EU: suunnitelmissa massiivisia uudistuksia, jotka heikentävät kansallisvaltioiden valtaa entisestään

Ursula von der Leyenin 24 sivuinen ohjelma "Minun agendani Euroopalle" on poliittisesti erittäin punavihreä ja vahvaa keskitettyä liitovaltiota kohti pyrkivä.

Ulkomaat ti 23.07.2019 23:49

"Se mitä olette tänään saaneet nähdä ja kuulla Ursula von der Leyeniltä, on EU:n yritys ottaa kontrolliinsa joka ikinen elämämme osa-alue. Hän haluaa rakentaa keskitetyn, epä-demokraattisen, päivitetyn version kommunismista, joka jyrää allensa kaikkien jäsenvaltioiden omat eduskunnat, ja jossa EU päättää kaikesta ja jäsenvaltioiden omat hallintoelimet menettävät täysin merkityksensä" — Nigel Farage, Euroopan Parlamentti, 16.7.2019.

Saksan entinen puolustusministeri Ursula von der Leyen on niukalla enemmistöllä valittu seuraavaksi Euroopan komission puheenjohtajaksi, jolla on paljon hallinnollista valtaa Euroopan unionissa.

Suljetussa äänestyksessä European Parlamentissa 16.7. Ursula von der Leyen, Angela Merkelin läheinen liittolainen, sai vain 383 ääntä. Se on vain yhdeksän ääntä enemmän kuin mitä hän tarvitsi tullakseen valituksi. Tämä on kaikkien aikojen heikoin tuki puheenjohtajalle siitä lähtien kun puheenjohtajan virka perustettiin vuonna 1958. Ursula tulee Jean-Claude Junkerin tilalle marraskuussa 2019 viiden vuoden kaudeksi.

Ursula von der Leyen on julkaissut oman 24 sivuisen ohjelmansa otsikolla "Minun agendani Euroopalle". Ohjelma on poliittisesti erittäin punavihreä ja vahvaa keskitettyä liitovaltiota kohti pyrkivä.

Ursulan agendaan kuuluuvat hiiliverot, jossa jokainen henkilö ja yritys maksaa kaikista hiilidioksidi-päästöistään. Ohjelman mukaan Eurooppa olisi "hiilineutraali" vuoteen 2050 mennessä. Agendaan kuuluu Euroopan ensimmäisen "ilmastolain" laatiminen ja voimaan saattaminen. Kymmenvuotissuunnitelmaan kuuluu myös tuhannen miljardin euron tuet erilaisiin ilmastohankkeisiin. Varat näihin tukiin kerätään jäsenmaiden veronmaksajilta.

Agendassaan Ursula vannoo saattavansa valmiiksi Euroopan pankkiunionin ja luovansa tarvittavat välineet EU:n yhteisen budjetin laatimiselle. Hän myös ajaa pakollista minimipalkkalakia kaikkiin 28 jäsenmaahan, vaikka minimipalkan tiedetään heikentävän työmahdollisuuksia ja vähentävän tarjolla olevien työtuntien määrää.

Ursulan suunnitelmissa on myös uudistaa kaikki koulutusjärjestelmät EU:n jäsenmaissa "digitaalisen koulutussuunnitelman" avulla. Hän sanoo"haluavansa muuttaa opetuskulttuurin".

Maahanmuuton taakanjakoon ja EU:n lakien noudattamiseen Ursulan suunnitelmissa ovat kovat otteet. Hän suunnittelee yhtenäistävänsä EU:n lakien soveltamista siten, että erilaisin sanktioin varmistetaan jokaisen jäsenmaan noudattavan aina ensisijaisesti EU:n lakeja ja vasta sen jälkeen omaa lainsäädäntöään - kaikissa asioissa.  Erityisen keskeisessä asemassa agendalla ovat turvapaikanhakuun liittyvien yhteisten lakien ja sääntöjen noudattaminen kaikissa jäsenmaissa.

Suunnitelmassa on myös EU:n yhteinen armeija ja rajavalvonta. Yhteisen ulkorajojen valvonnan tarkoitus on vähitellen poistaa sisärajojen valvonta kokonaan.

Mikäli Ursulan suunnitelmat toteutuvat, EU on kulkemassa yhä tiiviimpää liittovaltiota kohden ja jäsenvaltioiden oma lainsäädäntö ja budjetit tehdään vähitellen turhiksi: Valta siirtyy jäsenvaltioista EU:n yhteisille byrokraateille ja kansallisten lainsäädäntöelinten merkitys katoaa.

 

Lähde: Gatestone Institute

 

Jukka Rahkonen ti 23.07. 23:49

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot