Itäraja jatkaa vuotamistaan - maahantunkeutuminen helppoa

Videot ti 21.11.2023 20:09

Viranomaisten ainoa huoli tuntuu yhä olevan, että kuka kantaisi laittomien maahantunkeutujien matkalaukut ja että löytyykö ihan jokaiselle varmasti pehmoinen peti.

Kaikki normaalijärkiset ihmiset tietävät, että kyseessä on nyt Venäjän aloittama sabotaasi ja eräs hybridisodankäynnin keinoista: Moskovasta ja muualta Venäjältä kuljetetaan lähi-idästä kotoisin olevia ihmisiä (pääasiassa sotilaskuntoisia miehiä) Suomen rajalle, jossa nyt apulaisoikeuskanslerin päätöksellä ei ole laillisia keinoja pysäyttää käytännössä ketään.

Riittää kun tarkastuspisteiden välille limboon jäänyt henkilö, jolla ei ole Suomeen mitään todellista asiaa, ylittää rajan jostakin kohtaa metsikköä ja heti viranomaisen ollessa kuuloetäisyydellä huutaa taikasanan: asylum ! Sillä sekunnilla käynnistyy vääjäämättömän luonnonvoiman lailla niinsanottu turvapaikkaprosessi, jota ei näytä pysäyttävän mikään mahti maailmassa.

Nyt maamme turvallisuutta rotan lailla nakertavan apulaisoikeuskanslerin selkärangaton toiminta on käytännössä käynnistänyt kenties kymmenien tuhansien sotilasikäisten miesten karavaanin kohti Suomen raja-asemia. Kaikki tietävät toki mitä siitä seuraa. Onko apulaisoikeuskanslerilla todella oikeus romuttaa Suomen turvallisuus tällä tavoin omalla päätöksellään? 

Puolan ja Liettuan asiantuntijat varoittivat suomalaisia juuri tällaisestä virheestä. Hybridisodankäynnin ollessa kyseessä, kaikki toissijaiset kansainväliset sopimukset tulee laittaa hetkeksi sivuun ja keskittyä rajan sulkemiseen ja jokaisen tunkeutujan pysäyttämiseen, kunnes hybridisotaoperaatio on torjuttu. 

Oliko siitä Nato-jäsenyydestä nyt jotakin hyötyä? Löytyykö tällaiseen sotaoperaatioon vastaamiseen toimivia keinoja vai vuotaako Naton itäraja kuin seula nolosti juuri Suomen kohdalta? 

Kuuntele Ivan Puopolon selkeä selonteko tilanteesta.

 

 

 

Jukka Rahkonen ti 21.11. 20:09

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04