Blogi: Heikki Porkka, pe 02.04.2021 13:47

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisessa kulminoituu poliittisen eliitin patologinen sananvapauden vastaisuus

 

(patologinen = sairaalloinen)

Sananvapaus on länsimaisen demokratian toteutumisen ehdoton edellytys. Valtio, jossa sananvapautta rajoitetaan poliittisen johdon toimesta, on totalitaristinen valtio tai matkalla totalitarismiin.

Sanna Marinin (sdp) johtama punavihreä hallitus on kokenut viime aikoina takaiskun toisensa jälkeen. Viimeisin raju epäonnistuminen nähtiin liikkumisrajoituksia koskeneen lakiesityksen perustuslakivaliokunnalta saaman tyrmäysiskun myötä

Marinin hallituksella on suuri ja tuhottoman kallis avustajakunta, mutta siitä huolimatta (tai siitä johtuen) tiedotustoiminta on sekavaa ja ristiriitaista sen lisäksi, että lainvalmistelu on järisyttävän heikolla tasolla.

Ylimieliseltä ja omahyväiseltä vaikuttava pääministeri puhuu kuin pätkivä perämoottori, jonka lisäksi hän välttelee toistuvasti vastaamasta selkeästi kysymyksiin, jotka kokee epämiellyttäviksi tai ideologiansa vastaisiksi. Viime viikkoina on ollut nähtävissä, että myös valtamediassa on vihdoin oivallettu, että sukupuoli (nainen) ja ikä (nuoruus) eivät tee henkilöstä pelastavaksi sankariksi kelpaavaa palvonnan kohdetta.

Marinin hallituksen viimeisin hyökkäys demokraattisen valtion peruspilareita vastaan kohdistuu sananvapauteen. Aiempia, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen kannalta varsin kyseenalaisia toimia ovat olleet muun muassa kuntavaalien siirto sekä yritys rajoittaa kansalaisten liikkumisvapautta.

Sananvapauden vastaisen toiminnan osalta on kyse valtiovarainministeriön ja oikeusministeriön toimeksiannosta toteutetusta ”kansalaispaneelista”, joka on tehnyt 25 konkreettista toimenpide-esitystä vihapuheen ja maalittamisen ehkäisyyn.

Erityisen absurdin asiasta tekee se, että toisin kuin luulisi, sananvapautta käsitelleen kansalaispaneelin työn tuloksena syntyneet toimenpide-esitykset viittaavat vahvasti kaipuuseen DDR - tyyppistä yhteiskuntaa kohtaan, etääntymiseen länsimaisen yhteiskunnan aidosta vapauden käsityksestä.

Kuten tunnettua, Neuvostoliitossa ja DDR:ssä ilmiantokulttuuri kukoisti jopa perhepiirissä. Kansalaispaneelin kaikkiin toimenpide-esityksiin voi tutustua tämän linkin kautta

Kansalaispaneelin toimenpide-esitykset vastaanottanut kuntaministeri Sirpa Paatero (sdp) oli innoissaan ja myötämielinen esitystä kohtaan

Paatero on ministeri, joka sai potkut ministerin tehtävästä Antti Rinteen hallituksessa, mutta nousi jälleen ministeriksi Sanna Marinin vaihduttua Paateron tavoin potkut saaneen Rinteen paikalle pääministeriksi ja sittemmin sdp:n puheenjohtajaksi.

Suomi-demokratiassa (not) kaikki on mahdollista, jos omaat sopivan puoluekirjan (sdp). Hämmästyttävää on, että demareilla on edelleen lähes 20 prosentin kannatus suomalaisten keskuudessa.

Ikään kuin jatko-osana sananvapauden rajoittamiseen tähtäävän kansalaispaneelin toiminnalle, kertoi perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen twitterissä ja facebookissa saaneensa jälleen syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteen takana on, kukas muu kuin sananvapauden vastaisen taistelun keihäänkärki, kansallisten ”persuntappotalkoiden” äitihahmo, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen. Kyseessä on Tynkkysen kohdalla jo kolmas syyte.

Tynkkysen lisäksi Toiviaisen toisena erityismaalitauluna on ollut kristillisdemokraattien Päivi Räsänen

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisen kohdalla on syytä tiedostaa, että hän on punavihreitä poliitikkoja miellyttävä kokoomuksen täsmävalinta tehtäväänsä.

Toiviainen nimitettiin valtakunnansyyttäjäksi kokoomustaustaisen presidentti Sauli Niinistön toimesta Juha Sipilän (kesk) pääministerikaudella, kun oikeusministerinä istui Antti Häkkänen (kok). Kokoomuksessa tiedettiin ennakolta (esimerkki 1, esimerkki 2), että Toiviainen on erityisen innokas aidon länsimaisen sananvapauden vastustaja.

Tässä kohdin on hyvä ymmärtää, että jokainen sananvapautta vastustava henkilö on automaattisesti myös aidon vapauden vastustaja. Tarkoitan nimenomaan perinteisen länsimaisen sivistysyhteiskunnan vapauskäsitystä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on syyttänyt valtakunnansyyttäjää harhaanjohtamisesta kyseenalaistaen Toiviaisen toimet toteamalla, että ”on perusteltua kysyä, käyttääkö Toiviainen asemaansa poliittiseen aktivismiin, esittääkö hän paikkansapitämättömiä väitteitä tarkoituksella vai ymmärtämättömyyttään, ja onko hän tehtäviensä tasalla”.

Halla-ahon kommentti liittyy tapaukseen, jossa valtakunnansyyttäjä tavoitteli kansanedustajan syytesuojan purkua. 

Entä mitä sananvapauden sisällään pitävä aito länsimainen vapaus tarkoittaa kokonaisen kansakunnan kannalta? Esimerkiksi sitä, että kansakunnalla, kuten suomalaisilla, on täydellinen oikeus päättää itse oman maansa fyysistä ja henkistä tilaa koskevista asioista.

Kun päätösvalta omista asioista päättämisestä tai edes osasta niitä luovutetaan vapaaehtoisesti tai pakon / uhan alla ulkopuoliselle taholle, siirrytään aidon vapauden tilasta olotilaan, jossa ulkopuoliset määrittävät joko kokonaan tai osittain sen, millä tavoin maassa ajatellaan, puhutaan ja ylipäätään eletään.

Jotta aito länsimainen vapaus toteutuu, täytyy yhteiskunnassa vallita täydellinen sananvapaus. Se ei tarkoita, että voi yllyttää ihmisiä väkivaltaan ja muuhun rikollisuuteen. Sen sijaan aito sananvapaus sallii myös ilmaisut, jotka voivat loukata, järkyttää ja / tai häiritä.

Valtio, jossa sallitaan vain poliittisia päättäjiä tai kansakunnan herkkähipiäisintä ainesta miellyttävä puhe, on totalitaristinen valtio. Jokaisen askeleen kohti sanoja ja ajatuksia kieltävää yhteiskuntaa pitäisi soittaa hälytyskelloja länsimaista sivistysvaltiota arvostavan ihmisen mielessä.

Suomalaista toimittajakuntaa parjataan usein – ja aiheesta, mutta eivät kaikki toimittajat suinkaan ole pelkureita tai ideologisesti sokaistuneita. Sananvapauden merkityksestä sekä siitä, miksi häiritsevä, loukkaava ja ruma puhe tulee sallia, kertoo videon välityksellä toimittaja Ivan Puopolo

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisen sekä useiden suomalaispoliitikkojen ja median edustajien intohimolla syyttää / syyllistää suomalaisia kansanryhmää vastaan kiihottamisesta vaikuttaa olevan vankka yhteys noudatettuun maahanmuuttopolitiikkaan. Mitään merkitystä Toiviaiselle ja hänen hengenheimolaisilleen ei tunnu olevan esimerkiksi sillä, kuinka karmeita seurauksia noudatetulla politiikalla on ollut tuhansien tavallisten suomalaisten kannalta.

Karkeasti ottaen voidaan sanoa, että nykypäivän haitallinen maahanmuuttopolitiikka on modernia kommunismia ja stalinismia, jossa Euroopan unioni pyrkii pakottamaan jäsenvaltiot vastaanottamaan itselleen vahingollista maahanmuuttoa. Tukea politiikalleen unionia johtava komissio on Suomessa saanut kokoomukselta sekä keskustalla vahvistetulta punavihreältä falangilta.

Maailmassa on useita esimerkkejä siitä, kuinka kauhistuttavaksi tilanne saattaa kulkeutua, kun ajaudutaan tilanteeseen, jossa kansalaisten ajatukset ja sanat ovat poliittisen johdon mielestä niin vaarallisia, että kansalaisten suut täytyy tukkia erilaisten pelotteiden ja toimenpiteiden voimalla.

Vuoden 1949 maaliskuun 25 – 28. päivinä vangittiin yli 20 000 virolaista sekä yli 70 000 latvialaista ja liettualaista. Heidät ahdettiin kylmiin karjavaunuihin ja kuljetettiin Siperiaan ja muualle Venäjän alueelle vankileirien saaristoon, gulagiin. Valtaosa gulagiin maaliskuussa 1949 viedyistä virolaisista oli naisia ja lapsia.

Venäjän alueen ensimmäinen, äärimmäisen julmasti ihmisiä kohdellut vankileiri oli perustettu jo 1920-luvun taitteessa V.I.Leninin johdolla. Sosialistisen ja kommunistisen pahuuden tunnetuin symboli, oletettavasti maailman eniten oman maan kansalaisia murhauttanut sosialisti-imperialisti Josif Stalin kehitti vallassaolonsa aikana leirijärjestelmän äärimmilleen. Venäläisten lisäksi Stalin murhautti tekaistujen syytteiden avulla muun muassa ukrainalaisia, virolaisia, latvialaisia, liettualaisia, unkarilaisia ja puolalaisia.

