Blogi: Mikko Paunio, la 05.08.2017 13:36

Miksi vain Laura Huhtasaaren oudot maailmankuvakäsitykset kiinnostavat mediaa?

YLE ja IS riensivät heti kertomaan, että tuleva perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on yhdysvaltalaisten kreationistien tapainen tieteellisen maailmankuvan hylännyt ääriuskonnollinen ehdokas ja "hihhuli".

Ainakaan tästä Demokraatti-lehden haastattelusta ei tällaista käsitystä voi saada. https://demokraatti.fi/ps-edustaja-laura-huhtasaari-perui-heti-puheensa-en-aio-olla-mykka-jukkapalmu/

Albert Einstein kuuluisassa vastaväitteessään Nils Bohrin kvanttifysiikkokoulukunnalle totesi, "ettei Jumala heitä arpanoppaa." Tätä lausahdusta on tulkittu siten, että Einstein olisi ollut eräänlainen panteisti, joka uskoi kaikkeutta johdateltavan ja että jopa kvanttifyysikoidenkin partikkelien liikkeet noudattavat viime kädessä todennäköisyyksien sijaan deterministisiä lainalaisuuksia.

Einsteinin maailmankuva lienee ollut kuitenkin vähemmän uskonnollinen kuin Laura Huhtasaaren, mutta Einsteinin lausahdus oikeuttaa Huhtasaaren käsitykset siitä, että uskonnollisen maailmankuvan omaavat tutkijat voivat omata tieteellisen maailmankuvan.

Toinen outo punavihreän median käsitys tuntuu olevan, että Charles Darwinin evoluutioteoriaan tulisi suhtautua kuten fundamentalistiset uskonnolliset yhteisöt suhtautuvat omaan uskontoonsa, eli että kaikki mitä on pyhissä teksteissä kirjoitettu on totta.

Evoluutioteoriaa on Darwinin havaintojen ja ajatusten jälkeen kehitetty lukuisten tutkijoiden toimesta vastaamaan paremmin todellisuutta. Harvardin yliopiston edesmenneen vasemmistolaisen paleontologin Stephen Gouldin nykäyksittäin etenevä käsitys evoluutiosta on esimerkki tieteellisen diskurssin jatkumisesta Darwinin luomassa viitekehityksessä.

Kiinnostavaa tässä yhteydessä on tehdä havainto, että Stephen Gouldin "Non-overlapping magisteria" NOMA-ajattelu erottaa uskonnon ja tieteen roolit toisistaan ja hänen mukaansa luonnontieteen verkko eli magisterium kattaa empiirisen alueen kun taas uskonnon magisterium kattaa perimmäiseen merkitykseen ja moraaliseen arvoon liittyvät kysymykset. Tiede käsittelee havaittavaa kaikkeutta ja sen osia (tosiasiat) ja miksi se toimii tällä tavalla (teoriat) kun uskonto keskittyy arvokäsityksiin.

Kiinnostavaa on myös havaita, että tämän hetken ehkä kuuluisin ateisti eläintieteilijä Richard Dawkins on voimakkaasti kritisoinut Gouldin NOMA-ajattelua epärationaalisena. Ehkäpä vielä kiinnostavampaa on, että Dawkins on voimakkaan dogmaattisesti ottanut kantaa ilmastonmuutoskeskusteluun pitäen ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta vaarallisena ja täydellisesti todistettuna, vaikka tuhannet fyysikot, geologit ym. pitävät alarmistista käsitystä ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen turmiollisuudesta huuhaana.

Pidän virallista satelliittihavainoin maapallon lämpötilaa mittausta johtavaa John Christyä eläintieteilijä Dawkinsiin verrattuna enemmän sitoutuneen empiirisen todellisuuden objektiiviseen tarkasteluun, vaikka Christy tunnustaa olevansa kristitty. John Christy pitää ilmastonmuutosuhkakuvia liioiteltuina.

Niin tai näin, mutta nyt presidentin vaalien saatua lisäpotkua Huhtasaaren ilmoittautumisesta kisaan ja kun hän heti saa tätä punavihreän lehdistön odotettua kuraa niskaan, ei voi kuin taas ihmetellä tätä touhua.

Vihreiden keskuudessa laajalti omaksutut esoteeriset huuhaa käsitykset olevaisen luonteesta on lähes kokonaan lakaistu maton alle totuusmediassa viime vuosikymmeninä!

YLE-leaksin Kesä Steiner hahmo taitaa olla ainoa YLE:n koskaan esittämä viittaus huuhaan rehottamisesta vihreiden keskuudessa. Vihreiden Ruohonjuuri kauppa saa myydä trendikästä huuhataan ilman, että sen mainontaan puututaan juuri lainkaan. Muistan erään ainoan kerran siihen puututun, kun Ruohonjuuressa myytiin kännykkäsäteilyltä suojaavaa koteloa, tietenkin kovaan hintaan.

