Itäraja jatkaa vuotamistaan - maahantunkeutuminen helppoa

Videot ti 21.11.2023 20:09

Viranomaisten ainoa huoli tuntuu yhä olevan, että kuka kantaisi laittomien maahantunkeutujien matkalaukut ja että löytyykö ihan jokaiselle varmasti pehmoinen peti.

Kaikki normaalijärkiset ihmiset tietävät, että kyseessä on nyt Venäjän aloittama sabotaasi ja eräs hybridisodankäynnin keinoista: Moskovasta ja muualta Venäjältä kuljetetaan lähi-idästä kotoisin olevia ihmisiä (pääasiassa sotilaskuntoisia miehiä) Suomen rajalle, jossa nyt apulaisoikeuskanslerin päätöksellä ei ole laillisia keinoja pysäyttää käytännössä ketään.

Riittää kun tarkastuspisteiden välille limboon jäänyt henkilö, jolla ei ole Suomeen mitään todellista asiaa, ylittää rajan jostakin kohtaa metsikköä ja heti viranomaisen ollessa kuuloetäisyydellä huutaa taikasanan: asylum ! Sillä sekunnilla käynnistyy vääjäämättömän luonnonvoiman lailla niinsanottu turvapaikkaprosessi, jota ei näytä pysäyttävän mikään mahti maailmassa.

Nyt maamme turvallisuutta rotan lailla nakertavan apulaisoikeuskanslerin selkärangaton toiminta on käytännössä käynnistänyt kenties kymmenien tuhansien sotilasikäisten miesten karavaanin kohti Suomen raja-asemia. Kaikki tietävät toki mitä siitä seuraa. Onko apulaisoikeuskanslerilla todella oikeus romuttaa Suomen turvallisuus tällä tavoin omalla päätöksellään? 

Puolan ja Liettuan asiantuntijat varoittivat suomalaisia juuri tällaisestä virheestä. Hybridisodankäynnin ollessa kyseessä, kaikki toissijaiset kansainväliset sopimukset tulee laittaa hetkeksi sivuun ja keskittyä rajan sulkemiseen ja jokaisen tunkeutujan pysäyttämiseen, kunnes hybridisotaoperaatio on torjuttu. 

Oliko siitä Nato-jäsenyydestä nyt jotakin hyötyä? Löytyykö tällaiseen sotaoperaatioon vastaamiseen toimivia keinoja vai vuotaako Naton itäraja kuin seula nolosti juuri Suomen kohdalta? 

Kuuntele Ivan Puopolon selkeä selonteko tilanteesta.

 

 

 

Jukka Rahkonen ti 21.11. 20:09

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57