Belgia lopettaa palestiinalaiskoulujen tukemisen, koska niissä palvotaan terroristeja

"Toivon muiden Euroopan maiden seuraavan Belgian esimerkkiä, ettei palestiinalaislapsia opetettaisi enää vihaan - ja ettei sitä ainakaan tehtäisi enää eurooppalaisten rahalla"

Ulkomaat ke 19.09.2018 22:48
Palestiinalaiset juhlivat 11.3.2010 ja osoittavat kunnioitusta Dalal Mughrabille, terroristille joka tappoi 38 juutalaista bussi-iskussa 1978.

Belgia on katkaissut välinsä Palestiinalaishallinnon kanssa ja lopettanut palestiinalaiskoulujen rahallisen tukemisen, koska niissä palvotaan terroristeja, kertoo Belgian hallinnon edustaja.

Belgian opetusministeri julkisti tämän päätöksen, joka on ensimmäinen laatuaan Euroopan maiden joukossa, raportoi Joods Actueel Jewish uutisjulkaisu viime perjantaina.

“Niin kauan kuin kouluja nimetään tunnettujen terroristien mukaan näiden kunniaksi, Belgia ei voi tehdä yhteistyötä palestiinalaishallinnon opetusministeriön kanssa ja kaikki rahoitukset näiden koulujen tukemiseksi katkaistaan heti”, kerrottiin Belgian miniseteriön tiedotteessa.

Viime vuonna Belgia jäädytti 3.8 miljoonan dollarin rahoituksen kahdelta palestiinalaiskoululta, joka oli uudelleen nimetty juutalaisia murhanneen terroristin mukaan. Belgia oli lähettänyt asiasta lukuisia vetoomuksia palestiinalaisviranomaisille, mutta ne eivät tuottaneet mitään tulosta, jonka jälkeen Belgia katkaisi kaiken yhteistyön.

Hebroniin 2013 jälkeen belgialaisrahalla rakennettu koulu uudelleen nimettiin Dalal Mughrabin mukaan. Dalal oli palestiinalaisterroristi, jonka vastuulla on vuoden 1978 terroristi-isku, jossa kuoli 38 siviiliä. Kuolleista 13 oli lapsia.

Michael Freilich, Joods Actueelin päätoimittaja, on seurannut tapahtumia läheltä ja lähetti onnitteluviestin Belgian opetusministeri Alexander De Croolle hänen “urheasta päätöksestään.”

Freilich sanoi myös toivovansa muiden Euroopan maiden seuraavan Belgian hienoa esimerkkiä,  “jotta vähemmän palestiinalaislapsia opetettaisiin vihaan — tai sitä ei ainakaan tehtäisi enää eurooppalaisten rahalla.”

 

Jukka Rahkonen ke 19.09. 22:48

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot