Blogi: Juha Ahvio, pe 30.10.2020 11:29

USA:n vaalien loppusuora huipentuu

Kotimaa24-sivustolla on 26.10.2020 julkaistu monessakin mielessä varsin mielenkiintoinen artikkeli, joka on kirjoitettu vasemmistokristillisestä vinkkelistä ja joka arvostelee ankarasti kaikkia Donald Trumpia kannattavia kristittyjä: ”Kuinka amerikkalainen oikeistokristillisyys myi sielunsa paholaiselle”.   

Nostan tässä yhteydessä tuosta artikkelista esiin vain yhden keskeisen väittämän, joka lukeutuu kyseisen artikkelin useisiin virheellisiin väittämiin. Artikkelin kirjoittajan mukaan:

”…Trumpia kannattavat evankelikaalit ovat lähes yksinomaan valkoihoisia. Mustat, latinot ja muut värilliset evankelikaaliset eivät ole lähteneet tuohon junaan”.

Kuten seuraava Helsingin Sanomien laaja artikkeli osaltaan osoittaa, yllä lainattu väittämä on tosiasiallisesti virheellinen. Olisikin mielenkiintoista tietää, miten Kotimaa24:n artikkelin kirjoittaja mahtaisi vastata seuraavan artikkelin sisältöön?

Viittaan Pekka Mykkäsen 27.10.2020 julkaistuun artikkeliin, joka paperiversiossaan on otsikoitu ”Trumpin mustat kannattajat saavat kuulla solvauksia” ja sähköisessä versiossa ”Larry Rivers äänesti ennen demokraatteja, kuten jopa 90 prosenttia mustista – kunnes Barack Obama sai hänen maailmansa järkkymään”. Artikkelin ingressin mukaan:

”HS tapasi Philadelphiassa mustan papin ja piispan, jotka kertoivat, miksi presidentti Donald Trump on heidän valintansa myös tämän vuoden vaaleissa.”

Artikkelin kuvatekstin mukaan:

”Philadelphiassa asuvat baptistipappi Todd Johnson ja helluntaiseurakuntien piispa Larry Rivers ovat presidentti Donald Trumpin innokkaita tukijoita.”

Artikkelin mukaan:

”Kesäkuun 26. päivän iltana 2015 Larry Riversin maailma järkkyi. Yhdysvaltain ensimmäinen musta presidentti Barack Obama oli pyytänyt virkakuntaansa heijastamaan sateenkaaren värit Valkoisen talon seinään. Aiemmin samana päivänä korkein oikeus oli tehnyt äänin 5–4 historiallisen päätöksen jutussa Obergefell v. Hodges. Se laillisti homoliitot koko Yhdysvalloissa. ’Silloin minusta tuli republikaani’, Rivers kertoo Philadelphian kaupungissa Pennsylvanian osavaltiossa.”

”Riversin mukaan homoliitot ovat Raamatun opetusten vastaisia ja vahingollisia yhteiskunnalle. Häntä kauhistuttaa liberaalien amerikkalaisten yritys työntää lasten kurkusta alas sellaistakin viestiä, että on ihan sama, mitä sukupuolta kukakin on. Neljän osavaltion helluntaiseurakuntien piispana toimiva Rivers, 48, on ihonväriltään musta. Hänet on lapsesta asti opetettu siihen, että mustat äänestävät aina demokraatteja. Niinpä hän 18 vuotta täytettyään meni kiltisti rekisteröitymään demokraatiksi.”

”Musta presidentti sai hänet kapinoimaan kotinsa opetuksia vastaan. Ja nykyisin Rivers on republikaanipresidentti Donald Trumpin innokas ja ylpeä kannattaja. Rivers on ollut tyytyväinen erityisesti presidentin tiukkaan maahanmuuttopolitiikkaan. ’Minulla ei ole mitään ihmisten auttamista vastaan, mutta ei Yhdysvallat voi koko maailmaa tänne ottaa’, Rivers sanoo.”

”Riversiä ja joitakin muita mustia kaduttaa, että he äänestivät demokraatti Barack Obamaa presidentiksi vuosina 2008 ja 2012. ’Äänestin Obamaa, koska hän on musta. Mutta en tiennyt juuri mitään hänen poliittisista näkemyksistään’, Rivers sanoo. Obama kahmi noin 95 prosenttia mustien äänistä. Viime vaaleissa Trump joutui tyytymään kahdeksan prosentin ääniosuuteen mustien parissa, kun demokraatti Hillary Clintonia tuki ovensuukyselyjen mukaan 89 prosenttia mustista.”

”Riversin ystävä, baptistikirkon pappi Todd Johnson sanoo olleensa aina republikaani. Paitsi yhden kerran, kun hän erehtyi antamaan äänensä Obamalle vuonna 2008. ’Olen häpeissäni siitä. Hän edisti seksuaalivähemmistöjen asiaa ja ajoi kristittyjen vastaista politiikkaa. Obama auttoi enemmän muslimeja kuin kristittyjä’, Johnson paheksuu.

Artikkelin kuvatekstin mukaan:

”Pappi Todd Johnsonin kirkko First Immanuel Baptist Church sijaitsee levottomalla ja köyhällä asuinalueella Pohjois-Philadelphiassa.”

”Häntä ärsyttää se, että demokraatit pitävät mustien ääniä puolueen ehdokkaille itsestään selvänä. Johnson muistuttaa sukunimikaimastaan, demokraattipresidentti Lyndon B. Johnsonista, joka runnoi 1960-luvulla läpi mustien oikeuksia laajentaneet kansalaisoikeus- ja äänestyslait mutta joka puhui usein rasistiseen sävyyn mustista. ’Johnson käytti ylen määrin n-sanaa. Hän sanoi, että jos minä saan läpi nämä kansalaisoikeuslait, niin minulla on näiden n—n äänet 200 vuotta. Ja hän oli oikeassa’, pappi sanoo.”

”Todd Johnson pyytää katsomaan kirkkonsa ympärillä olevaa slummimaista ympäristöä ja miettimään, minkä verran Obama ja muut demokraatit ovat auttaneet Philadelphiaa. Vuosikymmenet ovat vierineet, mutta Philadelphian kurjimmat osat ovat pysyneet kurjina ja väkivaltaisina. Tänä vuonna 1,6 miljoonan ihmisen kaupungissa on ammuttu kuoliaaksi ainakin 365 ihmistä. Kaupungin väestöstä hieman yli 40 prosenttia on mustia.”

”Demokraatit eivät voikaan pitää mustien ääniä itsestäänselvyytenä, vaikka heistä murskaava enemmistö on kallellaan demokraatteihin. Tärkeissä vaa’ankieliosavaltioissa nuorten mustien parissa tehdyssä American University -yliopiston kyselyssä vain 47 prosenttia aikoi varmuudella äänestää demokraattiehdokas Joe Bidenia tämän vuoden vaaleissa. Trumpia aikoi äänestää kahdeksan prosenttia. Vaikka kuilu on suuri, Biden ei suinkaan ole onnistunut voittamaan kaikkia mustia puolelleen. Viidennes nuorista mustista kertoi, ettei aio äänestää ollenkaan.”

”Chicagon yliopiston professori Cathy Cohen tiivisti äskettäin yliopistonsa podcast-lähetyksessä, mistä nuorten mustien skeptisyys demokraatteja ja myös mustia poliitikkoja kohtaan johtuu: ’He ovat nähneet mustien pormestarien vaalivoittoja, he ovat nähneet ensimmäisen mustan presidentin, ja he ovat nähneet, ettei heidän elämänsä ole muuttunut miksikään.’”

”Todd Johnson kiittää Trumpia monesta, kuten siitä, että ennen koronaepidemiaa mustien työttömyys painui historiallisen alhaiseksi, alle kuuteen prosenttiin. Johnsonin mukaan kadut rauhoittuivat Trumpin talouspolitiikan oheistuotteena, kunnes tänä kesänä alkoi poliisiväkivaltaa vastustava Black Lives Matter -liikehdintä (BLM). BLM-liike painottaa, että ’mustien elämällä on väliä’. Liike sai uutta pontta viime toukokuussa, kun minnesotalainen poliisi surmasi aseettoman mustan miehen George Floydin. Mielenosoituksia on järjestetty yli 2 000 amerikkalaiskaupungissa.”

”Johnsonin mielestä kyseessä on terrorismiin turvautuva liike, joka vähät välittää mustien todellisista ongelmista. Tällä hän viittaa siihen, että jotkut BLM:n mielenosoitukset ovat johtaneet väkivaltaisuuksiin. Hänen mielestään George Floydin surma oli kauhistuttava asia, joka on kuitenkin törkeällä tavalla ylipolitisoitu. Pappi kertoo, että heinäkuussa vain parin korttelin päässä hänen First Immanuel Baptist Church -kirkostaan ammuttiin kuoliaaksi 25-vuotias raskaana ollut musta nainen. ’Mitään Black Lives Matteria ei silloin näkynyt täällä. He eivät tee mitään köyhissä naapurustoissa. Suurin ongelmamme on mustien väkivalta mustia vastaan.’”

”Liittovaltion poliisin FBI:n tilastot osoittavat, että 2 925 mustaa joutui henkirikoksen uhriksi vuonna 2018. Tapauksista 2 600:ssa tekijä oli musta.”

”Monen amerikkalaisen on vaikea ymmärtää Trumpia tukevia mustia, koska moni pitää presidenttiä rasistina, joka veljeilee avoimesti valkoisten ylivaltaa vaativien tahojen kanssa. Poliittisen uransa Trump rakensi rasistisena pidetyllä birtherism-kampanjalla, joka väitti perusteettomasti, ettei Barack Obama olisi syntynyt Yhdysvalloissa. Johnsonin mielestä birtherism-aktivismi oli Trumpilta virhe. Mutta yleisesti ottaen hän ajattelee, että rotuun liittyviä Trumpin kommentteja on paisuteltu ja irrotettu asiayhteyksistään.”

”Yksi peruste Trumpin tukemiseen on Johnsonille ylitse muiden: presidentti puolustaa ’syntymättömien vauvojen’ elämää. Hänen mukaansa Yhdysvalloissa on käynnissä säälimätön kansanmurha, jossa miljoonat ’mustat lapset on tapettu kohtuun’ korkeimman oikeuden laillistettua abortin koko maassa vuonna 1973. ’Abortti on ainoa asia, missä niillä, joita se eniten koskettaa, ei ole minkäänlaista sananvaltaa. Kuka puhuu syntymättömien puolesta, jos sinä ja minä emme sitä tee?’ Johnson kysyy ja sanoo presidentin olevan näiden äänettömien uhrien asialla.”

”Johnson on yksi monista evankelikaalisista, joille on epäselvää, missä määrin Trumpia itseään voi pitää uskovaisena miehenä. Mutta sillä ei ole väliä. ’En tiedä, onko hän itse uskovainen, mutta hänen politiikkansa kunnioittaa uskossa olevia ihmisiä’, hän sanoo. Kyselytutkimuksista ilmenee, että noin kymmenen prosenttia mustista ajattelee olevansa lähellä republikaanista puoluetta. Niinpä suuri osa Trumpin saamasta tuesta selittyy puolueuskollisuudella.”

”Joillekin mustille on tärkeää, että presidentti ajaa bisnesystävällistä talouspolitiikkaa, kun toisilla lähinnä sydäntä ovat arvokysymykset. Trump itse on sanonut tehneensä enemmän mustien hyväksi kuin kukaan muu amerikkalaispresidentti, lukuun ottamatta orjat vapauttanutta Abraham Lincolnia. Trump usein kehuu esimerkiksi allekirjoittamallaan rikosoikeusuudistuksella sekä mustille korkeakouluille ja yliopistoille antamallaan taloudellisella tuella. Nämä ovat tekoja, joita myös Trumpin mustat tukijat nostavat esille.”

