Puolan selkeä viesti ruotsalaisille: Vaihtakaa hallitus

Puola on ylpeä siitä, että se ei ole ottanut yhtä ainoaa muslimimaahanmuuttajaa Lähi-idästä

Ulkomaat ke 22.08.2018 22:40
Kuva: Channel 4 video

Puolan hallitsevan konservatiivisen Laki ja oikeus -puolueen (PiS) parlamentin jäsen Dominik Tarczyński on ylpeä siitä, että Puola ei ole ottanut yhtä ainoaa muslimimaahanmuuttajaa Lähi-idästä.

Ruotsalaisen Nyheter I Dag -lehden Puolassa tehdyn haastattelun ydinsanomana on hänen selkeä viestinsä ruotsalaisille: Vaihtakaa hallitus.

Koska Ruotsin hallitus toteuttaa lähes päinvastaista maahanmuuttopolitiikkaa, Tarczyński on huolissaan.

"Pelkään, että niin vahva maa kuin Ruotsi menettää valtansa sen omalla rajallaan", hän toteaa.

Hän muistuttaa, että vanhemmat sukupolvet ovat loistava esikuva taistelussa kommunisteja ja muita vihollisia vastaan.

Puolan vasemmisto ja liberaalit ovat syvästi kriittisiä Puolan hallitusta kohtaan, mutta se ei estä puolalaisen väestön keskuudessa yhä kasvavaa kannatusta. Tuki on noin 40 prosenttia.

Tarczyński on herättänyt usein huomiota lausunnoillaan kansainvälisissä tiedotusvälineissä.

Ruotsin hallitus sitä vastoin on siitä kaikkea muuta kuin vaikuttunut. Ruotsi on syyttänyt, että Puola ei ole solidaarinen muille EU-maille, jotka vastaanottavat paljon maahanmuuttajia.

"Suuri oikeistolainen mielenosoitus Puolassa", twiittasi oikeusministeri Morgan Johansson (S) töykeästi, kun itse asiassa juhlittiin Puolan kansallispäivää.

Tästä ja muista Ruotsin sanallisista hyökkäyksistä huolimatta Puola tuki Ruotsia muun muassa lähettämällä palomiehiä avuksi maan historian suurimpien metsäpalojen sammuttamiseen tämän kesän kovan kuivuuden aikana. Tätä Tarczyński kommentoi Nyheter I Dagille sanomalla:

"Sydämemme ovat ruotsalaisen kansan puolella, ei ruotsalaisen eliitin."

Nyt ennen Ruotsin parlamenttivaaleja Tarczyński toivookin, että myös Ruotsi tekee kuten Puola ja äänestää konservatiivisen hallituksen puolesta.

Hän kertoo Nyheter I Dagin toimittajalle Puolan parlamentin sisätiloissa, että nyt seinään kiinnitetystä rististä oli taannoin suuri riita. Tarczyński sanoo, että kommunismin aikana sitä ei sallittu ripustaa seinälle. Muutama vuosi sitten risti pääsi takaisin omalle paikalleen.

Konservatiivipoliitikot halusivat ristin seinälle, kun taas liberaalit ja vasemmistopoliitikot protestoivat sitä.

"Sitä vastustava poliittinen ryhmä ei ole enää parlamentissa. He hävisivät. Meillä on yleensä tapana sanoa, että se joka ryhtyy taistelemaan ristiä vastaan, tulee aina häviämään", Tarczyński huomauttaa painokkaasti.

Hän pitää itseään eräänlaisena nykypäivän ristiretkeilijänä.

"Taistelemme kristillisten arvojen puolesta. Olemme kristittyjä. Emme ole kristittyjä vain nimellisesti ja pinnallisesti. Meitä voidaan kutsua moderneiksi ristiretkeilijöiksi, koska sota on käynnissä. Se on kulttuurien sota", Tarczyński tarkentaa.

Dominik Tarczyński tunnetaan hänen kivenkovasta vastustuksestaan Eurooppaan suuntautuvaa​​ laitonta muslimimaahanmuuttoa kohtaan. Brittiläisen Kanava 4:n haastattelussa hän ilmoitti olevansa ylpeä siitä, että Puola ei ole ottanut yhtä ainoaa muslimimaahanmuuttajaa Lähi-idästä.

Hän korosti, että sitä nimenomaan Puolan kansa on äänestämältään hallitukselta edellyttänytkin ja Puola on sen ansiosta turvallinen maa eikä siellä ole tapahtunut terroristi-iskuja.

Samaa hän on toistanut useissa medioissa.

Kysyttäessä, voisiko Puola missään tilanteessa vastaanottaa muslimimaahanmuuttajia, hän vastaa voimakkaasti:

"Ei ei, ei! Ehdottomasti ei!"

Pian Nyheter I Dagin haastattelun jälkeen Dominik Tarczyński twiittasi:

"Ruotsalainen media vieraili luonani nähdäkseen, miten Puolassa todella menee.

He huomasivat, ettei täällä ole fasisteja vaan ylpeitä puolalaisia, ei laittomien muslimimaahanmuuttajien mellakoita, vaan turvallisia ja siistejä katuja... Kiitos politiikallemme.

Se pysyy tällaisena!"

 

 

Tytti Salenius ke 22.08. 22:40

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot