Kokkolalainen koulu yritti pakottaa oppilaita katsomaan homoerotiikkaa

Jos oppilas lintsaa elokuvan katsomisesta, katsotaan se luvattomaksi poissaoloksi. Sen lisäksi oppilasta uhkaa 10 euron "sakko"

Kotimaa ti 22.01.2019 22:15
Koulun rehtori Cecilia Hägglund-Nygård

"Kokkolassa on noussut pienoinen maakuntakohu, kun paikallisen lukion oppilaita pakotettiin katsomaan sakon uhalla homoerotiikkaa", kertoo PT-media.

Koulun rehtori väitti, että kyse olisi "suvaitsevaisuusopetuksesta", jolla hänen mukaansa "yritettäisiin tavoitella ymmärrystä seksuaalivähemmistöjä kohtaan". Koulun toiminta alkaa etäisesti muistuttaa kommunistisesta Kiinasta tuttuja uudelleenkoulutusleirejä.

Yle Svenskanin mukaan Kokkolan ruotsinkielinen lukio hankki hiljattain elokuvan nimeltä ”Call me by your name” Kokkolan elokuvateatteriin kaupungin "tasa-arvo"-ryhmän aloitteesta.

Hankintapäätökseen on täytynyt liittyä myös päätös siitä, että homoerotiikan ja -propagandan näyttäminen olisi sopivaa 16-18-vuotiaille nuorukaisille.

Kun oli elokuvan katsomisen aika, sitä säestettiin kahdella uhkauksella: Jos oppilas lintsaa elokuvan katsomisesta, katsotaan se luvattomaksi poissaoloksi. Sen päälle oppilas joutuisi maksamaan 10 euron "sakon", kirjoittaa PT-media.

Yle Svenskanin artikkelista ei käy ilmi mihin tämä sakko perustuu - lakiin vai paikallisen seta-osaston kahvirahaston tukemiseen.

Elokuva kertoo kahden nuoren miehen, 24- ja 17- vuotiaiden nuorukaisten homoilusta. Siinä ei näytetä varsinaisesti akteja, mutta elokuva sisältää paljon kohtauksia, jotka aiheuttavat useimmille katsojille fyysistä pahoinvointia. Koko elokuvan teema on useille luonnollisesti hyvin vastenmielinen.

Monet lukion oppilaista kieltäytyivät katsomasta Kokkolalaisen koulun verorahoilla hankkimaa homonäytelmää. Toistakymmentä nuorukaista vetosi mm. uskonnollisiin syihin. Lisäksi useat sanoivat, etteivät halua katsoa tällaisia elokuvia koulunsa pakottamina.

Koulun rehtori inttää Yle Svenskanille, että kyse olisi ollut "kauniista sadusta kahden miehen välillä", vaikka "elokuvasta" monille jää mieleen vanhemman miehen kalsareiden nuuhkinnat ja muut visuaalisesti vastenmieliset kohtaukset.

Sosiaalisessa mediassa ihmetellään, onko tämän kokkolalaisen lukion rehtori ollenkaan tehtäviensä tasalla? Onko lukion rehtorilla oikeus käyttää niukkoja verovaroja tällaisen uuskommunistisen propagandan tuputtamiseen opiskelijoille?

 

Jukka Rahkonen ti 22.01. 22:15

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Valheiden verkko

Klo 10:04.

Laura Huhtasaari

Keskusjohtoisuus ei ole ratkaisu

ti 07.07. 20:43

Henna Kajava

Rasismiin auttaa ainoastaan tiukka maahanmuuttopolitiikka

pe 03.07. 18:41

Tapio Puolimatka

Hermostuiko Seta uuden kirjani paljastuksista?

ke 01.07. 23:07

Juha Ahvio

Vaatiiko evankeliumi tukemaan marxilaista vallankumousta?

ke 01.07. 23:05

videot