”Kiinnostavaa ja hieman ristiriitaista on, että demokraatteja äänestävistä mustista vain 29 prosenttia pitää itseään liberaaleina, kuten Pew-tutkimuslaitos vuoden alussa raportoi. Mustista demokraattiäänestäjistä 43 prosenttia piti itseään maltillisena ja 25 prosenttia konservatiivisena. Johnson uskoo, että mustien tuki Trumpille on paljon laajempaa kuin kyselyt antavat ymmärtää. Hän käyttää termiä ’kuiskaavat äänestäjät’, jotka tukevat Trumpia mutta pitävät sen omana tietonaan.”

”Kuiskailuun saattaa olla painavia syitä. Pappi Johnson ja piispa Rivers saavat kuulla jatkuvasti haukkuja siitä, että he tukevat Trumpia: rotupetturi, maansa myyjä, valkoisia nöyristelevä Uncle Tom ja paljon pahempaakin. Johnson sanoo saaneensa tappouhkauksiakin. ’He ovat uhanneet tulla kirkolleni. Mutta ketään ei ole tullut, he ovat kaikki raukkiksia’, Johnson sanoo yksikerroksisessa kivikirkossaan Pohjois-Philadelphian Ridge Avenuella.”

”Piispa Rivers puhuu hiljaisella äänellä ja sanojaan tarkkaan punniten. Hän on yksi monista Trumpin tukijoista, jotka toivoisivat, että presidentti näyttäisi parempaa esimerkkiä omalla käytöksellään. Trump haukkuu säälimättömästi poliittisia vastustajiaan ja hyökkää erityisesti naisia vastaan kuin pahimman luokan koulukiusaaja. ’Toivon, ettei hän tekisi niin, enkä itse käyttäisi sellaista kieltä. Mutta samaan aikaan kunnioitan sitä, että hän on oma itsensäHän ei esitä mitään, eikä hän pelaa poliittisia pelejäArvostan hänen ainutlaatuisuuttaan’, Rivers sanoo.”

Näin siis Helsingin Sanomien hyvin ja asiallisesti aihettaan esittelevä artikkeli.

Artikkelia lukiessa mieleen nousee väistämättä seuraava kysymys:

Jos edellä viittaamani Kotimaa24:n artikkelin Trump-kriittiset näkemykset pitävät paikkansa, miten on mahdollista, että Hesarin artikkelissa Trump-myönteisiä näkemyksiään esittelevien mustien pastorien kaltaisia ihmisiä on olemassa, melko runsaastikin?

Kyseisen artikkelin mustat pastorit perustelevat Trump-myönteisyyttään täsmälleen niillä samoilla yhteiskunnallisilla – luterilaisittain ilmaistuna maallisen regimentin – järkiargumenteilla kuin valkoiset evankelikaalikonservatiivit ja muut konservatiivit. Mutta näin menetellessään myös mainitut mustat pastorit ja heidän edustamansa lukuisat mustat konservatiivit ovat siis, Kotimaa24:n artikkelin kirjoittajan lyömien leimojen mukaan, perusteettoman ”naiiveja ja epäkriittisiä” ja ”sielunsa paholaiselle myyneitä”.

Miten on mahdollista, että Hesarin artikkelissa Trump-myönteisiä näkemyksiään esittelevien mustien pastorien kaltaisia ihmisiä on olemassa, jos Kotimaa24:n kirjoittajan väitteet ovat tosia?

Mikä on valkoisen ja itse itseään moraalisesta ja älyllisestä korkeatasoisuudesta ja jeesuksenkaltaisuudesta onnittelevan suvaitsevaisen liberaaliedistyneistön vastaus edellä mainituille mustille pastoreille ja muille kaltaisilleen mustille, jotka kannattavat Trumpia ja joita USA:ssa on paljon?

