Juutalaiset tuntevat olonsa turvallisem-maksi Euroopan konservatiivisessa idässä kuin liberaalisessa lännessä

"Ne jotka uskovat edelleen, että antisemitismi rehottaa erityisesti siellä, missä kansallismieliset oikeistopuolueet ovat saaneet kannatusta, ovat väärässä"

Ulkomaat ti 05.02.2019 23:06
kuva: Daily Wiren artikkeli

Juutalaisvihan lisääntyminen ei suinkaan ole "äärioikeiston" syy, vaan se on seurausta muslimien poikkeuksellisen suuresta maahanmuutosta.

Näin kirjoittaa yhdysvaltalainen amerikanjuutalainen bloggaaja, kirjailija ja konservatiivinen poliittinen aktivisti Pamela Geller ja huomauttaa, että Euroopan harjoittaman muslimiväestön jatkuva kasvattaminen vähentää myönteistä suhtautumista juutalaisiin.

Hän vihjaa islamilaiseen antisemitismiin, johon voi perehtyä Koraaniin tutustumalla.

Maailmanlaajuinen raivoisa antisemitismin kasvu johtuu Gellerin mukaan islamilaiseen juutalaisvihaan perustuvan joukkotuhon normalisoinnista ja hyväksymisestä.

"Juutalaiset pakenevat Euroopasta joukoittain ja aivan syystä. He kantavat yhä suurempaa huolta turvallisuudestaan ​​jokapäiväisten antisemitististen kokemustensa takia."

Pamela Geller ottaa esille Daily Wiren uutisen, jossa kerrotaan Euroopan juutalaisia koskevista tutkimuksista ja viime viikolla kansainvälisen holokaustin muistopäivän jälkeisenä päivänä julkiseen diplomatiaan ja ulkopolitiikkaan erikoistuneessa itsenäisessä tutkimuslaitoksessa, Jerusalemin julkisten asioiden keskuksessa työskentelevän italialais-israelilainen toimittaja, kirjailija ja poliitikko Fiamma Nirensteinin julkaisemasta artikkelista "Holokaustin kieltäminen, dementia ja Israel”.

Nirenstein viittaa artikkelissaan kahteen hiljattain tehtyyn tutkimukseen eurooppalaisista juutalaisista koskien antisemitismiä. Toinen oli CNN:n suorittama kysely 7 000 eurooppalaisen keskuudessa Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Unkarissa, Puolassa ja Ruotsissa. Toinen selvitys puolestaan oli Euroopan unionin juutalaisväestön keskuudessa tekemä tutkimus, joka koski 12 Euroopan unionin jäsenvaltiota ja sen lähes 16 500 juutalaista.

Ensimmäisen kyselyn tulokset osoittavat, että kolmasosa kaikista eurooppalaisista tietää vähän tai ei lainkaan holokaustista, tai he jättävät täysin huomiotta sen olemassaolon.

Esimerkiksi Ranskassa yksi viidestä 18–34-vuotiaista väitti, etteivät he koskaan olleet kuulleet holokaustista! Kuitenkin ikivanhoja juutalaisvastaisia ennakkoluuloja on runsaasti. Yli neljännes eurooppalaisista ajattelee, että juutalaisilla on liikaa vaikutusvaltaa liike-elämässä ja rahoituksen alalla. Yksi viidestä sanoo, että juutalaiset osallistuvat liikaa politiikkaan.

Kolmasosa eurooppalaisista uskoo juutalaisten käyttävän holokaustin muistotilaisuuksia omien kantojensa ja tavoitteidensa edistämiseksi. Ja vaikka 54 prosenttia haastatelluista sanoi, että Israelilla on oikeus olla olemassa, 46 prosenttia heistä kuitenkin kieltää siltä oikeuden. Tämä tarkoittaa siis, että lähes puolet kaikista eurooppalaisista katsoo, että Israelia ei pitäisi edes olla olemassa.

