Yhdysvaltojen presidentti Donald J. Trump on vasta aloittamassa taistelunsa

Videot ma 09.11.2020 23:40

Suomen lehdistö ei ilmeisesti tunne yhdysvaltojen perustuslakia eivätkä tiedä miten Yhdysvaltojen presidentti valitaan. Valinnan tekee valitsijamiehet vasta joulukuussa, mikäli vahvistettuja valitsijamiehiä on ehdokkaalla 270. Tällä hetkellä ei ole mitään varmuutta saako kumpikaan ehdokas ajoissa vaadittua määrää kokoon.

Valintaa ennen on kuitenkin ensin tulossa lukuisia oikeudenkäyntejä jo esiintulleista vaalijärjestykseen liittyvistä rikoksista useissa osavaltioissa, joissa varmaa tulosta ei ole edelleenkään voitu vahvistaa. Lehdistö ei lopulta vahvista edes osavaltioiden lopullista tulosta - sen vahvistaa vasta luotettavasti ja laillisesti lasketut äänet.

Yhdyvaltojen perustuslain mukaan valinta saattaa mennä vielä tammikuun puolelle edustajanhuoneelle, jossa valintaa ei tehdä yksinkertaisella enemmistöäänestyksellä. Tästä lisää huomenna. Monia yllätyksiä tulossa. Odotettavissa vielä vasemmistomedian panikointia lähiviikkoina.

Yli 71 miljoonaa MAGA kansalaista äänesti Yhdysvaltojen presidentti Donald J. Trumpia. Se on miljoonia ääniä enemmän kuin Barack Hussein Obama sai. Trump on kansan parissa suositumpi kuin Obama aikanaan oli. Trump sai enemmän mustien ja latinojen ääniä kuin yksikään republikaaniehdokas 60 vuoteen. Trump on onnistunut yhdistämään amerikkalaisten keskiluokkaa kaikista identiteettiryhmistä ainutlaatuisella tavalla vuosikymmeniin. 71 miljoonaa MAGA amerikkalaista ovat Trumpin tukena ja taistelu on vasta alussa. 

Mitä luulette, kauanko kestää, että Sauli Niinistö saa lähetettyä onnittelunsa Yhdysvaltojen presidentti Donald J. Trumpille kun tulos aikanaan saadaan vahvistettua ja Trump on valittu toiselle kaudelleen ? 

 

Jukka Rahkonen ma 09.11. 23:40

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04