Sosialististen neuvostotasavaltojen valtakunnassa rehotti murhakulttuurin lisäksi valtion organisoima ilmiantokulttuuri, jossa edes oman perheen jäseniin ei voinut aina luottaa. Kaikkia tarkkailtiin ja maan rajat pysyivät visusti kiinni muilta paitsi luottokommunisteilta, tosin heilläkin oli ulkomaanmatkoilla seuralaisensa, jotka pitivät huolen, että vieraan vallan edustajille ei puhuttu sivu suun.

On hämmästyttävää, jos suomalaisen politiikan ja median väen enemmistö ei kykene havaitsemaan historiallisia yhtäläisyyksiä vasemmistolaisten totalitarioiden käytännön toiminnan ja ministeri Sirpa Paateron kehuman kansalaispaneelin esityksen välillä.

Annan muutaman esimerkin Paateron ylistämistä kansalaispaneelin toimenpide-esityksistä:

- perustetaan ”Trusted flagger” -tyyppinen organisaatio, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta sen esiintyessä

- saatetaan Suomen lain piirissä toimivien verkkoalustojen moderaattorit tai vähintään yksi henkilö henkilökohtaiseen juridiseen vastuuseen alustalla julkaistusta materiaalista (vrt. lehtien päätoimittajat). Velvoitetaan tuomaan keskustelusäännöt ilmi alustalla

- luodaan vastavoima internet-trolleille. Tuodaan eri verkkoalustoille koulutettuja, vihapuhetta ja trollausta vastustavia vaikuttajia (nk. ”some-agentit” tai ”anti-trolli armeija”), jotka kohtaavat vihapuheen ja vihapuhujat sekä sanovat suoraan, että viestintä on vihapuhetta, jota ei sallita.

Toteutuessaan kansalaispaneelin esitykset tarkoittaisivat vapaan keskustelun tyrehtymistä erilaisilla verkkoalustoilla, koska kukaan ei kykene koskaan määrittämään tarkalleen sitä, mitä saa sanoa ja mistä joutuu poliisin pakeille.

Toimenpide-esitykset ovat susia jo syntyessään, sillä jokainen järjissään oleva ymmärtää, että niiden toteuttaminen vaatii täydellisen valvontayhteiskunnan synnyn, toisin sanoen DDR:n uudelleensynnyttämisen.

Voi tietysti olla, että taustalla on aito tahto palauttaa eloon äärivasemmistolainen totalitarismi, jossa vapaus on varsin rajallinen käsite. Kuten Ugandan edesmenneen diktaattorin Idi Aminin kerrotaan todenneen:

“There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.” ([Ugandassa] on sananvapaus, mutta en voi taata vapautta puheen jälkeen.)

Loppuun liitän suomeksi kääntämäni sanat Curly Strings -yhtyeen kappaleesta Mind nad kätte ei saa (Minua ne eivät kiinni saa). Sanoilla on yhteys Curly Stringsin laulajan ja viulistin Eeva Talsin isoisän Aksel Herbert Lindalin nuoruuskokemukseen - matkaan myllylle ja takaisin paluumatkan saadessa karmean käänteen. Kappaleen on sanoittanut runoilija ja laulaja Kristiina Ehin äitinsä Ly Seppel-Ehinin kanssa.

Aksel Lindal onnistui pakenemaan ja säilytti henkensä toisin kuin tuhannet muut vääriä ajatuksia ääneen lausuneet tai epäilyttävän isänmaallisiksi oletetut henkilöt. Ilmiantokulttuuri kukoisti, eikä kukaan tiennyt varmuudella millaisin perustein naapuri oli noudettu kodistaan väkivalloin.

Linkistä löytyvällä surumielisellä videolla kappale esitetään viron kielellä englanninkielisellä tekstityksellä oheistettuna. Huomautan, että en ole kääntäjä, mutta toivon, että alla oleva käännökseni helpottaa kappaleen hengen sisäistämistä.

Olen myllylle matkannut monet kerrat

kärryissä kauraa ja ruista

mielessä eilisillan harmonikan soitto

ja naapurin tyttöjen nauru

 

Myllyltä kotitietä palatessa

vastaan tuli naapurin mies, joka varoitti:

äitisi ja veljesi on vangittu Siperian tielle

pyssymiehet kodissasi odottaa

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

tunnet tien

yli routaisen maan

Minua ne eivät kiinni saa

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

vie vielä viimeisen kerran rouhittu vilja

Kohtaammeko koskaan

sitä en tiedä

 

Kodista on ansa tullut yöllä

pysykää kaukana siskot ja veljet!

Sulkeutuiko kotiovi ikuisesti,

selviääkö totuus koskaan?

 

Soivatko kitara ja harmonikka vielä joskus

raikuuko talkoissa iloinen laulu?

Vai alkaako aika julma ja synkkä

kasvaako umpeen rakas kotipolku?

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

tunnet tien

yli routaisen maan

Minua ne eivät kiinni saa

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

vie vielä viimeisen kerran rouhittu vilja

kohtaammeko koskaan

sitä en tiedä

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

tunnet tien

yli routaisen maan

Minua ne eivät kiinni saa

 

Tämä on lapsuuteni maisema

maatilat, niityt, lehdot ja suot

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Heikki Porkka pe 02.04. 13:47

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04.2024 00:17

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04.2024 13:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44