Jos tarkastelemme toista kyselyä, jossa vastaajina olivat eurooppalaiset ​​juutalaiset, huomaamme, että lähes kaikki eurooppalaiset juutalaiset arvioivat antisemitismin maansa suurimmaksi yhteiskunnalliseksi ongelmaksi. 85 prosentille vastaajista yleisimmät antisemitistiset lausunnot, joihin he törmäävät, liittyvät vertailuun, mitä natsit tekivät juutalaisille ja mitä israelilaiset tekevät palestiinalaisille. Tämän lisäksi on syytetty siitä, että juutalaiset käyttävät holokaustia omia tarkoituksiaan varten ja siten Israelin eduksi.

Lähes 90 prosenttia haastatelluista eurooppalaisista juutalaisista ilmoitti kärsineensä jonkin verran väkivaltaa, mukaan lukien uhkaavat ja loukkaavat nettiviestit, puhelut, kommentit ja eleet sekä todelliset fyysiset hyökkäykset. Kolmekymmentä prosenttia heistä tunnisti rikoksen tekijän ”äärimmäisen musliminäkemyksen omaavaksi”, 21 prosenttia poliittisesti vasemmistolaisen mielipiteen kannattajaksi, ja 13 prosenttia oikeistomielistä politiikkaa tukevaksi.

Fiamma Nirensteinin mielestä nämä tulokset osoittavat selvästi ristiriidan antisemitismin ja rasismin kieltämisen ja juutalaisvastaisen mielipiteen kasvun välillä viime vuosina:

"Ne, jotka väittävät uuden rasistisen vaaran liittyvän uusiin 'kansallismielisiin' poliittisiin puolueisiin, tulisi tarkistaa, kuka tai mikä on vastuussa tästä."

Antisemitismin nousua eniten kokeneet juutalaiset (70 prosenttia) asuvat Ranskassa, Belgiassa, Saksassa ja Alankomaissa, jotka ovat kaikki Länsi-Euroopan maita, joissa perinteinen demokratia on vakiintunut. Iso-Britannian juutalaiset - 84 prosenttia - ovat eniten huolestuneita antisemitismistä politiikassa. Iso-Britannia yhdessä Saksan ja Ruotsin kanssa on todistanut myös viimeisten viiden vuoden aikana maastamuuttaneiden juutalaisten määrän lisääntyneen turvallisuussyistä johtuen. Missään näistä maista ei äärioikeisto ole hallitseva.

Puolassa ja Unkarissa sitä vastoin alle puolet heidän juutalaisväestöstään on huolissaan. Unkarissa, jossa Viktor Orbánin oikeistohallitusta epäillään rasismista, antisemitismiä ongelmana pitävien unkarilaisten juutalaisten määrä on merkittävästi vähentynyt.

Nirenstein tiivistääkin:

"Ne jotka uskovat edelleen, että antisemitismi rehottaa erityisesti siellä, missä kansallismieliset oikeistopuolueet ovat saaneet kannatusta, ovat väärässä."

Sen sijaan Euroopan juutalaisia uhkaa tällä hetkellä eniten äärivasemmiston ja muslimien antisemitismin myrkyllinen yhdistelmä. Usein, vaikkakaan ei aina, äärivasemmistolainen antisemitismi naamioituu antisionismiksi eli Israelin vastaisuudeksi.

Fiamma Nirensteinin mukaan analysoimalla tämän tutkimuksen muita tietoja, päädymme siihen johtopäätökseen, että antisemitismiä vastaan ei pidä pelkästään taistella holokaustimuistojuhlilla tai järjestämällä koulujen kursseja ja pyhiinvaelluksia; vaan ennen kaikkea vaatimalla Euroopan unionin sisällä Israelia koskevien hirvittävien valherakennelmien lopettamista.

Nirenstein muistuttaa lisäksi useimpien eurooppalaisten koulujen ja yliopistojen opettavan edelleen Israelin historiaa "eurooppalaisen kolonialismin jatkumona", jossa palestiinalaiset ovat "pahojen" juutalaisten miehittämiä ja riistämiä, jotka harjoittavat apartheidia tai jopa kansanmurhaa.

