23 minuuttia vaalituloksista

Videot ti 04.04.2023 10:02

Hyvää ja mukavaa vaalitulosanalyysia 23 minuuttia ohjelman Heikelältä ja Koskelolta.

Persujen voitto oli merkittävä ja Purran suosio koko maan suurimpana ääniharavana odotettu tulos. Persut ovat luontevin kumppani hallitukseen ja selvästi se on suomalaisten äänestäjien tahto.

Edustajien vaihtuvuus oli myös raikasta tuuletusta eduskuntaan.

Kokoomuksen kokoonpano vaihtui isänmaallisempaan ja konservatiivisempaan suuntaan. Heikelä ja Koskelo spekuloivat, että Kokoomuksen voitto olisi voinut olla suurempikin jos puheenjohtajana olisi ollut joku vahvempi ja vanhoja Kokoomuksen arvoja ajava henkilö.

Tekeekö Keskusta kaksi kertaa putkeen radikaalin virheen? Viime hallituksesta heidän olisi tullut jättäytyä pois, jotta olisivat estäneet murskatappion, nyt heidän tulisi ehdottomasti ja nopeasti laittaa Saarikko vaihtoon ja huomioida oman kannattajakuntansa oikeistosiipi, mikäli haluavat pelastaa puolueensa häviämästä kokonaan kartalta. 

RKP:n joukoissa on paljon maanviljelijöitä ja pienyrittäjiä, jotka mielellään myös vaihtavat Woke-Henrikssonin ja liittyvät oikeistohallituksen taakse elinvoimaisen Suomen puolesta.

KD olisi myös hyvä hallituskumppani oikeistolaiseen hallitukseen.

Sinipunahallitus olisi toteutuessaan täysi katastrofi. Sanna Marin on jo näyttänyt oman häikäilemättömyytensä ja Kokoomus päätyisi sinipunahallituksessa SDP:n jatkuvan kiristyksen kohteeksi ja mitään tarvittavia muutoksia se ei saisi eteenpäin. Marinin puheisiin ja sopimuksiin ei voi luottaa.

Mielenkiintoinen sivuhuomio ja fakta: Vihervasemmisto olisi saanut yhteensä enemmän paikkoja eduskuntaan, mikäli äänestäjät eivät olisi yrittäneet epätoivoisesti pelastaa Sanna Marinin ympärille rakennettua kulttia muiden vihervasemmistopuolueiden kustannuksella.
 

 

 

Jukka Rahkonen ti 04.04. 10:02

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57