Syytetäänkö heitä kenties rotupetturuudesta ja tuleeko heihin kohdistaa juuri sitä rasistista väkivaltaa, jollaista pastorit artikkelissa kertovat heihin kohdistetun vasemmistoliberaalien Trump-vihaajien taholta? Sellainenko on sitä vasemmistoliberaaleille kokomaailmanrakastajille niin tärkeää ihmisoikeuksien puolustamista ja rasisminvastustusta? Vai annetaanko näille mustille pastoreille ja kaltaisilleen mustille konservatiiveille ymmärtää, että he ovat tyhmiä, kun eivät ymmärrä, että juuri heidän ei tulisi kannattaa Trumpia eikä hänen politiikkaansa?

Onko moraalisesti ylevän edistyneistön antama vastaus sama, kuin minkä uskovaiseksi katoliseksi kovasti mainostettu ja eettisessä kisassa Trumpin mennen tulle voittava Joe Biden antoi töksäyttäessään suoraan päin naamaa mustalle kysyjälle, että et sinä ole mikään oikea musta, jos et tiedä, pitääkö sinun kannattaa minua vai Trumpia? Olisiko tämä myös Kotimaa24:n artikkelin kirjoittajan vastaus? Jos ei olisi, mikä olisi?

Vai onko sittenkin mahdollista, että Trumpin kannattaminen ei olekaan naiivia eikä kritiikitöntä, vaan itse asiassa varsin perusteltua, yhtä hyvin mustien kuin valkoisten amerikkalaisten näkökulmasta ja varsinkin konservatiivisten uskovaisten kristittyjen näkökulmasta? Entä jos tämä tosiasia selittääkin sen, että Trumpia kannattavat sekä valkoiset että mustat ja kaikenväriset amerikkalaiset?

Entä jos niitä naiiveja ja kritiikittömiä ovatkin ylimielisen omahyväiset ja itse itsensä omaan moraalikuplaansa korottaneet vasemmistoliberaalit edistykselliset, jotka luulevat olevansa profeetallisesti kutsuttuja sanelemaan koko maailmalle, mikä on ainoaa oikeaa globalistisen sosialistista sateenkaarihenkistä ilmastohyvää?

Oma kysymyksensä on tämäkin: mikä mahtaa olla jeesuksenkaltaisten ”maltillisten” Trumpia vihaavien vasemmistoliberaalien kanta niihin jatkuviin terrori-, mellakka- ja väkivaltauhkailuihin, joita USA:n vasemmiston Biden-kannattajien keskuudesta on julkisesti viime aikoina kuultu, kuten ilmenee Joy Pullmannin 20.10.2020 päivätystä ”Trump Resistance Plans ‘Mass Mobilization’ After Election To Shut Down The Country If Biden Doesn’t Win” -artikkelista ja Stella Morabiton 26.10.2020 päivätystä ”7 Open Leftist Threats That Political Terror Is Coming To America Whether Trump Wins Or Not” -artikkelista The Federalist -julkaisussa sekä TakeAction Minnesota -vasemmistokoalition toimintasuunnitelmasta?

Joka tapauksessa suuri joukko amerikkalaisia kaikista yhteiskuntaluokista – mustia, valkoisia ja muunkin värisiä – tulee antamaan äänensä presidentti Donald Trumpille ja hänen neljän vuoden ajan menestyksellisesti ajamalleen konservatiiviselle politiikalle ja taloudenpidolle, jotka ovat konkreettisella tavalla hyödyttäneet amerikkalaisia kokonaisuutena, joiden eteen USA:n presidentin tulee työtään tehdäkin.