Hippien okkultistiset ja esoteeriset harrastukset edelsivät vihreän puolueen syntyä ja vihreä ydinrengas eli Pyhä Perhe eli Heidi Hautala, Pekka Haavisto, Pekka Sauri ja Osmo Soininvaara on 75 %:sti ammentanut elämänfilosofiaansa okkultismista ja esoteerisesta huuhaasta joko alkuperäisestä teosofiasta tai siitä johdetusta steiner-huuhaasta. http://www.steinerkoulu.fi/bank_files/stk-2008-2_MARTTINEN%20IRMA_Pekka%20Haavisto,%20Erilaisia%20kouluja%20tarvitaan.pdf

Steinerin tekstit ovat totaalista huuhaata http://www.skepsis.fi/lehti/2001/2001-3erva.html ja itse kiinnostuin Steinerin ajatuksista, kun tein 1980-luvulla väitöskirjaani rokotusmyöntyvyydestä. Steiner oli vakuuttunut, että lapsia ennen rokotuksia miljoonia vuosittain tappanut tuhkarokko http://www.duodecimlehti.fi/duo13540 on välttämättä sairastettava lapsena, jotta sielunvaellus toimii. Steinerin tekstit ovat jyrkän rasistisia juurirotuoppeineen ja aivan uskomattoman typerää huuhaata ja Kolmannessa Valtakunnassa kolmannes sisärenkaasta oli näistä ajatuksista hyvin kiinnostuneita. Heidän keskushahmonsa oli Hitlerin sijainen Rudolph Hess. Hessin piiri oli myöhemmin perustamassa Saksan vihreitä yhdessä marxismiin pettyneiden uusvasemmistolaisten kanssa 1979 Offenbachissa. http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220951-kuva-jonka-maailman-vihreat-haluaisivat-havittaa

Jokainen voi tykönänsä tästä linkistä, jossa vielä vähän jopa puolustellaan Steineria eikä mm. kerrota hänen rasismistaan ja juurirotuopeistaan, tutustua tähän aivan sekopäiseen steinerilaiseen maailmankuvaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner

Ode taitaa olla ainoa Pyhästä Perheestä, joka ei maailmankuvaansa huuhaahan ole perustanut.

Muistan vielä elävästi, kuinka pikkupoikana kävimme painattamassa lehteämme tämän alkuviherjengin Syndicate Press-nimisessä luolassa lähellä Hautalan ja Haavistonkin pyörittämää Kasvisravintolaa Laivanvarustajankadulla Etelä-Helsingissä.

Kasvisravintolan mainoksetkin taidettiin painaa tuossa hippiluolassa ja siellä piti myös kotia Energiapoliittinen yhdistys vaihtoehto ydinvoimalle (EVY), jossa kävi risti-istumassa kokouksia kaiketi hashiskäryisessä sisäilmassa eräs toinen nykyisistä presidentin vaalien ehdokkaista nimittäin KEPU:n Matti Vanhanen. Matti Vanhanen kuului 1980-luvulla EVY:n hallitukseen. Myös ydinvoiman vastaisia pamfletteja painettiin tuossa luolassa.

Muistan Heidi Hautalaa kurnutetun pari kertaa Ilta-Sanomissa esoteerisista harrastuksistaan. Ensimmäinen kerta oli, kun hän oli Ultra-lehden joka vuotisten huuhaapäivien pääpuhuja joskus 1990-luvun alkupuolella ja toisen kerran, kun onneton Ilta-Sanomien toimittaja kertoi hänen olevan steineristi. Toimittaja sai kuulla kunniansa, koska Hautala ei ole ollut steineristi, vaan on ollut uskollinen maailman erään kuuluisimman huijarin Madame Blavatskyn teosofiselle "viisaudelle". Hautala jätti tämän jälkimmäisen tietenkin kertomatta suurelle yleisölle vastineessaan IS:ssa.

Pekka Haaviston huuhaa-ajattelu ja munchhausenmaiset käsitykset itsestään, joilla hän on ansainnut omaisuuksia, ei ole toistaiseksi totuusmediaa juuri kiinnostanut. http://beta.oikeamedia.com/o1-23939

Kaikki muut ehdokkaat läpivalaistaan lapsuudesta alkaen, mutta Pekka saa jatkuvaa suojaa omilta vihreän puolueen toimitsijoilta hups toimittajilta.

Odotan innolla, että Laura Huhtasaari - vaikkakin on kristitty - ei tällä kertaa kääntäisi poskeaan, vaan iskisi oikeutetusti takaisin.

Jaa tätä blogia, jotta Oikea Media saa lisää tunnettuutta suomalaisten keskuudessa.

Mikko Paunio la 05.08. 13:36

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Valtamedia joutuu nyt myöntämään, että USA:lla on muistisairas presidentti

la 10.02. 14:04

Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee - Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan

su 28.01. 09:46

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa - FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

la 27.01. 13:59

The ghost gang of Davos envisions eternal world power

ti 23.01. 07:36

Oula Silvennoinen EI ole Helsingin yliopiston penaalin terävin kynä

su 21.01. 15:04

Davosin haamujengi tähtää ikuiseen maailmanvaltaan

la 20.01. 10:31

Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset

to 11.01. 16:52

YK yrittää tuhota kansallisvaltiot GCM-pakolaissopimuksella - USA räjähdyspisteessä laittoman maahanmuuton vuoksi

to 04.01. 18:32

Somalien sisällissota Ruotsissa - Helsingin Sanomat vaikeni kirja-arvostelussaan sodan etnisestä taustasta

la 30.12. 14:42

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44