Fox News: Republikaanien välivaalitulos on täydellinen katastrofi

Videot ke 09.11.2022 17:11

Kaikki ennusteet punaisesta hyökyaallosta - tai edes aallosta - osoittautuivat pelkäksi kuplaksi. Republikaanit ovat järkyttyneitä ja täysin hämillään, syystäkin: Biden on ennätyksellisen epäsuosittu presidentti, Bidenin kannatus on alittanut 40%, vasemmistopolitiikan aiheuttama inflaatio on tuhonnut kymmenien miljoonien amerikkalaisten talouden, vasemmiston ilmastopolitiikasta johtuvat järjettömät polttoaineen hinnat, vasemmiston politiikasta johtuvat ennätykselliset väkivaltarikosten aallot kaupungeissa, etelärajan vuotaminen ja siihen liittyvät huume- ja ihmiskauppa, ...  näyttää siltä, että edes nämä katastrofit eivät saaneet ihmisiä äänestämään muutosta. 

Nyt Republikaanit spekuloivat ehdokasasettelun virheillä. Se voi olla osasyy. Myös vaalivilppiä Arizonassa, Pennsylvaniassa ja Georgiassa on syytä epäillä, mutta nekään eivät selitä koko maan kattavaa tilannetta, jossa äänet joka vaaleissa kerta toisensa jälkeen jakautuvat noin 50/50 ja ehdokkaat voittavat vuorotellen vain muutaman prosentin marginaalilla. Mikään määrä huonoa politiikkaa ja sen tuloksia ihmisten arjessa, ei näytä muuttavan äänestyskäyttäytymistä juuri ollenkaan. 

Korruptoituneella yhden puolueen medialla ja big tech klusterilla on oma merkittävä osuutensa asiassa, mutta jokin ei nyt silti täsmää. Republikaaneilla on todella visainen tilanne analysoitavanaan. Ron De Santis Floridassa voitti selvemmin kuin kukaan muu ehdokas (60/40). Olisiko niin, että Republikaanien ehdokkaisiin ei luoteta riittävästi kun heillä ei ole vastaavaa näyttöä toimista kuten De Santisilla? Vai onko koko järjestelmä peruuttamattomasti rikki?

Yhdysvalloissa kuitenkin enemmistön tyranniaa vastaan on vielä vankka ja toimiva perustuslaki, jonka turvissa kohtuullisen normaalia elämää voi toistuvista vaalitappioistakin huolimatta jatkaa tiettyyn rajaan asti - ja sen jälkeenkin voi vielä äänestää jaloillaan ja muuttaa johonkin järkevää politiikkaa harjoittavaan osavaltioon kuten Floridaan tai Texasiin - tai Idahon maaseudulle. Kumpaakaan mahdollisuutta ei ole valitettavasti Suomessa.

  

Jukka Rahkonen ke 09.11. 17:11

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57