Merkille pantavaa on, että nyt, muutamia päiviä ennen presidentti Trumpin ensimmäisen kauden päättymistä, suomalainen valtamediakin vihdoin avoimesti myöntää, että Trump on todella onnistunut monessakin asiassa, varsinkin lukuisien vaalilupaustensa pitämisessä ja toteuttamisessa. Lue Iltalehden 27.10.2020 päivätty ”Takana neljä vuotta Trumpia – miten hän on onnistunut? ’Poikkeuksellinen presidentti’” -artikkeli. Lue myös Helsingin Sanomien Tuomas Niskakankaan 29.10.2020 päivätty artikkeli ”Trumpin tulos”, jonka ingressi on paljonpuhuva:

”Pelkkien numeroiden valossa Donald Trump on ollut Yhdysvalloille erinomainen presidentti, jonka tuloskortti näyttää paremmalta kuin kahdella edeltäjällään.”

Emil Elon 27.10.2020 päivätty Iltalehti-artikkeli ”Biden mokasi ja antoi Trumpille mahdollisuuden jatkaa presidenttinä” kannattaa sekin lukea. Tämä artikkeli tunnustaa, että Joe Biden teki raskaan virheen viimeisessä vaaliväittelyssä ilmoittaessaan nyt avoimen julkisesti ja vaaliohjelmaansa vastaavasti aikovansa ajaa alas USA:n koko öljyteollisuuden, Green New Deal -vihersosialistisen utopiahankkeen ja äärivasemmistolaisten kannattajiensa radikaalivaatimusten mukaisesti. Aiemmin Biden oli kieltänyt aikovansa tällaista siitä huolimatta, että hänen ja demokraattipuolueen ohjelmansa tätä edellyttää. Mutta viimeisessä väittelyssä Biden tuli julkisesti sitoutuneeksi radikaaliohjelmaansa, aiemmasta flipfloppailusta huolimatta.

Tämä julkinen sitoutuminen saattoi sinetöidä Bidenin tappion. Voi hyvinkin käydä niin, että Joe Biden, niin sanotusti, hukkuu viimeistään liuskeöljyyn ja Donald Trump voittaa jälleen.

Kannattaa lukea Selvyn Duken The New American -artikkeli 27.10.2020, “The ‘Open Letter to the Christians Who Don’t Plan to Vote for Trump’” sekä Pasi Turusen 27.10.2020 päivätty erinomainen artikkeli “Ovatko Trumpin kristityt äänestäjät myyneet sielunsa saatanalle?” .

 

 

Juha Ahvio pe 30.10. 11:29

Juha Ahvio

Juha Ahvio, teologian tohtori, dosentti, Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja

tuoreimmat

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

USA:n vaalit: Äänien vai äänestyslippujen laskeminen?

pe 18.11. 17:21

Transgender-ideologinen translaki edistää transhumanismia

su 23.10. 00:31

Jatketaan klassisesta kristinuskosta puhumista

su 09.10. 14:12

Giorgia Meloni sekä Jumala, isänmaa ja perhe voittivat Italian vaaleissa

pe 30.09. 21:52

Ruotsin vaalit uranaukaisijana

pe 16.09. 19:52

USA:n vuoden 1776 Itsenäisyysjulistus

to 08.09. 21:35

USA suuntaa jälleen kohti Kuuta

to 01.09. 22:05

Voiko liberaali demokratia johtaa totalitarismiin?

pe 17.06. 14:45

Suomi liittyy ylpeästi NATO:n jäseneksi

ti 17.05. 23:26

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11.2022 19:47

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05.2022 17:31

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Globalismi oli kaunis ajatus

ti 15.11.2022 19:33

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11.2022 03:41

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Sota-Lintilän horinat - Taivaan lahja Putinille?

su 11.09.2022 13:29

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hups, Maailman Talousfoorumin (WEF) dystooppinen Suuri Resetti taisi juuri sortua omaan näppäryyteensä?

su 20.11.2022 14:41

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11.2022 11:17

Tapio Puolimatka

Translain uudistus luo juridisen fiktion ehdoilla elävän yhteiskunnan

ti 25.10.2022 07:00

Olli Pusa

Suomi ja korruptio

to 24.11.2022 23:32

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Modernin maailman syntysijoilta

ti 18.01.2022 23:48

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44