Saksalaiset muuttavat Unkariin - "Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan"

Saksalaisia muuttaa Unkariin, kauniin Balaton-järven rannalle, koska kotimaahan on päästetty liikaa turvapaikkaa hakevia siirtolaisia. Unkarissa on turvallisempaa ja rauhallisempaa.

Ulkomaat ti 05.06.2018 13:48
kuva: mtv uutiset

Unkarilaisen kiinteistövälittäjän László Kovácsin mukaan talojen ja asuntojen kysyntä on vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen kasvanut voimakkaasti.

"Asiakkaita tulee erityisen paljon Saksasta, mutta myös muualta Länsi-Euroopasta, esimerkiksi Ranskasta ja Benelux-maista", Kovács luettelee Mtv:n haastattelussa.

Mtv kertoo Hevizin kaupunginjohtajan Gábor Pappin arvioineen, että noin 30 prosenttia kaupungin kiinteistöistä on ulkomaalaisten, pääasiassa saksalaisten omistuksessa.

"Saksalaisten lisäksi täällä asuu enemmän ja vähemmän vakituisesti myös paljon venäläisiä, ranskalaisia ja sveitsiläisiä", Papp kertoo.

Turvallisuus on yksi tärkeimmistä syistä, kun Länsi-Euroopasta päätetään muuttaa Balatonille, kertoo Mtv:n uutinen.

"Nimenomaan saksalaiset sanovat sen hyvin avoimesti", Papp toteaa haastattelussa.

"Kun seurasimme, mitä Saksassa tapahtuu, miten paljon siellä on rikollisuutta ja miten tilanne siellä muuttuu koko ajan vaarallisemmaksi, päätimme valita paikan, missä tällaista ei tapahdu", Walter Liebschwager kertoo Mtv Uutisille Hevizin kaupungin keskustassa.

"Täällä nainenkin voi lähteä mihin kellonaikaan tahansa kävelylle ja kauppaan. Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan", Fabiola Liebschwager korostaa.

"Kun puhutaan turvapaikanhakijoista, me teimme kyllä absoluuttisesti oikean ratkaisun. Täällä tätä ongelmaa ei edelleenkään ole ja Saksassa taas tilanne pahenee koko ajan", Unkariin muuttanut Frank Benzinger sanoo.

Viktor Orban on Unkariin muuttajille sankari ja hänen politiikkansa on tärkein syy kysynnän kasvulle. Kiinteistövälittäjän mukaan asuntojen kysyntään tuli selvä piikki keväällä, kun tiukkaa pakolaispolitiikkaa ajava pääministeri Viktor Orban voitti vaalit ja varmisti Fidesz-puolueelleen kahden kolmasosan enemmistön Unkarin parlamentissa.

"Kyllä minun on syytä kiittää pääministeriä siitä, että kysyntä on kasvanut", Kovács sanoo.

 

Alueiden, joissa islamia on mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan, kysyntä on voimakkassa kasvussa ja se tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä aluepoliittinen kilpailuetu.

 

 

Jukka Rahkonen ti 05.06. 13:48

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot