Facebook poisti oululaispoliitikko Jenna Simulan poliitikkosivun

"Facebook pyrkii mielestäni vaikuttamaan tuleviin eduskuntavaaleihin. Sivistyneessä yhteiskunnassa vaikeistakin aiheista tulee voida käydä kriittistä ja avointa keskustelua"

Kotimaa su 09.12.2018 00:17

Perussuomalaisten oululaisvaltuutettu Jenna Simulan poliitikkosivu on poistettu Facebookista perjantai-iltana. Hän on ottanut kantaa viime päivinä sosiaalisessa mediassa Oulussa tapahtuneisiin seksuaalirikoksiin ja kritisoinut Suomen poliittisen johdon toimettomuutta asiassa. Päivityksillään Simula on tavoittanut muutamassa vuorokaudessa pelkästään Facebookissa lähes 400 000 ihmistä. Toistaiseksi ei ole tiedossa muita suomalaisvaikuttajia, joilta poliitikkosivu olisi poistettu. Simulan sivulla oli poistohetkellä reilu 4000 tykkääjää.

- Olen suunnannut kritiikin terävimmän kärjen viime vuosina harjoitettuun löysään maahanmuuttopolitiikkaan, joka on nähdäkseni johtanut koko Suomea järkyttäneisiin tapahtumiin Oulussa, Simula kertoo tekemistään päivityksistä, jotka johtivat lopulta koko sivun poistamiseen.

Facebook perustelee sivun poistamista yhteisönormeillaan, joita Simulan katsotaan rikkoneen tuottamallaan sisällöllä. Simula sai perjantai-iltana Facebookilta ilmoituksen, jonka mukaan he katsovat hänen tekemiensä päivitysten olevan vihapuhetta.

- Facebook pyrkii mielestäni vaikuttamaan tuleviin eduskuntavaaleihin. Sivistyneessä yhteiskunnassa vaikeistakin aiheista tulee voida käydä kriittistä ja avointa keskustelua. Mielipiteenvapauden kaventaminen johtaa yhteiskunnan polarisoitumiseen, Simula toteaa.

Viimeisin Simulan poistettu päivitys ennen koko sivun katoamista koski poliisin lapsille ja heidän vanhemmilleen kohdentamaa tiedotetta. Poliisi tiedotti viime tiistaina lapsia ja heidän vanhempiaan ulkomaalaistaustaisista miehistä, jotka yrittävät päästä kontaktiin alaikäisten kanssa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Simulan päivitystä oli jaettu lähes 5000 kertaa, ja se ehti tavoittaa satojatuhansia suomalaisia.

- Kulttuurierot tänne tulleiden turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten välillä ovat niin valtavat, että mielestäni sitä olisi ollut syytä tähdentää lapsille ja heidän vanhemmilleen jo ennen, kuin tällaista pääsee tapahtumaan, Simula huomauttaa.

Viime aikoina Facebook on asettanut käyttökieltoon useita Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden profiileja ympäri Suomen. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon päivityksiä jakaneille on myös jaettu sekä varoituksia, että eri mittaisia käyttökieltoja palvelusta. Sivua ei kuitenkaan ole vielä aiemmin poistettu yhdeltäkään suomalaispoliitikolta.

Oululainen Jenna Simula toimii kaupunginvaltuuston lisäksi myös kaupungin- ja maakuntahallituksessa sekä kansanedustaja Olli Immosen avustajana. Perussuomalaiset ovat asettaneet Simulan eduskuntavaaliehdokkaaksi Oulun vaalipiirissä.

 

EDIT 9.12. 11:15 Jennan sivut on toistaiseksi palautettu, mutta koska muitakin "vihapuhe"-ilmiantoja on vielä jonossa ja tarkastettavana, saattaa sivut poistua uudelleen. "vihapuhe"-käsite on tarkoituksella epämääräinen ja sen tarkoitus on vain estää avoin keskustelu yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista.

 

Jukka Rahkonen su 09.12. 00:17

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot