Saksa: "Lauletaan pakolaisten kanssa" -tapahtuma ei houkutellut yhtään pakolaista

"Tervetuloa-kahvilan" kuoro-iltaan tuli vain lähinaapuruston asukkaita, mutta ei yhtään pakolaista.

Ulkomaat to 12.04.2018 17:03
kuva: pixabay

Saksan Stuttgartissa “Tervetuloa-kahvila” järjesti kansainvälisen kuoro-illan, johon kutsuttiin läheisen pakolaiskeskuksen asukkaat mukaan. Paikalle tuli vain lähinaapuruston asukkaita, mutta ei yhtään pakolaista.

“Tervetuloa-kahvilan” järjestämä tapahtuma oli tarkoitettu pakolaisten ja kanta-asukkaiden yhteiseksi illanvietoksi, jossa pakolaisille tarjottaisiin mahdollisuus luoda suhteita ympäristöön ja kanta-asukkaisiin iloisen laulun merkeissä. Lopulta pitopaikkaan, Ylösnousemuksen kirkkoon, saapui vain paikallisia asukkaita laulamaan. Yhtään kutsutuista pakolaista ei paikalla nähty.

“Tervetuloa-kahvilan” organisaattori Klaus Eberle oli pettynyt tapahtuneeseen. Kahteen eri pakolaiskeskukseen jaetut kutsut eivät tuottaneet hedelmää. Pari pakolaista oli suullisesti luvannut tulla paikalle, mutta heitäkään ei näkynyt.

– Ehkä se, että kutsut olivat vain saksaksi, oli virhe, summaa Eberle. – Meillä on ollut tapana “Tervetuloa-kahvilassa” pitää tapaamisia joka keskiviikko. Näiden tapaamisten tarkoitus oli tuoda kanta-asukkaat ja pakolaiset yhteen. Tämä konsepti alkoi hiipumaan ja oli tarpeetonta pitää tilaisuuksia. Siksi mietimme uuden tavan, joka ei sekään tuottanut tulosta.

– Ehkä meidän pitää ohjata pakolaiset kädestä pitäen tänne, miettii Eberle.

Lähde: Stuttgarter Zeitung

 

Kansalainen.fi


Kommentti: Suomessa tuokin olisi onnistunut kun olisi tapahtumassa jaettu käteistä rahaa tulijoille

Jukka Rahkonen to 12.04. 17:03

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot