Maahanmuuttaja välttää aktiivimallin kotoutumiskoulutuksella

Ville Tavio: "Työtön maahanmuuttaja välttää aktiivimallin nurjat seuraukset osallistumalla sellaiseen yhteiskunnan suunnittelemaan toimintaan, johon hänen pitäisi muutenkin osallistua"

Kotimaa ke 31.01.2018 16:53
Ville Tavio. Kuva: Suomen Uutiset

Perussuomalaisten kansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio moittii aktiivimallin osuvan kantaväestöön ja maahanmuuttajiin eri tavoin.

Paljon kohutun työttömiltä leikkaavan aktiivimallin edellytykset nimittäin täyttyvät työttömien maahanmuuttajien osalta silloin kun he ovat kotoutumiskoulutuksen piirissä, jossa suurin osa on ensimmäisen kolmen maassaolovuotensa aikana. Ne taas, jotka eivät ole kotoutumiskoulutuksessa, ovat yleensä opiskelemassa työttömyysturvalla, eikä aktiivimalli sovellu silloinkaan.

Työttömien aktiivimallia on moitittu siitä, että varsinkin tietyillä alueilla asuville työttömille ei ole edes mahdollisuutta saada työtä tai täyttää aktiivisuusedellytyksiä vaaditulla tavalla. Kotoutumiskoulutusta ja opiskelumahdollisuuksia sen sijaan on tarjolla maahanmuuttajille joka puolella Suomea, joten kyseiset maahanmuuttajat ovat siis käytännössä aktiivimallin soveltamisen ulkopuolella.

"Ei ole kantaväestön kannalta yhdenvertaista, että työtön maahanmuuttaja välttää aktiivimallin nurjat seuraukset osallistumalla sellaiseen yhteiskunnan suunnittelemaan toimintaan, johon hänen pitäisi muutenkin osallistua", Tavio sanoo.

 

Jukka Rahkonen ke 31.01. 16:53

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot