Blogi: Vieraskynä , su 07.05.2017 08:58

Taloudellinen itsenäisyys

Milloin virallinen Suomi herää lopullisesti globaalista ruususen unestaan huomaamaan että historia ei ole sittenkään loppunut? Viittaan tässä Francis Fukuyaman kuuluisaan väitteeseen jonka mukaan läntinen liberaali-demokratia osoittautui voittajaksi ideologioiden liigassa, kun Neuvostoliitto hajosi -80 luvun lopussa. Mutta väite osoittautui epätodeksi viimeistään Ukrainan kriisin pamahtaessa päin näköä kolmisen vuotta sitten.

Kriisi lienee vain oireellinen, pinnan alla on kytenyt jo pitkään ja nyt näyttää siltä että vastakkainasettelu on entistä jyrkempi, tosin vaikeampi hahmottaa. Puhtaasti geopoliittinen näkökulma tai perinteinen kommunismi vs. kapitalismi asetelma ei toimi enää selityksenä vastakkainasettelulle, rintamalinjat tuntuvat muunlaisilta. Oikeisto ei ole enää sitä mitä se on ollut joskus, eikä myöskään vasemmisto. Välillä tuntuu siltä että kumpikin puoli puhaltaa yhteiseen hiileen: halpatyövoimaa on tuotettu maahamme vasemmiston suosiollisella avustuksella, suomalaisen työväenluokan vahingoksi. Vasemmistolle on osoittautunut tärkeämmäksi vaalia ja edistää globaalia tasa-arvoa kuin ajaa äänestäjiensä etua. Mutta ehkä puna-vihreät toivovat että tämä ongelma häviää viimeistään silloin kun maahanmuuttaja-massat vahvistuvat siinä määrin että saavat omat edustajansa vallan kahvaan? Ja silloin suomalaisesta työväenluokasta tulee paarialuokka omassa maassaan, myös niitten puolueitten avustamana jotka ovat kasvattaneet polittisen voimansa työväestön avulla

Väitän että tämä prosessi on täysin tietoista, joskin kulissien takaista, toimintaa. Olen keskustellut eräänkin maahanmuuttajan kanssa joka ei osannut sanaakaan suomea ja silti miehelle oli myönnetty Suomen kansalaisuus. Uskon että tämmöisillä toimilla pyritään vain kasvattamaan tiettyjen puolueiden äänestäjäkuntaa, onhan selvää että harvempi maahanmuuttajista äänestää persuja. Parlamentaarista demokratiaa siis hyödynnetään varsin epä-demokraattisella tavalla. Ehkä niinsanotut demokraattiset instituutiot ovatkin olemassa vain estääkseen aidon demokratian toteutumisen?

Mutta palatakseni rajalinjoihin, yksi helppo tapa hahmottaa vastakkainasettelua on globaalit vs. kansallismieliset. Ei ehkä täysin kohdillaan, mutta riittävän tarkka jotta saadaan hieman valoa ongelmaan. Koko idea historian loppumisesta pyrki häivyttämään kilpailevien ideologioiden lisäksi myös kansallisvaltion käsitteen, siirtämään sen pysyvästi historian roskakoriin. Jotta seuraavat sukupolvet kadottaisivat kansallisen identiteettinsä ja saisivat tilalle jotain muuta, eurooppalaisen, maailmankansalaisen identiteetin. Kuten Alexander Stubb(ylpeänä?) totesi julkisesti olevansa enemmän eurooppalainen kuin suomalainen

Mikäli prosessi saavuttaa päämääränsä niin globalistien hellimät käenpoikaset tunkevat omat poikaset pesästä ja silloin ne jotka haluavat pitää kiinni identiteetistään eivät ole enää kansalaisia. Tästä eräskin toimittaja kirjoitti näin: "Nykyisin kansalaisuus ei ole itseisarvo, se ansaitaan." Ansaitaan luopumalla identiteetistään. Kuitenkin, koska on käynyt ilmeiseksi että historia ei loppunutkaan, niin globalisaatio on viemässä meitä törmäyskurssille sillä kaikki eivät halua omaksua uutta identiteettiä. Ei vaikka henkilökohtainen hyvinvointi kärsisi siitä. Monille identiteetistään luopuminen on liian kova hinta hyvinvoinnista. Ehkä globalistit eivät osanneet riittävästi huomioida tämänkaltaisia tekijöitä rajatonta maailmaa visioidessaan?

Miksi sitten globalismille on niin olennaisen tärkeää että ihmiset saadaan luopumaan alkuperäisistä identiteeteistään? Ehkä pienen vihjeen taustalla vaikuttaviin tekijöihin tarjoaa tämä hivenen muokkaamani lainaus Naomi Kleinin teoksesta Tuhokapitalismin nousu: "Jotta luotaisiin uusia mahdollisuuksia yhdysvaltalaisille yrityksille on pakko vauhdittaa eräiden avainsektorien yksityistämistä, muun muassa energian, vesihuollon, liikenteen ja tietoliikenteen."(Tuhokapitalismin nousu, s.301). Kuulostaako tutulta? Mistähän Esko Aho, Anne Berner ja kumppanit ovat oppinsa ammentaneet?

Valtioiden rooli läntisessä sfäärissä on hiljaa ja huomaamatta hämärtynyt juuri siksi jotta kyettäisiin kasvattamaan markkinoita. Pikkuhiljaa tuo rooli on kutistumassa globaalin taloudellisen eliitin vahtikoiraksi, jotta pystyttäisiin estämään globaalille tasaarvolle(lue: globaaleille markkinoille) haitallisten ideologioiden leviäminen. Suomestakin pitäisi synnyttää yhteiskunta josta suomalainen identiteetti on kitketty pois, jotta lopulta syntyisi tuo demokratian ja globaalin tasa-arvon ihanne joka kykenisi integroitumaan entistäkin syvemmin globaaliin talouteen. Sillä kuten Bill Clintonkin aikoinaan totesi vaalikampanjansa aikana: "It´s the economy, stupid", niin kysymys on todellakin puhtaasti taloudellinen

Kansallisvaltiot ovat esteitä maailmanlaajuiselle taloudelliselle kasvulle. Ja syy kaikkiin näihin epäpyhiin alliansseihin on se että liberaalit ideologiat ovat tehokas savuverho korporaatioiden pyrkimyksille, ja toisaalta liberaalien strategiat onnistuessaan myös hyödyttävät maailmantaloutta, levittämällä markkinoita ja pienentäen tuotantokustannuksia, siten kasvattaen voittomarginaaleja. Mutta ehkä olennaisin ja ratkaisevin tekijä rajojen hämärtymisessä on kuitenkin ollut siirtyminen reaalitaloudesta virtuaaliseen finanssitalouteen. Toisin sanoen työläisen kätten työ ei enää tuo kaivattua lisäarvoa, sen synnyttää lainoitus. Suomeksi sanottuna koronkiskonta. Siten monet valtiot on saatu sidottua velkataakkaan josta ne eivät koskaan kykene selviytymään. Kreikka on vain yksi esimerkki siitä. On turha kuvitella etteikö Suomi voisi päätyä samaan jamaan

Paljon puhutaan Suomen talouden ongelmista ja pohditaan erilaisia selviytymismekanismeja mutta harvoin, jos koskaan, näkee missään käsiteltävän itse perusongelmaa, taloudellisen itsenäisyyden puutetta. Suomen liikkumavara taloudellisissa kysymyksissä on pieni ja meistä onkin tullut monen muun valtion tavoin pelkkä ajopuu maailmanmarkkinoilla. Ja virta tuntuu olevan niin vahva että harvempi edes uskaltaa ajatella rannalle luovimista. Mutta mitäs jos mutkan takana onkin se viimeinen putous josta ei enää selvitä?

Tässä tarvittaisiinkin nyt sitä kuuluisaa talvisodan henkeä niitten keskuudessa jotka päättävät Suomen tulevaisuudesta. Sitä talvisodan henkeä ja aitoa kansallista heräämistä joka vie rohkeisiin ja maallemme tulevaisuuden lupaaviin päätöksiin, ja ennenkaikkea taloudelliseen itsenäisyyteen. Sillä muutoin taloutemme pyörii kehää päättäjiemme taistellessa tuulimyllyjä vastaan, ja lisäksi paljon oleellisempaa on se että ei voi olla itsenäisyyttä ilman taloudellista riippumattomuutta. Toki, käytännössä Suomessa itsenäisyydellä on yleensä viitattu itsenäisyyteen Venäjästä. Mutta kahleet kuin kahleet. Mielestäni on jokseenkin valheellista väittää tämänpäivän Suomen olevan itsenäinen, sillä samalla kun Suomen itsenäisyyden satavuotis-päivä lähestyy, niin itsenäisyytemme kapenee koko ajan pelottavaa vauhtia. En väitä että mitään täydellistä itsenäisyyttä edes olisi olemassa. Mutta säilyttääksemme kansallisen identiteettimme tarvitsemme huomattavasti enemmän liikkumavaraa, termi joka olisikin sopivan pyöreä ja kätevä eufemismi käsitteelle "itsenäisyys". Sehän on sana joka varmaan maistuu jo vähän väljähtäneeltä joittenkin suissa? Mielestäni ainoa tie tästä eteenpäin on globalismin hylkääminen ja paluu suurempaan kansalliseen itsemääräämisoikeuteen, jotta niiden jotka maksoivat aikoinaan niin kovin kalliin hinnan Suomea puolustaessaan ei tarvitsisi jälleen kerran kääntyä haudoissaan. Sillä historia ei ole päättynyt.

 

Lukijan kirjoitus: Ahti Valkeapää.

 

Vieraskynä su 07.05. 08:58

Vieraskynä

Oikean Median vieraskynä -blogiin poimitaan mielenkiintoisia kirjoituksia henkilöiltä, jotka kirjoittavat harvemmin tai eivät voi omalla nimellään kirjoittaa valitsemistaan aiheista.

tuoreimmat

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12. 22:32

Avoin kirje Suomen medialle

su 26.11. 21:40

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Covid tarinani 2020-2022

ke 09.03. 00:04

Tapio Puolimatka Jyväskylässä 23.1. 2022: "Ihmisyyden halventaminen terveysuskonnon nimissä"

su 30.01. 15:29

Youtubesta sensuroitu Tapio Puolimatkan video

su 23.01. 12:51

Miksi en toistaiseksi ota koronarokotetta?

to 16.12. 00:39

IHMELÄÄKE IVERMEKTIININ HOITO-OHJEET KORONAAN VIHDOIN SUOMEKSI

to 18.11. 22:46

Ihmelääke ivermektiini, eli kuinka THL:n ohjeet tekivät minusta salaliitto-teoreetikon

su 07.11. 21:44

Uusi Suomi sensuroi jälleen: dosentti Malisen ja kirurgian erikoislääkäri Elomaan kirjoitus katosi

ke 27.10. 17:24

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44