"Antisemitismia lietsotaan entisestään, kun YK:n kulttuurijärjestö UNESCO toteaa Jerusalemin olevan nykyään juutalaisten miehittämä muslimien kaupunki, ja se vaatii edelleen Palestiinan valtion perustamista samalla lihotettaen palestiinalaishallinnon kassaa. Sillä välin palestiinalaishallinto käyttää seitsemän prosenttia vuotuisesta talousarviostaan ​​palkkojen maksamiseksi vangituille terroristeille ja heidän hyökkäyksissään kuolleiden terroristien perheille", Nirenstein selvittää.

Hänen mielestä perinteiset antisemitismin-vastaiset keinot eivät tehoa, kun kulttuurifoorumit yhtyvät väitteisiin, joiden mukaan palestiinalaiset ovat juutalaisten uhreja, ”aivan kuten juutalaiset olivat natsien uhreja”.

"Tällaisista perättömistä tiedoista pitää tehdä loppu kouluissa ja lehdissä, joissa on vuosien ajan levitetty tällaisia ​​vääristeltyjä tietoja", hän vaatii.

Niitä, jotka eivät vieläkään ymmärrä, hän kehottaa tutustumaan kulttuuriseen taustaan, jossa kieltäydytään tekemästä rauhaa Israelin kanssa - Mahmoud Abbasin puheisiin ja palestiinalaislasten käyttämiin koulukirjoihin, jotka sisältävät pilakuvia Israelin sotilaista kyömynenäisinä, pitelemässä ohjuksia ja Daavidin tähdillä koristeltuina.

Nirenstein ottaa kantaa myös Britannian työväen puolueen johtaja Jeremy Corbynin vaatimuksiin saada sananvapauden nimissä ylistää Hamasia ja kutsua Hizbullahia ”veljikseen”.

"Hän osoittaa olevansa mieltynyt terroristeihin ja heidän antisemitistisille opeilleen. Hän omaksuu Israelin osalta tällä hetkellä vallitsevan laajalle levinneen tietämättömyyden ja käyttää sitä saadakseen henkilökohtaista poliittista hyötyä."

Nirenstein pitää tällaista sivistymättömyyttä ja tietämättömyyttä Israelista erityisen pilkallisena kansainvälisen holokaustin muistopäivänä, kun muistamme kuusi miljoonaa murhattua juutalaista.

"Auschwitzissa tapahtuneen muistamisen lisäksi on tärkeää kertoa totuus Israelista kouluissa ja televisiossa", hän painottaa.

CNN:n ja Euroopan unionin tutkimukset vastaavat Joint Distribution Committee’s International Center for Community Developmentin tutkimusta, jossa tutkittiin 893 eurooppalaista juutalaista johtajaa, ja jota toimittaja ja kommentaattori Evelyn Gordon käsitteli marraskuussa.

Kuten Gordon huomauttaa, antisemitistiset mielialat eroavat jyrkästi niiden juutalaisten välillä, joiden kerrottiin asuvan Itä-Euroopan yleisesti oikeistomielisemmissä maissa, ja toisaalta taas enemmän vasemmalle suuntautuneissa Länsi-Euroopan maissa:

Itäisissä maissa huimat 96 prosenttia vastaajista tunsi olonsa turvalliseksi, kun taas vain neljä prosenttia koki turvattomuutta. Lännessä vastaavat prosentit olivat 76 ja 24 prosenttia.

Niissä maissa - joita syytetään rutiininomaisesti antisemitismistä ja fasistisista hallituksista kuten Puolassa, Unkarissa ja Romaniassa - juutalaisvastaajat tunsivat olonsa 20 prosenttia turvallisemmaksi kuin liberaaleissa maissa, kuten Ranskassa ja Saksassa.

Monet Itä-Euroopassa viime aikoina valta-asemaan nousseet kansallismieliset johtajat ovat lisäksi erottuneet edukseen heidän Israelin kanssa vaalimiensa vahvojen diplomaatti- ja turvallisuussuhteiden ansiosta. Esimerkiksi Unkarin Viktor Orbánilla on ollut erittäin sydämelliset suhteet Israelin pääministeri Benjamin Netanyahuun.


 

Tytti Salenius ti 05.02. 23:06

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot