Poliittisesti väärät vaatteet kiellettiin Saksassa rakennusmiehiltä

Tarkkasilmäiset opiskelijat olivat huomanneet, että yhdellä rakennusmiehellä oli yllään Thor Steinar-merkkinen vaatekappale.

Ulkomaat ti 15.05.2018 19:42
Kuva: Die Welt

Kölnin yliopisto on kieltänyt alueellaan työskenteleviltä rakennusmiehiltä Thor Steinar-merkkiset vaatteet, Die Welt-lehti raportoi.

Tarkkasilmäiset opiskelijat olivat huomanneet, että yhdellä rakennusmiehellä oli yllään Thor Steinar-merkkinen vaatekappale. He ilmoittivat havainnostaan yliopiston johdolle, joka otti puolestaan yhteyttä rakennusfirmaan. Rakennusyhtiö kielsi yliopiston vaatimuksesta työntekijöiltään kyseisen vaatemerkin käyttämisen.

Yliopiston edustaja käy kontrolloimassa, pidetäänkö kiellosta kiinni. Thor Steinar- merkkiset vaatteet yhdistetään Saksassa äärioikeistolaisten suosimiin vaatteisiin pohjoismaiseen riimukirjoitukseen pohjautuvan logon takia.

Brandenburgin sisäinen tiedustelupalvelu on luokitellut logon äärioikeistolaiseksi, koska se muistuttaa sen mielestä liiaksi hakaristiä. Thor Steinar-merkkiset vaatteet on kielletty myös liittopäivien työntekijöiltä. Myös monet urheilustadionit ovat julistaneet ne pannaan.

Thor Steinar-vapaajanasusteet valmistetaan pääosin Turkissa ja Kiinassa. Yhtiö on saksalainen.

 

Asiasta raportoi Pertti Rönkkö Saksasta.

Jukka Rahkonen ti 15.05. 19:42

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot