisuudessa oli kyse tökeröstä, mutta säälittävästä yrityksestä kaataa Brasilian presidentti. Tuon perusteella Macron taisi ansaita itselleen nimen Micron.

Sitten ohjelmissa puhuttiin tietenkin Porvoon poliisiampumisista. Tekijöiksi paljastui kaksi ruotsalaista veljestä, joilla on suomalaistaustaa. Ohjelmissa kerrottiin myös siitä, kuinka Malmössä oli tapettu pienen lapsen kanssa liikkunut nainen päähän ampumalla. Tähän asti Suomessa on yritetty kiistää se, että Ruotsissa turvallisuustilanne on karannut käsistä. Jokin vuosi sitten Maria Pettersson Hesarissa kirjoitti sadun, kuinka Ruotsin maahanmuuttajalähiöissä kaikki on kunnossa.

Nyt tuota tarinaa ei enää pysty myymään ihmisille. Ruotsissa ammutaan, räjäytetään ym. ihmisiä lähes päivittäin ja raiskausten määrä on asukasta kohden Euroopan ylivoimaisesti suurin ja tilanne on täysin karannut viranomaisten käsistä. Roiskeet tuosta ovat jo levinneet Tanskaan ja Norjaan ja nuo maat ovat jopa suunnitelleet rajatarkastuksia Ruotsin rajoille rikollisten liikkeiden hillitsemiseksi. Nyt tuo väkivalta näkyy rantautuvan myös Suomen puolelle.

Ruotsin ongelmaksi on julistettu se, että maassa on jo n. 60 lähiötä, joissa ruotsalaiset viranomaiset eivät pysty kontrolloimaan asioita ja maahanmuuttajataustaiset rikollisjengit hallitsevat niitä. Monet ”edistykselliset” ruotsalaiset asuvat Tukholman Södermalmin kaltaisilla trendikkäillä seuduilla, joissa tulee vastaan vähemmän maahanmuuttajataustaisia kuin Helsingin keskustassa. Siellä on hyvä saarnata maailman parannusta.

Nyt Ylen toimittaja Heikell vihdoin ohjelmassa tunnustaa noiden alueiden olemassaolon ja ääni väristen kertoo, kuinka niissä on jätetty ihmiset syrjäytymään. Toimittaja Heikell ei kuitenkaan saa edes sanottua ääneen, että nuo lähiöt ovat nimenomaan maahanmuuttajalähiöitä. Herää kysymys, miksi ihmeessä Ruotsiin on tarkoituksellisella maahanmuuttopolitiikalla luotu tuollaisia lähiöitä, jotka nyt horjuttavat koko maan turvallisuutta?

Sitten oli studioon raahattu KRP:n rikostiedustelusta vastaava virkailija. Tämä asetteli sanansa hyvin varovaisesti, mikä saattaa heijastaa sitä, että sisäministerinä on vihreiden Ohisalo, joka saarnaa maahanmuuton lisäämisen puolesta. Tuo KRP:n edustaja kuitenkin kutsui noita ongelmalähiöitä rehellisesti maahanmuuttajalähiöiksi.

KRP:n edustaja julisti, että tuollaisia ei saa luoda ja ihmisten syrjäytyminen pitää estää. Siinä sitten siirryttiin taas unelmahötön alueelle. Tuollaisten muslimilähiöiden syrjäytymisen estäminen ei ole onnistunut missään. Kun maahanmuuttajien osuus niissä kasvaa tarpeeksi suureksi, ne alkavat elää omaa elämäänsä. Siihen ei suomalaisten tai ruotsalaisten naiivi rahan kylväminen auta. Kysymys on paljon syvemmistä ongelmista, jotka halutaan ideologista syistä kieltää. Muslimien ”oppikirja” koraani yksiselitteisesti kieltää muslimeja sopeutumasta vääräuskoisten maissa. Imaamit suorastaan pyrkivät estämään tuon. Tavoitteena on, että kun osuus väestöstä on tarpeeksi suuri, voidaan luoda puhtaampia islamilaisia yhteisöjä. Jotkut imaamit ovat suoraan sanoneet tuon kameralle (kun eivät ole tienneet, että sanomaansa nauhoitetaan).

Siis Ylen mielestä kyse on vain syrjäytymisestä, johon syyllisiä ovat suomalaiset ja ruotsalaiset, jotka eivät ole kaataneet riittävästi rahaa noihin lähiöihin. Ylen mielestä siis pitää saada lisää maahanmuuttajia ja lisää rahaa heille.

Kaikkea tätä propagandaa meille tyrkyttää Yle meidän verorahoillamme. Hesari ja muu media tekee toki samaa, mutta ainakin osittain muualta keräämillään rahoilla. Taitaisi olla aika lopettaa Ylen uutis- ja ajankohtaistoimitus. YT:t päälle ja viherkommunistiset toimittajat voivat etsiä tahoja, jotka vapaaehtoisesti rahoittavat heidän propagandaansa.

Olli Pusa ti 27.08. 04:28

Olli Pusa

Sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija

tuoreimmat

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

Uutta presidentinhallintoa valitsemassa

ma 29.01. 19:33

Presidentti arvojohtajana

la 27.01. 17:00

Presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen finaali

ke 24.01. 20:24

Vihreä terroristiliike

to 04.01. 11:48

Kuusiniemi avautuu?

pe 29.12. 21:45

Jumalallinen ilmoitus?

to 28.12. 09:20

Ehdokas Pekka Haavisto

pe 22.12. 18:23

Pyhä yksinkertaisuus

ke 20.12. 00:25

Pelastuspartiot liikkeellä?

to 07.12. 19:59

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44