"Rokotepassin" vaarat

Videot la 12.06.2021 11:51

"Rokotepassin" tai digitaalisen rokote-sertifikaatin nimellä ihmisille kaupitellaan järjestelmää, jonka tarkoitus on vähitellen - pienin askelin - perustaa Kiinan sosiaalisen pisteytysjärjestelmän kaltainen totalitaristinen vallankäytön väline. 

Turvallisuuden, terveyden ja talouden nimissä ihmisiä on helppoa johtaa harhaan tässä asiassa ja harvat huomaavat mikä todellinen vaara "rokotepassin" käyttöönottoon ja hyväksymiseen liittyy. 

Mikään ei estä eri maiden hallituksia liittämästä "rokotepassiin" vähitellen muitakin tietoja ja ehtoja, jolla ihmisten oikeuksia liikkua, käydä kauppaa, osallistua äänestyksiin ja yhteiskunnan palveluihin voidaan rajoittaa mielivaltaisin "asiantuntija"-perustein. 

Keskustelu asiasta on vasta lähtökuopissaan ja suurin osa poliitikoista ja kansalaisista ei ole edes miettinyt asiaa ja sen mahdollisia vaikutuksia vapauksiensa vähittäiseen rajoittamiseen.

Esimerkiksi Nyt-liike ja Kokoomus valitettavasti katsovat "rokotepassi"-asiaa pelkästään lyhytnäköisesti talouden näkökulmasta ja eivät selvästikään ymmärrä asiaan liittyviä vakavia yksilöiden vapauteen liittyviä ongelmia.  Tämä on pitkään vallinnut ongelma suomalaisten "oikeisto"-puolueina pidettyjen politiikassa: he eivät todellisuudessa ymmärrä paljoakaan varsinaisesta oikeistolaisen ajattelun perusteista: yksilön vapauksien tärkeydestä ja valtion vallan rajoittamisesta vain olennaiseen.

Talous ei tarvitse mitään passeja elpyäkseen turvallisesti - tästä todisteena ovat mm. Texas ja Florida, joissa jo kuukausia sitten luovuttiin kaikista rajoitteista ja koronalla peloteltujen yllätykseksi näissä osavaltioissa covid-tartunnat ja -kuolemat kääntyivät jyrkkään laskuun.

Kannattaa vielä kerran tarkistaa oman ehdokkaansa kantaa yksilönvapauksien tärkeyteen ja siihen ymmärtääkö ehdokas millä tavoin vapauksia voidaan ihmisiltä viedä vähitellen ja vedoten voimakkaisiin sanoihin kuten "turvallisuus". 

 

 

Jukka Rahkonen la 12.06. 11:51

blogit

Mikko Paunio

Tuppurainen haluaa kivihiililauhdevoimaa ja WOKE Helsinki haluaa pistää kiinni tehokasta kivihiilellä tuotettua sähkön ja lämmön yhteistuotantoa

ti 16.08. 07:48

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23